Motive pentru care pisicile urăsc apa

Pisica si apa

Nu toate pisicile nu displace apa. Pisicile care au avut experiențe pozitive în jurul și în apă, în special în timpul cheii lor Perioada de socializare (socializarea timpurie are loc între 3 și 8 săptămâni, socializarea târzie între 9 și 16 săptămâni), adesea ca apa. Există, de asemenea, rase specifice care iubesc apa! Este important să vă tratați pisica ca persoană fără așteptări.

Multe pisici au evoluat pentru a nu-i place apa

Se crede că pisicile au fost domesticiți acum 9,500 de ani în Orientul Mijlociu. Ei au evoluat în climatul deșertului arid și nu au fost expuși la râuri, lacuri și ploaie. Acest lucru a condus la pisicile de astăzi evitând în cea mai mare parte corpurile de apă. Chiar și pisicile comunității caută adesea adăpost de ploaie și furtuni. Ascunderea din apă a devenit un instinct în pisicile de astăzi.

Acest lucru nu este valabil și pentru toate rasele, deoarece unele rase de pisici se bucură de a fi în apă datorită propriului lor fundal evolutiv. Vanul turc și Angoria turcă, de exemplu, sunt cunoscuți pentru dragostea lor de apă și abilități de înot. Ei s-au adaptat la clima lor în regiunea Lacului Van din Turcia prin vărsarea părului în vara să înoate și să pescuiască. Unele alte rase care au mai multe șanse să se bucure de apă sunt Bengal, Maine Coon, și Bobtail american.

Pisicile sunt sensibile la mirosuri

Pisicile au un an Sensul extraordinar de miros, paisprezece ori mai sensibili decât a noastră. Mirosurile puternice asociate cu șampoane și balsamuri pot contribui la aversiunea de pisici la apă și băi. Unii au speculat, de asemenea, că pisica ta nu poate ca mirosul de substanțe chimice apă de la robinet.

Pisicile iubesc să fie curate și calde (factorul umed)

Pisicile sunt meticuloase în curățenia lor naturală și petrec mult timp îngrijirea lor Prin păstrarea blănului lor curat, detașat, și bine condiționat. Pisicile mențin, de asemenea, o temperatură corporală mai mare și curățarea ei înșiși ajută la menținerea și reglementarea temperaturii corpului. Când un strat de pisică devine înmuiat, devine destul de greu, ceea ce-i face greu să se întoarcă la o stare uscată și caldă rapid. Un strat umed poate face ca pisica să se simtă lentă și nu la fel de agilă ca de obicei, ceea ce are ca rezultat o senzație incomodă de a nu fi capabilă să iasă rapid dintr-o situație.

Aversiune la apă

Multe experiențe ale pisicilor cu apa nu sunt pozitive în picioare fără adăpost, fiind pulverizate cu apă, iar băile forțate sunt câteva exemple - deci este de înțeles de ce multe pisici nu-i plac apa.

Pisicile au nevoie de băi?

După cum sa menționat, pisicile fac o treabă minunată de a se menține curat și pot petrece până la 40% din curățarea zilei, astfel încât să nu mai aveți nevoie de Împingeți pisica ta.

Pisicile pot avea nevoie de o baie medicală din cauza unei probleme de piele și senior, Arthritic, și pisicile supraponderale pot avea un timp greu să ajungă la anumite părți ale corpului lor. O baie poate fi, de asemenea, necesară dacă pisica se întâmplă să se rostogolească în ceva lipicios sau mirositor.

Cum pot să-mi iau pisica să se bucure de băi?

Înainte de baie

Aclimatizați în spațiu. Pentru a vă asigura pisica confortabilă cu apă, încercați să o aclimatizați în cada de săptămâni înainte de o baie, așa că se poate obișnui cu spațiul. Plasați pisica într-o cadă goală sau chiuveta cu jucării, catnip sau tratează astfel încât să facă asociații pozitive cu locația. Încercați tratamentele împrăștiate, ca o cantitate mică de brânză de strângere, cremă de bici sau pastă de anșură, și împrăștiați-o pe cadă pentru pisica ta să lingă.

Odată ce pisica dvs. este confortabilă cu jocul și mâncarea tratați în chiuvetă sau cadă, umpleți cada cu un centimetru sau două de apă caldă și jucării împrăștiate pe tot parcursul băii, astfel încât să se poată distra cu ea. Încurajați pisica voastră să se joace cu jucăriile și să o întărească cu laudă și tratează când o face.

Au totul gata înainte Încălziți pisica. Asigurați-vă că sunteți pregătiți cu tot ce aveți nevoie. Aceasta include șamponul special făcut pentru pisici, tratamente speciale și jucăriile pisicile tale iubește, prosoape calde, o ceașcă de plastic pentru turnarea apei peste pisica ta și o suprafață antiderapantă, cum ar fi o căptușeală de cauciuc și o baie de baie sau un prosop pentru a plasa în chiuveta sau cadă pentru pisica ta să stea pe.

Creați un mediu calm. Închideți ușa și păstrați zgomotele la minimum. Fii calm și vorbește încet. Dacă atașamentul dvs. de pulverizare este zgomotos, clătiți-vă pisica cu cești de apă în schimb. Dacă sunteți stresat, pisica ta va fi prea!

În timpul băii

Utilizați reținere minimă și distragere pozitivă. Evitați curățarea și țineți-vă pisica în jos. În schimb, fiți blând, urmăriți limbajul corpului pisicilor și oferiți distrageri pozitive, cum ar fi un tratament special și / sau a jucărie.

Utilizați o grijă deosebită să nu pulverizați fața sau să obțineți apă în urechi sau ochi. Evitați spălarea mușcăților. Un whiskers de pisică sunt locul în care sunt localizați mulți dintre receptorii de atingere a pisicii și este doar natural pentru pisici să urăască obținerea acestor receptori pășunați de apă, mâncare și murdărie. Asigurați-vă că clătiți bine șamponul pentru a preveni iritarea pielii.

După baie

Prosop uscat. Ridicați ușor pisica din apă și înveliți imediat într-un prosop cald pentru a se usca sau, dacă pisica dvs. nu preferă să fie transportată, lăsați apa să se scurgă și să se usuce în timpul cadă. Pisica voastră se va usca în mod natural în câteva ore și în acel moment ar trebui să fie păstrate cald și departe de schițe. Încheiați acest lucru cu o sesiune de pisică sau o sesiune de joc și tratamentul favorit al pisicii!

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Motive pentru care pisicile urăsc apa