Ibd în pisici: simptome și tratament de feline ibs

IBD în pisici: simptome și tratament de Feline IBS

Împotriviți ocazional tovarășul tău diaree sau vărsături? Ați sunat frecvent la VET pentru aceste probleme? VET a diagnosticat Furbaby cu colită? Dacă ați răspuns da la toate aceste întrebări, nu vă panică.

Colita este destul de frecventă printre populația felină și, dacă pisicile dvs. se luptă adesea cu vărsături și diaree cronică, atunci vinovatul ar putea fi IBD, cunoscut și sub numele de boala intestinală inflamatorie sau sindromul intestinului iritabil. Această afecțiune este caracterizată de celulele inflamatorii care infiltrează pereții intestinali și interferează cu digestia normală a pisicii și poate fi remediată în cel mai scurt timp. Pentru a afla mai multe despre ceea ce este IBD, cauzele, simptomele și tratamentul, continuați să lectură.

Ați putea dori, de asemenea: Cat alimente pentru IBD

Pisica situată lângă iaz

Ce este Ibd?

Feline IBD este o abreviere pentru boala intestinală inflamatorie la pisici. Condiția este reprezentată de inflamația cronică sau de iritarea tractului GI (gastrointestinal) al unei pisici. Pereții tractului GI sunt infiltrați de celulele inflamatorii, ceea ce le face mai groase, perturbând astfel capacitatea naturală a tractului de a digera și absorbi alimentele în mod corespunzător. Sindromul intestinului iritabil la pisici apare indiferent de vârstă; Cu toate acestea, este mai răspândită printre pisicile mai vechi sau cele de vârstă mijlocie.

IBD-urile din pisici pot veni în mai multe forme - acest lucru depinde de tipul de celule inflamatorii cauzale sau de partea din tractul GI al pisicii afectate. Un IBD este numit "gastrită" dacă afectează stomacul pisicii și termenul "enteritis" este utilizat atunci când inflamația este situată în intestinul subțire, în timp ce "colita" se referă la orice inflamație în intestinul gros (colon).

Cu toate acestea, tipul de IBD care este mai răspândit printre populația felină este cea numită enterită plasmaticică limfocitică - acest lucru apare atunci când intestinul subțire este invadat de celulele plasmatice și limfocitele inflamatorii. Un alt tip comun de Feline IBD este eozinofile - un fel de inflamație care implică celula albă din sânge. Ocazional, ele pot apărea ca tipul de celule predominante, ca în gastroenterita eozinofilă.

Cauze ale IBD în Pisicile

Mai des decât nu, cauzele IBD la pisici pot fi nedeterminate sau complet necunoscute. Cu toate acestea, există mai multe cauze posibile;

  • Infecție bacteriană ca e. coli sau salmonella.
  • Infecția parazitare - aceasta poate veni sub formă de paraziți cu un singur celulă, cum ar fi Tritrichomonas sau Giardia. De asemenea, poate fi cauzată de viermi
  • Intoleranță sau alergie la un anumit tip de proteină alimentară
  • Anomalie în funcțiile myoelectrice de motilitate și colon
  • Deficitul din fibrele dietetice
  • Stres - acest lucru poate fi rar
  • Genetica
  • Utilizarea antibioticelor
  • Defalcarea sistemului imunitar

Simptomele IBD în Pisicile

Simptomele care se așteaptă la Feline IBD depind de partea din tractul digestiv este afectată. Vânzările cronice au fost observate în situațiile în care stomacul este afectat. Pe de altă parte, diareea cronică apare de obicei atunci când este intestinul care este implicat. Există încă evenimente în care vor fi implicate cele două părți ale tractului GI al lui Feline; În astfel de cazuri, ar trebui să vă așteptați atât diaree, cât și vărsături.

Durata sindromului va determina alte simptome. Apetitul sărac și pierdere în greutate va urma dacă starea depășește câteva luni. Mai mult, au existat unele cazuri observate în care pisicile afectate dezvoltă un apetit voință - acesta este ca rezultat al incapacității de a digera alimente ingerate.

