Pisicile transpiră?

O pisică fericită de un an, așezată în parc, Vietnam

Oamenii au milioane de glande sudoare în piele. Aceste glande sunt concentrate în anumite zone, cum ar fi tălpile picioarelor și axilor, iar antiperspiranții și deodoranții sunt adesea aplicați pentru a ajuta la gestionarea umidității și mirosului care este creat. Pisicile, pe de altă parte, nu au glande sudoare care să-și acopere corpul, astfel încât acestea sunt adesea întrebat dacă sau nu pisicile transpirație. Această funcție corporală poate fi puțin diferită în pisici decât în ​​oameni, dar pisicile fac cu siguranță transpirație.

Cum suferă pisicile?

Pisicile transpiră în primul rând de la tampoanele picioarelor lor și de la nasul lor în care există glande de sudoare eccrine. În timp ce există glande de transpirație tehnic în pielea unei pisici, acestea sunt diferite tipuri de glande sudoare numite glande de sudoare apocrine. Glandele de transpirație apocrină secretă aleatoriu o substanță uleioasă într-o pisică care funcționează ca un feromon.

Plăcuțele de labe sunt locul unde puteți vedea transpirația venind de pe pisica voastră, deoarece merg pe o podea sau o masă tare. Amprentele umede pot fi dovezi ale transpirației dvs. de pisică și pot apărea în special în timpul lunilor mai calde și dacă pisica dvs. este stresată.

De ce pisicile transpiră?

Transpirația are loc în încercarea de a menține temperatura corpului pisicii normale sau pentru că pisica dvs. este stresată. La fel ca oamenii din timpul verii, dacă o pisică devine prea caldă, va începe să transpire. Când sudoarea începe să se evapore, acesta oferă o senzație de răcire la tampoanele de labele care pot ajuta la scăderea temperaturii corpului. Dar pentru că tampoanele de labe de pisici nu iau o mulțime de suprafață, oferă doar o cantitate mică de putere de răcire, astfel încât pisicile să folosească alte mijloace pentru a se răci.

Pisicile pot, de asemenea, să transpire când ele sunt stresate. Acest lucru este adesea văzut în timp ce pisica dvs. este la medicul veterinar, călătoria sau acasă într-o situație stresantă dacă sare pe un contor sau o masă și lăsați amprentele labe umede în urmă.

De ce pisicile?

Spre deosebire de câini, pisicile nu se încadrează decât dacă sunt foarte stresate, nu pot respira sau sunt extrem de supraîncălziți. Pantalingul nu este o modalitate eficientă pentru ca o pisică să-și răcească corpul, așa că, dacă pisica ta se gâfâie, poate avea nevoie de ajutor imediat cu reglarea temperaturii sale, calmarea sau respirația. Gâfâitul permite aerului cald de la piept pentru a scăpa prin gură, dar la fel ca transpirația, nu este un mijloc eficient de răcire de pe o pisică. O pisică de gunoi are de obicei nevoie de o atenție veterinară imediată și nu ar trebui ignorată.

Ce este o temperatură normală a pisicii?

Pisicile au o temperatură normală a corpului între aproximativ 100 de grade și 102.5 grade Fahrenheit. Transpirația plăcuțelor de labe și poate să apară chiar o gâfâie, poate să apară dacă o temperatură a corpului pisicii devine peste 102.5 grade, astfel încât acestea sunt lucruri importante de căutat de atunci Nu este o sarcină ușoară de a verifica temperatura pisicii dvs. cu un termometru.

Cum să vă răciți pisica în jos

Din moment ce gâfâitul și transpirația prin tampoanele de labele nu sunt metode eficiente de a se răcească, pisicile se vor linge adesea pentru a permite umidității să se evaporeze de pe corpurile lor. Puteți vedea că acest lucru se întâmplă mai des în lunile mai calde când o pisică poate fi în mod natural lupta căldură de vară. Acest lucru poate oferi un efect de răcire și, ulterior, să-și coboare temperaturile corpului. Dar dacă doriți să vă ajutați pisica să se răcească, există și lucruri pe care le puteți face. Ventilatoarele pot fi îndreptate spre pisica dvs. pentru a oferi o briză rece, dar puteți da, de asemenea, pisica dvs. de apă rece pentru a bea, puneți pisica în umbră, aer condiționat sau pe o suprafață rece ca o podea de țiglă și atâta timp cât pisica ta nu urăsc apa, dați-i o clătire de apă rece sau un castron mare pentru a juca în sau cu. Încurajarea mai multor timp de joc noaptea, mai degrabă decât în ​​căldura zilei, vă poate ajuta să vă mențineți răcitorul de pisici. În cele din urmă, dacă dvs pisica are parul lung, Luați în considerare faptul că a fost ras dacă căldura de vară este prea mult pentru a suporta.

Dacă credeți că pisica dvs. este supraîncălzită, nu pierdeți niciun moment în încercarea de ao răci în timpul transportului către medicul veterinar. Convulsiile, afectarea creierului permanent și a organelor, și chiar moartea pot apărea la pisici dacă temperatura corpului lor devine prea mare timp de o perioadă de timp.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile transpiră?