Cât timp ar trebui să rămână un pisoi cu mama sa?

Trei pisoi care alăptează de la mama lor

Când căutați să adoptați un pisoi, este obișnuit să vedeți foarte tinere pisici de vânzare sau de adoptare. Dar în timp ce poate fi obișnuit, plasarea unui pisoi într-o casă nouă la prea tânăr de o vârstă poate fi în detrimentul pisicii.

Cronologie pentru pisoi de înțărcare

Pisicile mamei vor începe de obicei să-și piardă pisicile de lapte la lapte la o lună de vârstă. Acest lucru nu înseamnă că acesta este momentul în care pisicile pot merge acasă, totuși. Următoarea lună de viață este încă plină de esențiale pentru un pisoi în creștere, chiar dacă nu consumă Mama de lapte tot timpul.

Procesul de înțărcare continuă, de obicei, pentru aproximativ o lună până când pisoiurile sunt înfășurate pe deplin între opt și 10 săptămâni de vârstă. În acest timp, pisoii vor încă ocazional asistent medical pe mama lor, dar vor începe, de asemenea, să mănânce hrană pentru pisici lichide. Mâncarea Kitten Liquid ar trebui să devină treptat mai groasă până când este o mâncare de pisoi conservată în jos sau un pisoi umezit Kibble. Pe parcursul perioadei de înțărcare de patru până la șase săptămâni, pisoiul va consuma mai puțin și mai puțin lapte de la mama sa. Obținerea unui pisoi folosit pentru a mânca alimente uscate poate dura ceva timp, deci nu ar trebui să fie forțat sau s-a grabit.

Ce se întâmplă dacă pisica mamei nu este în jur?

Dacă pisica mamei nu a supraviețuit nașterii, nu a fost suficient de sănătoasă pentru a avea grijă de pisoi, a fost lovit de o mașină sau dacă un așternut de pisoi a fost abandonat la un adăpost, pisoii pot obține încă nutriția necesară de care au nevoie și pot conduce o viață sănătoasă cu ajutorul oamenilor. Unele adăposturi vor folosi o pisică de lactare favorabilă atât pentru a îngriji pisoii, cât și socializați-le sau hrăniți pisicile cu pisicile cu Formula de înlocuire a laptelui Kitten.

Pisicile hrănite cu sticle nu primiți aceeași îngrijire de la oameni așa cum ar fi de la o pisică. Pisicile își învață tinerele abilități importante pe care nu le putem duplica ca oameni. Pisicile hrănite cu sticle sunt un angajament imens de timp, deci dacă adoptați un pisoi tânăr de hrănire, care nu are o pisică maternă, fiți pregătiți să vă hrănească și să le curățați de multe ori.

Ce se întâmplă când un pisoi este îndepărtat de la mama sa prea devreme?

Dacă un pisoi este luat de la mama sa și trimis la o nouă casă prea curând, pot exista unii Consecințe grave ale sănătății. Primele câteva săptămâni de viață a pisicilor sunt esențiale pentru dezvoltarea sănătății și a corpului. Colostrul și substanțele nutritive din laptele matern sunt responsabile pentru dezvoltarea puternică a oaselor, sănătatea ochilor și dezvoltarea completă a organelor, astfel încât, dacă un pisoi este înțărcat prea curând, ați putea crește riscul de a dezvolta mai multe probleme de sănătate mai târziu. Un pisoi îndepărtat de la mama sa prea devreme poate avea nevoie de suplimente nutriționale și alte îngrijiri veterinare la începutul vieții.

Pe lângă preocupările legate de sănătate, Probleme comportamentale pot apărea în pisoi care au fost îndepărtați de la mamele lor prea devreme în viață. Pisicile mamei își învață lecțiile de pe tot parcursul vieții și dau feromonii calme. Pisicile care și-au părăsit mamele prea curând pot avea probleme să se îngrijească, nu știu Cum să-i îngropați deșeurile în cutia de gunoi, Joaca prea dur, nu știu cum să vâneze pentru mâncare sau să aibă alte probleme de comportament.

Un pisoi care este îndepărtat de la mama sa prea devreme poate avea, de asemenea, probleme de ajustare la noua sa casă și tu. Creșterea cu o mamă și littermate este o parte esențială a socializării CAT. Fără o socializare adecvată la o vârstă fragedă, pisoiul poate crește să fie înfricoșător, skittish sau chiar agresiv. De asemenea, este posibil să nu știe cum să comunice în mod corespunzător cu alte pisici. Va trebui să cheltuiți cantități semnificative de timp care lucrează cu un pisoi care nu a petrecut timp adecvat cu mama și littericulele sale. Acest lucru vă va ajuta să se adapteze la noua sa casă și să învețe comportamentele adecvate.

Vârsta ideală pentru adoptarea unui pisoi

În mod ideal, pisoiurile ar trebui să meargă la noua lor casă în jurul vârstei de 12 săptămâni. În timp ce unii pisoi pot merge acasă mai devreme, cu atât mai aproape de așteptați până la 12 sau 13 săptămâni, cu atât va fi mai bine pisoiul. Șansele pisicii tale de a fi sănătoase, bine socializate și dezvoltate în mod corespunzător sunt crescute dramatic, permițându-i să petreacă timp suplimentar cu mama și littericulatele sale.

Primul an al pisicilor: Ce să vă așteptați

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât timp ar trebui să rămână un pisoi cu mama sa?