Pisicile au nevoie de fibre în dieta lor?

Pisicile au nevoie de Fier în dieta lor

S-ar putea să fi auzit povesti conflictuale despre fibre în dieta pisicii tale. Unii oameni cred că au nevoie de fibre, în timp ce alții cred că nu. Nu există un răspuns scurt la această întrebare. Depinde foarte mult de stilul de viață al pisicii, de sănătate și de dietă.

Ce este fibrele?

Fibra este ceva ce probabil ați auzit vorbind despre multe. Este foarte important ca oamenii să aibă suficientă fibră în dieta lor. Este un tip de carbohidrați și este uneori numit Roughage sau în vrac. În timp ce este un carbohidrat, nu digeră sau se descompune în același mod ca și alte carbohidrați. Alți carbohidrați se descompun în molecule de zahăr, dar fibrele trece prin sistemele noastre digestive aproape în întregime intacte.

Cat mănâncă alimente fibre

De obicei este un nutrient bazat pe plante, dar este crucial pentru digestia noastră. Pe lângă ajutorul alimentației, gestionarea greutății, controlul zaharurilor din sânge și menținerea colesterolului, fibrele au fost recent legate de speranța de viață mai lungă și, eventual, reducând riscul unor tipuri de cancer.

  • Fibra solubila

Fibrele solubile sunt solubile în apă. Când vine în contact cu apa, se dizolvă. Cu toate acestea, atunci când vine în contact cu apa în interiorul corpului, ea formează o substanță asemănătoare gelului, ceea ce ajută la încetinirea procesului digestiv. Acest lucru este foarte util pentru pierderea în greutate. Alimentele care sunt bogate în fibre solubile includ piulițe, piei de plante comestibile și ovăz.

În legătură cu o postare: Cele mai bune produse alimentare pentru pierderea în greutate

  • Fibră insolubilă

Fibra insolubilă nu este solubilă în apă. De fapt respinge apa. Se adaugă în vrac la scaun și ajută mișcarea prin sistemul digestiv. Fibra insolubilă se găsește în alimente cum ar fi fructele, legumele, semințele, grâul și tărâțele.

Cerințele noastre de fibre tind să fie împărțite în fibre insolubile de 75% și fibre solubile 25%. Avem nevoie de fibre în dietele noastre pentru a promova sănătatea gastrointestinală, pentru a ne menține inimile sănătoase, ajută la controlul nivelului nostru de zahăr din sânge și ajută la menținerea greutății corporale sănătoase. În esență, este o parte foarte importantă a dietelor noastre și aduce atât de multe beneficii pentru noi.

Dar cum rămâne cu pisicile?

De ani de zile, mulți au crezut că pisicile pur și simplu nu aveau nevoie de fibre. Sa crezut că au nevoie doar de proteine ​​și grăsimi în dieta lor. Acest lucru a fost doar parțial parțial adevărat. Există o serie de factori care sunt implicați într-o nevoie a unei pisici de fibră dietetică.

Sistemul digestiv al pisicii

Trebuie să ne uităm la Sistemul digestiv al pisicii înainte de a putea examina nevoia lor de fibre. O pisică are un sistem digestiv relativ scurt. Este mult mai scurt decât al nostru sau chiar al unui câine.

Sistemul digestiv al pisicii începe la gură. Când oamenii mănâncă mâncare, avem o întreagă gamă de alimente concepute pentru diferite părți ale procesului de alimentație. Avem incisivi pentru tăierea hranei, canini pentru ruperea și menținerea alimentelor și a premolarilor și a molarilor pentru măcinarea și mestecarea alimentelor. Pisicile au unele din aceiași dinți, dar nu au aceleași molari plat ca și noi. Ca rezultat, își mănâncă mâncarea în bucăți mai mari și nu au capacitatea de a mesteca. Pe lângă diferențele dintre dinți, pisicile își pot mișca fălcile într-o mișcare în sus și în jos, ei nu au o acțiune laterală de mestecat. Oamenii își pot mișca fălcile în sus și în jos, precum și partea laterală. Interesant, pisicile nu au amilaza in saliva lor. Amilazul salivar în alte mamifere începe procesul de rupere a carbohidraților în gură.

Mâncarea se deplasează de la gură la esofag. Limba mișcă bucățile de mâncare spre gât, apoi mușchii din esofag se mișcă, până la stomac. Esofagul este de 12 până la 15 inci în lungime, în funcție de dimensiunea pisicii.

