Pisicile au pământ întotdeauna pe picioarele lor?

Pisicile au întotdeauna teren pe picioarele lor?

Prietenii noștri felini sunt faimoși agili, dar cum o trag? Probabil ați auzit vechea zicală că pisicile au ținut întotdeauna pe picioarele lor și, dacă ați știut vreodată animalul de companie, se îndepărtează de canapea numai pentru a-și răsuci drumul spre o aterizare grațioasă, probabil că puteți vedea de ce.

Dacă v-ați întrebat vreodată cum și de ce pisicile noastre par să aibă această abilitate aproape supranaturală, citiți. Astăzi, abordăm întrebarea dacă, și dacă da, cum, pisicile au ținut întotdeauna pe picioarele lor.

Pisică pe partea de sus a ușii

Un mister lung

Deci, de ce pisicile au întotdeauna pe picioarele lor? În esență, totul este în coloana vertebrală flexibilă.

Cum pisicile ar putea ateriza pe picioarele lor a fost de fapt o intrebare care a nedumerit de oameni celebri de-a lungul veacurilor. În secolul al XIX-lea, de exemplu, James Clerk Maxwell-renumit pentru lucrarea sa pe electromagnetism - a aruncat în mod regulat pisicile din ferestre și le urmăreau să cadă în încercarea de a înțelege mecanismul de auto-corectare felină.

Fizicienii precum Maxwell au fost nedumeriți de capacitatea aparentă a pisicii de a încălca legea conservării impulsului unghiular. În fizică, această lege explică faptul că un obiect în mișcare va continua să se rotească în aceeași direcție, cu excepția cazului în care este influențată de o forță exterioară.

Pentru a se întoarce, pisicile ar avea nevoie de ceva de a împinge împotriva - dar în mijlocul aerului, nu există nimic.

Deoarece pisicile se pot lupta într-o poziție în picioare, indiferent de modul în care aceștia cădeau și nu sunt îndreptate de o forță exterioară în mijlocul aerului, părea că ar fi rupt această lege universală.

În realitate, desigur, nu au fost. În anii 1890, fotografia de vârf de mare viteză a pisicilor care aterizează pe picioarele lor a dezvăluit ceea ce se întâmpla atunci când pisicile sunt chiar în aer.

O soluție flexibilă

Privind problema dintr-un punct de vedere pur fizic, a ignorat câteva informații importante. Pisicile nu sunt "corpurile rigide ale fizicii clasice, iar anatomia lor flexibilă a oferit un indiciu.

Dacă ați văzut vreodată viermele voastre feline într-un spațiu imposibil de strâns sau scăpați sub cea mai îngustă de fisuri, veți ști deja cât de maleabil pot fi corpurile lor.

Această coloană vertebrală flexibilă, asociată cu mușchi puternici, joacă mijlocul aerului ca o pisică lucrează la dreapta în sine. Pisicile au mai multă vertebre decât oamenii americani, iar SS că cad, își pot răsuci coloana vertebrală în direcții opuse simultan.

Această acțiune le permite să "împingă" împotriva "ei înșiși și să-și schimbe direcția. Când realizează orientarea corectă, ei se pot îndrepta pur și simplu coloana vertebrală și pământ.

Imaginile recente de mișcare lentă arată că unele specii de pisică merg și mai departe. Pisica din Africa Caracal este un jumper puternic, și poate ajunge la mare înălțime de vânătoare pradă. Ca și alte pisici, folosesc metoda de răsucire a coloanei vertebrale pentru a-și reorienta corpul în mijlocul aerului.

Pentru a ajunge mai repede la poziția corectă, ele folosesc de fapt aceeași tehnică ca o dansatoare de gheață. După răsucirea coloanei vertebrale, un Caracal își va trage picioarele din față aproape de corpul său.

Din cauza conservării impulsului, acest lucru face ca partea din față a corpului să se răsucească mai repede și să aprofundeze răsucirea în coloana vertebrală, astfel încât să-și poată schimba picioarele din spate în jurul valorii de mai repede.

Pisica încearcă să sară

Proiectat pentru acrobație

Cele mai multe pisici se pot înșiși atunci când au scăzut de la o înălțime de doar 12 cm de la sol. De asemenea, ei pot supraviețui, în medie, din aproximativ 6 povestiri, deși unele animale au, incredibil, recuperate de la căderi la fel de mari ca 32 de povești în sus.

Coloana flexibilă a pisicii nu este singura adaptare fizică care îi ajută să aterizeze în siguranță. Ele au corpuri relativ mici, precum și o structură osoasă ușoară și o blană groasă. Aceste caracteristici se adresează unei viteze terminale reduse.

Greutatea ușoară a pisicilor reduce viteza la care se încadrează, în timp ce blana groasă mărește rezistența la aer și își înmoaie aterizarea. Pisicile au fost chiar cunoscute ca să ia acest concept în continuare, întinzându-și corpul într-o formă de "parașută" care creează și mai multă rezistență la aer, reducând viteza lor de scădere, prin urmare, riscul de rănire.

Un act de echilibrare

Am văzut că pisicile își folosesc spinele lor puternice și flexibile, în timp ce cad, dar căzând la viteze atât de mari, cum își păstrează echilibrul și știu mereu în ce mod?

Pisicile au un sentiment incredibil de echilibru pe care oamenii americani puteau doar să viseze. Unele dintre ele se diminuează la indiciile vizuale, dar în cele din urmă, este un aparat vestibular al pisicii care le permite să scoată astfel de aterizări impresionante.

Aparatul vestibular este un set de canale pline de fluid în urechea interioară care conține diferite celule nervoase și receptori. Când o pisică își mișcă capul, fluidul se mișcă și și această mișcare este luată de receptori și transportată prin impulsul nervos la creier.

Creierul va trimite automat un semnal mușchilor pe o parte a corpului pentru a se ajusta de la schimbarea poziției, ceea ce împiedică caderea să cadă.

Oamenii au o configurație similară, dar nu este la fel de sofisticată.

În aer, acest mecanism sofisticat permite pisicii să-și elaboreze orientarea în raport cu gravitatea și să înceapă procesul de corectare.

Cat jumping

Ce poate face o pisică stângace?

Dacă căutați "Cat aterizare pe picioare", veți întâlni animalele la fel de tinere ca șapte săptămâni vechi care se încadrează și aterizează folosind tehnica de răsucire.

Cu toate acestea, lucrurile pot merge prost cu sentimentul de echilibru al pisicii. Deoarece stilul tipic de viață felină implică săriți despre copaci sau mobilier, este important să păstrați un ochi pentru semne de probleme în departamentul de echilibru.

Pisicile își pot pierde echilibrul pentru câteva motive clinice:

  • Infecții ale urechii, care interferează cu aparatul vestibular
  • Boala vestibulară, care poate fi declanșată de diverse cauze subiacente
  • Otrăvire
  • O boală creier care afectează controlul muscular

Dacă pisica dvs. are brusc dificultăți în echilibrul lor, consultați medicul veterinar cât mai curând posibil.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Șampon de purici pentru pisici
Guler de purici pentru pisici
Cat calming sprays
Vitamine pentru pisici
Probiotice pentru pisica ta
Tratamente de purici pentru pisici
Dewremers pentru pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile au pământ întotdeauna pe picioarele lor?