Cum să-ți dai pisoi o baie

Kitten Uscarea în prosop după baie

Din punct de vedere istoric, majoritatea pisicile nu le plac apa, atât de scăldat nu sună imediat ca o idee bună. Dar pisoiul pot deveni destul de dezordonați și pot necesita un mic ajutor de la dvs. pentru a le curăța. Abilitățile de îngrijire a unui pisoi nu sunt la fel de dezvoltate ca o pisică adultă și de atunci Cutie de gunoi sunt mai frecvente, și foame de copii flămânzi tind să obțină alimente pe toate fețele lor, ar trebui să știi cum să dai în siguranță pisoi o baie.

Pregătirea pentru a vă scălda pisoiul

Cu excepția cazului în care aveți o rasă specifică de pisică, care se știe că se bucură de joc în apă, cum ar fi a Bengal, Trebuie să-ți faci pisoiul confortabil cu să fii umed înainte de ora băii. Acest lucru este mai ușor de făcut cu un pisoi foarte tânăr, dar se poate face cu orice vârstă de pisică. Deși, poate dura mai mult pentru a obține un pisoi mai vechi folosit cu apă decât ar fi un Feline de opt săptămâni. Urmați acești pași pentru a obține pisoiul folosit în apă:

  1. Începeți prin a lua o cârpă umedă și ștergeți ușor pisoiul cu el. Dacă pisoiul dvs. nu acceptă imediat acest lucru, încercați să oferiți gusturi gustoase sau alimente umede în timp ce ștergeți-o. Asigurați-vă că ștergeți nu numai spatele, ci și capul și picioarele.
  2. Dacă pisoiul dvs. nu deranjează prospectul umed, umpleți o foaie cookie cu apă pentru a crea o tigaie superficială pentru ca pisoiul dvs. să stea înăuntru. Coaxul pisicii dvs. pentru a intra în tigaie de apă, oferind tratamente sau plasați ușor pisoiul în ea în timp ce dați-o tratează. Repetați acest lucru atâta timp cât este necesar până când pisoiul dvs. este confortabil în apa în picioare.
  3. Apoi, încercați să combinați cele două metode: Ștergeți pisoiul cu covorul umed în timp ce se află și în tigaie de apă. Continuați să oferiți tratamente și să angajați ajutorul unui prieten, dacă este necesar. Dacă pisoiul pare speriat sau accentuat, opriți și încercați din nou mai târziu. Pisicile deosebit de stresate sau anxioase pot beneficia de utilizarea unui supliment comportamental sau a feromonilor concepuți pentru pisici anxioase.
  4. Odată ce pisoiul dvs. pare confortabil într-o tigaie superficială de apă, încercați să-i dați apă din mână pe spate și pe cap. Începeți încet drumul spre folosirea unei mici pahare de apă și turnați ușor apă pe pisoi în timp ce îl mângâiați și continuați să îl acordați, dacă este necesar. Pisoiul dvs. este acum pregătit pentru timp de baie!

De ce ai nevoie

Acum că tu pisoi este folosit pentru apă și gata să obțină o baie, asigurați-vă că aveți toate consumabilele de care aveți nevoie:

  • Container de baie: O chiuvetă, cadă sau un alt recipient, cum ar fi un coș de stocare, ar trebui să fie utilizată pentru timpul de baie cu pisoiul.
  • Ceașcă: Veți avea nevoie de o ceașcă mică pentru a vărsa ușor apă peste pisoi pentru ao umezi și a clăti șamponul.
  • Șampon de sigură Kitten: În mod ideal, veți dori să utilizați un șampon proiectat pentru pisoi. Va fi fără temă și formulată în special pentru feline. Dacă nu aveți șampon de pisici la îndemână, puteți folosi șamponul pentru copii sau săpun blând.
  • Tratează: Au tratează sau conservate alimentele de pisoi gata să vă distragă atenția dacă începe să vă îngrijorați.
  • Prosop: Un prosop uscat, moale ar trebui să fie gata să-ți usuce pisicile de îndată ce timpul de baie sa terminat.

Băieți-vă pisoiul

Odată ce pisoiul dvs. este folosit pentru apă și aveți toate consumabilele de scăldat gata, puteți da pisicii dvs. o baie potrivită. Umpleți recipientul de baie cu câteva centimetri de cald, nu fierbinte, apă. Asigurați-vă că apa nu este prea adâncă pentru pisoi. Ar trebui să fie doar până la genunchi.

Plasați pisoiul ușor în apă și începeți să utilizați paharul pentru a vărsa apă peste pisoi pentru ao umezi, pornind de la capătul său din spate și de a lucra până la cap. Luați un dollop de dimensiuni de nichel de la nichel și masați-l ușor pe tot pe pisoi. Apoi clătiți pisoiul folosind ceașcă. Odată ce toate șampoanele sunt clătite, luați prosopul și ridicați ușor pisoiul și uscați-l.

Prosopul dvs. ar trebui să facă toate lucrările de uscare, dar dacă aveți nevoie, puteți utiliza un uscător de păr atâta timp cât are un set cald sau rece. Nu utilizați un uscător de păr dacă are doar o setare fierbinte, deoarece acest lucru ar putea supraîncălzi periculos pisicul tău.

Prevenirea problemelor cu pisoiul dvs. în timpul băii

Evitați scufundarea sau punerea pisoiului sub apă curentă în timpul băii, deoarece acest lucru poate să-l sperie. Dacă începe să se spete, încercați să o tratați sau să luați o pauză și să scoateți pisoiul din apă și să-l înfășurați într-un prosop. Lucrați cât mai repede posibil, fără a vă sublinia pisoiul, pentru a evita pisoiul de a deveni prea rece.

Când să-ți iei noul pisoi la veterinar
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți dai pisoi o baie