Mâncarea trece apoi printr-un inel de mușchi, cunoscut sub numele de sfincter, în stomac. Aici începe procesul de rupere a alimentelor în jos. Stomacul are un acid stomac extrem de puternic. Este suficient de puternic pentru a dizolva osul. Muschii de stomac contract, iar acest lucru combinat cu acidul stomac transformă alimentele într-un lichid, înainte de a se deplasează la următoarea etapă a sistemului digestiv.

Cat mănâncă legume

Amestecul lichid trece printr-un alt sfincter în duoden, care este prima parte a intestinului subțire. Un duodenum al pisicii este de aproximativ 10 centimetri în lungime, în timp ce un câine este de aproximativ 25 de centimetri.

Există două lucruri care se întâmplă în această etapă.

În primul rând, biliara eliberează bilă. Bilă este produsă de ficat și este apoi stocată în vezica biliară. Se sparge moleculele mari de grăsime în molecule mai mici de grăsime, care sunt mai ușor absorbite în următoarea etapă a digestiei.

În al doilea rând, pancreasul lansează mai multe enzime diferite. Aceste enzime neutralizează acizii din amestecul alimentar lichid și ajută la digerarea zaharurilor, a grăsimilor și a proteinelor.

Suspensia de alimente se deplasează apoi în intestinul subțire. Intestinul subțire este cea mai lungă parte a sistemului digestiv. Într-un câine, este în jur de 1.8 la 4.Cu toate acestea, cu o lungime de 8 metri, într-o pisică, este de numai 80 de centimetri la 1.3 metri. Intestinul subțire este, de asemenea, în cazul în care majoritatea substanțelor nutritive sunt absorbite. Este căptușită cu Villi, ceea ce absoarbe proteinele, enzimele, apa și electroliții.

Rămășițele sunt apoi transmise intestinului gros. Aici sunt extrase ultimele substanțe nutritive posibile din suspensia alimentară și se formează fecale. Este cunoscut și ca colon.

În cele din urmă, materia fecală este transmisă rectului și prin anus. Întregul proces durează aproximativ 12 până la 24 de ore.

Acesta este un sistem digestiv relativ scurt. Un câine, de exemplu, are un tract digestiv mult mai lung, cu un stomac mai mare, conceput pentru mese mai mari. Pisicile au evoluat să mănânce mici mese, periodic pe tot parcursul zilei. Acest lucru sa crezut, de asemenea, că înseamnă că pisicile nu au nevoie de fibre dietetice, deoarece sunt construite pentru a digera o dietă constând în mare parte din proteine ​​și grăsimi.

Dieta naturală a unei pisici

Pisicile sunt obligate carnivorele sau carnivorele "adevărate". Dieta lor naturală este formată aproape în întregime din carne. Un studiu publicat în 2011 a estimat profilul nutritiv alimentar al roaming-ului liber pisicile ferate. Studiul a constatat că aproximativ 63% din dietă a fost proteine, 23% au fost grăsimi, dar 3% au fost carbohidrați. Acești carbohidrați din dietă păreau să aibă două surse.

În primul rând, în conținutul stomacului pradă pe care o mănâncă. Studiul a constatat că majoritatea pisicilor ferate au mâncat mici mamifere și păsări. Aceste animale de pradă tind să mănânce cantități mari de vegetație, așa că atunci când pisica a mâncat un animal, a ingerat, de asemenea, orice pradă a mâncat. Cu toate acestea, studiul a constatat, de asemenea, că oasele, blănurile și pene ale acestor animale sunt în mare parte indigestibile și pot avea un efect similar într-o digestie a pisicii, deoarece fibrele fac în digestia unei persoane.

În al doilea rând, au fost observate frecvent un număr de pisici mănâncă câteva fire de iarbă. Există câteva teorii despre motivul pentru care fac acest lucru. Este posibil să se stabilească un stomac deranjat, poate fi pentru acidul folic în iarbă sau poate fi să acționeze ca fibre pentru a ajuta la digestia și acționează ca un laxativ natural.

Siameză pisică mănâncă alimente fibre

Două tipuri de pisică de companie

Putem împărți pisicile de companie în două grupuri de bază - pisicile care au acces la în aer liber și pisicile care trăiesc exclusiv în interior. Este posibil să nu vă dați seama, dar aceste două grupuri au cerințe nutriționale ușor variate.

