De ce pisicile urăsc apa?

pisică umedă înfășurată într-un prosop roz

Este una dintre cele mai frecvente întrebări despre pisici, sus cu "De ce pisicile purr?"Și" De ce se mănâncă pisicile?"

Cum ar fi purtring, bucurie și abilitatea de a dormi în poziții care s-ar putea lăsa dureri de săptămâni, frica de apă de apă aproape pare ca o parte definitorie a programului lor.

Dar...De ce?

Ca atât de multe întrebări despre comportamentul felinar, nimeni nu știe de ce pisicile urăsc apa.

Teoriile principale indică obiceiurile de curățare meticuloase ale pisicilor, tendința lor de a se răcește după o baie, și originea deșertului lor. Dar până când vom putea intervieva o pisică despre aversiunea sa față de apă, aceste răspunsuri sunt doar câteva bucăți de puzzle complex.

Iată câteva idei despre motivul pentru care pisicile - cel mai puțin - sunt atât de speriate de apă.

Pisica voastră coboară din sălbăticia deșertă, ceea ce înseamnă că nu au dezvoltat niciodată un interes natural sau o experiență cu apă.

A Piece publicată de către Asociația medicală veterinară canadiană sugerează că strămoșii de pisici poate juca un rol în aversiunea lor față de apă. Strămoșii sălbatici ai pisicii voștri au evoluat în climatul arid, unde apa era rară și pisicile nu au suferit multe lacuri, râuri, fluxuri sau chiar bătăi.

Dr. John Bradshaw, profesor la Universitatea din Școala Veterinară din Bristol, a spus Floss Mental că pisicile "...niciodată nu a trebuit să învețe cum să înoate. Nu a existat nici un avantaj."

Cu alte cuvinte, fiind în apă tocmai nu a fost util pentru strămoșii tăi pisici, așa că nu a devenit o parte din viața zilnică felină. Și pentru un animal la fel de precaut ca pisica ta, lucruri care sunt necunoscute de obicei arata destul de înfricoșătoare.

Pe o notă laterală, această istorie de deșert afectează relația pisicii dvs. cu apa într-o altă zonă - castronul de apă.

Driveaua modernă a pisicii domestice a pisicii este considerată a fi o rămășiță a patrimoniului de deșert și a unui mediu care a recompensat capacitatea de a supraviețui pe pradă de înaltă umiditate.

Că dezinclinarea de a bea de la un castron înseamnă că pisicile rare rare suficient de apă pentru a rămâne hidratate. De aceea este atât de important să oferiți pisicii dvs. o dietă de înaltă umiditate, mai degrabă decât kibble.

Și în timp ce strămoșii săi de deșert ar fi putut să meargă lungi de timp departe de gaura de udare, pisica voastră ar trebui să aibă o cantitate constantă de apă proaspătă și curată, ca să poată bea ori de câte ori vrea.

Haina pisicii tale devine greu și incomod când este umed.

O haină a pisicii nu este cea a unui Retriever Chebapeake Bay Retriever. Nu este nici ulei, nici impermeabil, nici ușor de scuturat. Luând o baie, probabil lasă pisica tăi senzație de stângace și vulnerabilă.

Purina.Co.Regatul Unit sugerează că se simte ca "a fi nevoie să poarte o pătură umedă înmuiere pe umeri până când se usucă din nou."

Și, pe lângă faptul că se simt ca o pătură de 10 lire soggy, o haină umedă reduce rapid temperatura corpului pisicii. Mai ales dacă locuiesc în climă rece sau în case dramatice, multe pisici vor începe tremurând de îndată ce ies din baie.

O baie de apă perturbă rutina de îngrijire naturală a pisicii tale.

Că apa și șamponul pot ajuta la îndepărtarea murdăriei și grăsimii, dar îndepărtează, de asemenea, unele dintre mirosurile naturale ale pisicii.

Pisica dvs. probabil petrece ore de fiecare zi se îngrijește de el însuși. Nu numai că tot ceea ce lins lins să-ți păstreze pisica curată, dar și ea își păstrează haina în ordine și îl păstrează mirosind, bine, ca el însuși.

