Motive pentru care pisicile drool

Pisica fiind animal de companie

Ați observat vreodată pisica tăiată? La pisici, droolingul nu este considerat gol ca și cu câinii. Ca proprietar de pisică, vă puteți întreba ce înseamnă atunci când pisicile tale drools. Adevărul este că există mai multe motive posibile pentru a scoate în pisici. Determinarea cauzei se reduce la evaluarea situației, cunoașterea pisicii dvs. și implicarea medicului veterinar atunci când este necesar.

Strângerea normală a pisicilor

Este obișnuit pentru unele pisici să drool în timp ce sunt frământare sau Purring. Drooling este adesea un semn de relaxare și mulțumire care poate fi urmărit înapoi la pisoi. În timp ce asistența medicală, pisoiul devin adesea labe pe mamele lor pentru a stimula eliberarea laptelui. Aceste comportamente au ca rezultat o masă reconfortantă și satisfăcătoare, precum și o legătură de îngrijire între mamă și pisoi. Când pisicile ajung la vârsta adultă, sentimentele de mulțumire duc adesea la frământare, ceea ce stimulează apoi droolul din cauza conexiunii la asistență medicală. Purringul însoțește adesea frământarea și droolul.

În cazul în care pisica dvs. altfel sănătoasă este în poala dvs. și începe "făcând biscuiți" și purtring, nu fi surprins dacă apare unele drooling. Acest lucru este perfect normal și probabil chiar și într-un fel ca dvs CAT vă arată dragostea.

Spre deosebire de câini, pisicile nu drool în mod obișnuit la vederea alimentelor. Cu toate acestea, se poate întâmpla în continuare. Dacă pisica dvs. scapă la vedere sau miros de mâncare, dar nu în alte ori, atunci este probabil nimic de îngrijorat.

Stres sau frica poate provoca temporar o pisică să scadă, cum ar fi în timpul Masini de ras, VET vizite sau evenimente puternice. Dacă pare pisica ta extrem de stresat în mod regulat, este o idee bună să discutați cu veterinarul dvs. despre opțiuni. Dacă somnul și stresul sunt de scurtă durată și se opresc pe cont propriu, atunci este probabil o cauză mică de îngrijorare.

Anormal drooling în pisici

În cazul în care droolingul pisicii dvs. apare în mod constant, poate exista o problemă de sănătate. Acest lucru este valabil în special dacă somnul nu poate fi asociat cu mulțumire sau alimente. Toate pisicile ar trebui să fie văzute de medicul veterinar cel puțin o dată pe an pentru Examenele de bunăstare de rutină, Chiar dacă par sănătoși. VET poate detecta adesea problemele înainte ca pisica să prezinte semne.

Dacă apare o drooling anormal între vizitele de rutină VET, ar trebui Contactați-vă pe veterinarul dvs imediat. Pisica ta poate fi nevoită să fie văzută pentru o examinare. Există mai multe probleme de sănătate care pot provoca drooling în pisici și necesită asistență medicală.

Boala orală și dentară

Pisicile pot dezvolta diferite probleme orale și dentare care pot deveni nedetectate până când provoacă o boală sau durere extremă. Această durere determină adesea pisica să saliveze excesiv. Ulcerii din gură, leziunile dinților, boala gingiilor, leziunile resorbante și infecțiile sunt câteva cauze bine cunoscute de a scăpa de pisici.

Voința dvs. veterinar Examinați gura pisicii tale Pentru a căuta semne de probleme dentare și orale. Dacă se vede boala dentară, VET dvs. va recomanda probabil o curățare dentară profesională cu posibile extracții dentare. Această procedură trebuie făcută sub anestezie generală.

Medicamentele precum antibioticele pot fi necesare pentru a aborda problemele dentare și gurii pisicii dvs.

Greaţă

O pisică care este greață sau a fost vărsăturile vor fi adesea drool foarte mult. Greață și vărsături în pisici pot avea multe cauze, cum ar fi paraziți interni, boală de rinichi, și condițiile gastrointestinale. Dacă pisica ta pare greață, este vorba de vărsături, sau are un apetit sărac, este cel mai bun pentru a vedea veterinarul.

După examinare, veterinarul dvs. poate recomanda munca laboratorului pentru a vă uita mai bine la funcția de organ, a celulelor sanguine și a conținutului de urină. Rezultatele pot ajuta la determinarea pașilor următori pentru opțiunile de diagnosticare și tratament.

Corp strain

Dacă pisica ta are ceva blocat în gură, este probabil să provoace somnând. A șirul este un corp străin comun comun, Dar alte posibilități includ piese de jucărie și chiar iarbă. Dacă vedeți un șir care iese din gura pisicii tale, NU FACE Trage-o afara. Șirul poate fi înfășurat în jurul valorii de ceva în stomac sau intestine și tragerea poate provoca daune majore. În schimb, ajungeți la cel mai apropiat birou VET deschis.

Expunerea la toxină

Pisicile care au lins, mestecate sau ingerate a substanță otrăvitoare poate dezvolta o salivare excesivă. Acestea includ plante otrăvitoare, substanțe chimice caustice și alimente toxice. Unele toxine topice, cum ar fi pesticidele sau purici, și căputați preventivii care nu sunt destinate pisicilor, pot provoca scăderea și a drooling. Dacă bănuiți că pisica voastră a fost expusă la ceva toxic, aduceți-vă pisica la cel mai apropiat veterinar deschis imediat.

Dacă vedeți altceva în gura pisicii voastre, continuați cu prudență înainte de a încerca să o eliminați. Nu numai că puteți provoca vătămări viitoare a pisicii dvs., dar ați putea fi, de asemenea, mușcați! Este întotdeauna cel mai bine să ajungeți la veterinar pentru un corp străin oral.

Trauma

Leziunile la nivelul gurii pot duce adesea la salivarea excesivă. Pisicile care au mestecat pe cabluri electrice ar putea suferi arsuri orale care duc la drooling. O pisică care a fost lovită de o mașină poate avea o maxilară spartă care provoacă drooling. Pisicile care au leziuni orale de la Cat lupte adesea drool. Este posibil să nu puteți vedea dovezi despre un prejudiciu în exterior, dar somnul este un semn că ar trebui să vedeți VET.

Dacă pisica dvs. se culcă și nu puteți găsi un motiv normal evident, vă rugăm să contactați medicul veterinar. Pisicile sunt experți în ascundere maladie. Adesea nu arată că există o problemă până când se simt foarte bolnavi. Când aveți îndoieli, nu așteptați. Sunați la veterinarul.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: de ce pisicile purr?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Feline Dental Boala. Cornell Feline Health Center

  2. Vărsături. Cornell Feline Health Center

  3. Tulburări ale gurii în pisici. Merck Manual veterinar

  4. Cunoașteți semnele de otrăvire la câini și pisiciLinia de asistență pentru otravă PET

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Motive pentru care pisicile drool