  • Pisică în aer liber

Pisicile care trăiesc în aer liber sau care au acces la în aer liber, în general, nu vor avea nevoie de un supliment de fibre de pisici. Probabil vor furaja și vor vâna, care este locul în care vor primi orice nevoi de fibre nutritive. Ei vor avea nevoie încă de alimente de pisici de înaltă calitate. Asigurați-vă că alegeți una potrivită pentru vârsta și stadiul pisicii dvs. Dacă are mai puțin de un an, veți avea nevoie de unul destinat să îndeplinească cerințele nutriționale ale pisicilor și minorilor. Dacă este peste șapte, atunci veți avea nevoie de mai multe alimente superioare, care vor fi formulate pentru nevoile schimbătoare. Ar trebui să căutați, de asemenea, o mâncare făcută pentru pisicile care petrec timpul în aer liber.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici mai mari

Când ați ales o mâncare, ar trebui să verificați ceea ce recomandă producătorul ca o porțiune de hrănire pentru o pisică care are acces în aer liber.

  • Cat de interior

Nevoile unei pisici interioare sunt puțin mai complexe. Numai pisicile interioare tind să fie mai puțin active decât omologii lor în aer liber. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că sunt puțin mai probabil să fie supraponderali. Alimentele cu pisica cu fibre bogate sunt o modalitate de a ajuta la controlul greutății felinei dvs. Fibra din alimente îl poate face să se simtă mai plină după mesele sale, ceea ce reduce cantitatea de alimente pe care o mănâncă de fapt. Dacă pisica dvs. este supraponderală, ar trebui să-l schimbați treptat într-o mâncare bogată în proteine, grăsimi și fibre, dar are cantități mici de carbohidrați digerabili.

A alimente de pisică cu fibră ridicată poate, de asemenea, ajuta pisica dvs. să mențină o greutate sănătoasă. Aceasta este o idee bună dacă este predispus la creșterea în greutate.

Conținutul ridicat de fibre poate ajuta, de asemenea, cu bile de păr. Pisicile interioare sunt predispuse la bilele de păr. Ei petrec în jur de patru ore pe zi îngrijirea și pot ingera o mulțime de păr. Părul nu poate fi digerat și adună în stomac. Aceleași contracții ale mușchilor de stomac care ajută la digerarea alimentelor, să ia și toate aceste fire de păr și să facă un pilot de păr. În general, acestea nu sunt grave, dar ele provoacă un disconfort. Asigurați-vă că pisica are o fibră dietetică poate ajuta în sistemul de păr prin sistemul digestiv, reducând disconfortul pe care îl simte.

Când selectați o mâncare pentru pisica dvs. interioară, din nou, trebuie să luați în considerare vârsta, scena și stilul de viață. Dacă el este netered, el poate avea nevoie de alimente de pisici specializate. Dacă este un senior, atunci veți avea nevoie de mâncare care reprezintă asta.

În legătură cu o postare: Cat alimente pentru pisici interioare

  • Dieta RAW

Unii proprietari preferă să-și hrănească animalele de companie Dieta RAW. O dietă brută este concepută pentru a emula o dietă naturală cât mai aproape posibil. Puteți găsi producători comerciali de alimente brute, dar unii proprietari preferă să facă propriile lor alimente la domiciliu. Cu toate acestea, este important să știți că dietele brute trebuie să fie gândite cu atenție, planificate și echilibrate. De asemenea, va trebui să vă alimentați suplimentele de pisici pentru a echilibra dacă nutriția sa în mod corespunzător, inclusiv un supliment de fibră de pisică. Acest tip de dietă nu ar trebui să fie întreprins fără a lua în considerare și consultări cu medicul veterinar. De asemenea, trebuie să considerați că, dacă există copii, o persoană în vârstă sau o persoană cu un sistem imunitar cuprinzând, atunci nu este recomandabil să hrăniți niciun animal în casă pe o dietă alimentară brută.

Pisici și fibre

Deci, răspunsul la întrebare face pisicile au nevoie de fibre în dietele lor nu este una simplă. Este într-adevăr să coboare stilul de viață al pisicii și de sănătatea sa generală. Pisicile în aer liber ar trebui să obțină o fibră falsă de la animalele mici pe care le vânează și mănâncă, dar pisicile de interior nu au această ocazie. Pisicile interioare, în special cele care sunt supraponderali, ar beneficia probabil de a avea un supliment de fibre sau de a fi mutate pe alimente care sunt bogate în fibră. Este, de asemenea, posibil ca pisica voastra in aer liber nu este mult de un vânător sau nu va mânca animale de pradă, deoarece el este bine hrănit acasă. În aceste cazuri, este posibil să doriți să luați în considerare adăugarea unui supliment de fibre la dieta sa.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile au nevoie de fibre în dieta lor?