Când vă puneți pisica în apă, vă mușcați haina și scoateți o parte din acel miros natural, înlocuindu-l cu orice de la mirosul apei de la robinet la un miros de șampon intens.

După ce a ieșit din apă, majoritatea pisicilor ajung să lucreze la propriul lor tip de baie, restaurând mirosul lor normal și pentru a obține fiecare păr înapoi în ordine.

Dar nici unul din aceste motive să explice de ce pisica ta este atât de înspăimântată atunci când întâmpină apă.

În timp ce aceste explicații sunt piese interesante ale puzzle-ului, ei nu răspund pe deplin la principala noastră întrebare. Problema fundamentală este că pisica ta este o creatură extrem de sensibilă și inconfortabilă, cu aproape orice nu este familiar.

Totul despre pisica ta este strâns înfășurat, ultra-conștient și gata să se întoarcă în acțiune în orice moment. 

Ochii lui se schimbă lateral. Pivot urechile sale. Whiskers lui Twitch. Se uită la pradă. Ascultând un chirp din întreaga casă. El rareori se strecoară într-un somn profund, în schimb dreptul la marginea treziunii.

Fie că se odihnește, explorați sau priviți la praf într-o rază de soare, fiecare parte a corpului pisicii dvs. este gata să reacționeze.

Că hiper-conștientizarea și sensibilitatea fac ca pisicile să răspundă diferitelor experiențe decât alte animale. Comparativ cu câinii, de exemplu, este mai probabil să se ascundă atunci când oaspeții vizitează, refuză să folosească un alt tip de așternut sau să nu mai mănânci din cauza stresului.

Deci da. Haina pisicii tale se simte greu când este umed. Apa îl face rece. Își îndepărtează mirosul și are un miros ciudat de sine. Și nu este o parte adâncă a experienței istorice feline.

Dar sensibilitatea intensă a pisicilor dvs. este de ce toți acei factori - și, probabil, alții pe care nu l-am identificat încă - sunt atât de supărători.

Dar...Nu toate pisicile urăsc apa!

Unele pisici sunt excepții de la regulă. Fie că le place să scufunde o labă în chiuvetă sau să facă o înot, câteva pisici rare se bucură de a fi în și în jurul apei. Rasele cu o anumită afinitate pentru apă includ camioane turcești, angorale turcești și savannahii.

Fără nici o diferență fizică cunoscută între aceste rase sau indivizi, personalitatea este cel mai mare factor decisiv în cazul în care o pisică se va bucura de puțin H2O.

Pisicile sălbatice urăsc și apa?

Nu toți!

Unele pisici mari, cum ar fi leoparzii, tigrii și jaguari, par să se bucure de îmbătrânirea. Pisica de pescuit ia acest lucru la extreme.

Această rudă mai mică a leopardului trăiește de-a lungul râurilor, Creeks Tidal și mlaștini și este cunoscută pentru a înota subacvatice în timp ce își urmărește prada acvatică. Faceți clic aici pentru a viziona Un videoclip minunat despre pisica de pescuit.

Poți să-ți antrenezi pisica ca să-ți placă apa?

În timp ce nu există nici o modalitate de a vă garanta că pisica voastră va iubi băile și stropirea în bălți, le puteți ajuta să stabilească o relație relativ sănătoasă cu apa.

Prin introducerea pisoiului tău la apă devreme în viață, niciodată nu-l forțezi să facă o baie decât dacă este gata, și să joace jocuri adecvate de specii cu apă, s-ar putea să-l înveți că este umed nu trebuie să fie terifiant.

În timp ce pisoiul este cel mai bun moment pentru a stabili o relație bună cu apa, luând pașii potriviți poate face ca băiatul să fie mai puțin stresant pentru pisicile de toate vârstele.

Doar scăldați pisica dvs. dacă nu există o alternativă mai bună - pisica dvs. este murdară cu unsoare sau are o infestare cu purici - și o face la fel de confortabilă cât poți. Dacă căutați sfaturi despre cum să oferiți în siguranță pisicii dvs. o baie fără traume, Urmăriți acest videoclip De la Dr. Karen Becker.

Doriți să aflați mai multe despre motivul pentru care pisica dvs. face ceea ce face el? Explorați mai multe articole despre comportamentul pisicii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile urăsc apa?