Notă; Este anormal pentru o pisică să vadă Hairballs De mai multe ori lunar - acest lucru înseamnă doar că pisicile tale a pierdut capacitatea naturală de a trece părul prin tractul său GI. Și dacă vărsăturile devine o apariție regulată, boala inflamatorie intestinală poate fi cauza. Pisica voastră ar putea întâmpina dificultăți în ejectarea fecalelor sau poate apărea prea frecvent și poate exista sânge în poop. Constipație, dureri abdominale, balonare gazoasă și letargie pot apărea.

În legătură cu o postare: Cat alimente pentru constipație

Scottish Fold Gri pisică situată pe canapea

Ibd in Pisici: tratament

Pentru tratamentul IBD al pisicii dvs., puteți încerca câteva remedii acasă înainte de a merge pentru medicamente.

  • Dietetice

Efectuați un experiment alimentar hipoalergenic. Aceasta implică expunerea prietenului dvs. de blană la noi surse de proteine ​​și carbohidrați astfel încât să nu încerce niciodată înainte; Foodurile de iepure și de rață sunt opțiuni bune.

În timp ce conduceți acest studiu alimentar, asigurați-vă că nu alimentați pisica cu alte substanțe alimentare - aceasta include tratează, resturi de tabel și medicamente. De asemenea, îmbunătățirea poate dura atâta timp cât a venit câteva săptămâni. Cu toate acestea, dacă nu se face nici un progres, puteți schimba din nou dieta. Felinele tind să răspundă mai bine la diete care sunt ridicate în fibre, ușor digerabile și cu conținut scăzut de grăsimi. Mai important, implicați întotdeauna veterinarul dvs. în astfel de studii de alimente pentru a vă asigura că ceea ce vă hrăniți prietenului dvs. blând este potrivit pentru vârsta, rasa și nivelul de activitate.

  • Managementul stresului

Dacă condiția de viață a pisicii provoacă stres nejustificat, va trebui să o abordăm imediat. Se observă cazuri în care unele medicamente anti-anxietate au fost prescrise pentru a ajuta la felina în relațiile cu condițiile care nu pot fi rezolvate altfel. În astfel de situații, puteți utiliza spray-uri esențiale de ulei esențiale sau difuzoare pentru a ajuta la liniștirea anxietății pisicii.

Mai mult, cantitatea de interacțiune cat-umană ar trebui să fie mărită, iar o mulțime de jucării ar trebui să fie puse la dispoziție - acest lucru va contribui la reducerea stresului. Proprietarii ar trebui, de asemenea, să se asigure că tovarășul lor felinar primește exerciții adecvate.

În legătură cu o postare: Jucarii de pisici

  • Steaods

Proprietățile antiinflamatorii ale steroizilor le fac perfecte pentru tratamentul IBDS. Unul comun este prednisolonă, dar budesonida poate fi suficientă, deoarece efectul său este localizat la tractul GI al lui Feline - acest lucru înseamnă că sunt așteptate mai puține efecte secundare.

  • Antibiotice

Metronidazolul este un antibiotic frecvent prescris pentru proprietățile sale antiinflamatorii, dar trebuie folosit pe termen lung.

  • Medicamente pentru îmbunătățirea apetitului

Apetitul unei pisici poate fi stimulat cu medicamente ca mirtazapina. Cerenia poate fi prescrisă pentru a controla greața.

  • Prebiotică

Suplimente prebiotice, cum ar fi Husk Psyllium Funcționează ca surse speciale de fibră care, hrănește bacterii prezente în intestin.

  • B-12 injecții

O felină poate fi injectată cu injecții B-12 și folace pentru digestie și semnalizare celulară.

  • Probiotice

În mod literal, acest lucru înseamnă "pentru viață", oferă pisica cu o sursă obișnuită de bacterii utile.

  • Antiacids

Acest lucru poate fi ca Prilosec sau Pepcid și funcția de a reduce aciditatea acidului stomacului unui felin într-o încercare de a opri de la iritant sau de a umfla căptușeala sistemului digestiv.

  • FMTS

Aceasta se numește transplanturi de microbiotice fecale. Aici, o pisică infectată primește bacterii intestinale în materialul fecal al unui donator sănătos în tractul său digestiv.

Pisica pe ultrasunete

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Șampon de purici pentru pisici
Guler de purici pentru pisici
Cat calming sprays
Vitamine pentru pisici
Probiotice pentru pisica ta
Tratamente de purici pentru pisici
Dewremers pentru pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ibd în pisici: simptome și tratament de feline ibs