Dezvoltarea pisicilor de la nou-născut la o săptămână

Germania, pisoi nou-născuți dormind pe pătură, aproape

Pisicile nou-născute poate fi născut pe deplin înfricoșătoare, dar nu se fac în creștere odată ce părăsesc uterul mamei lor. Prima săptămână a vieții unui pisoi este plină de schimbări majore și de creștere. Dacă aveți o gunoi de pisoi, este o idee bună să știți ce să urmăriți, precum și să știți ce puteți face pentru a vă ajuta pisoi coborâți la un bun început în viață.

Dezvoltarea fizică a unui pisoi nou-născut

Când se naște un pisoi, ar trebui să se potrivească în palma mâinii tale. Va arăta ca o versiune miniaturală a unei pisici adulte cu blană, patru picioare, două urechi și toate celelalte părți ale corpului, dar nu totul funcționează ca o pisică adultă tocmai.

Greutatea normală, sănătoasă la naștere a unui pisoi este de aproximativ 3.5 uncii, care este doar un pic mai mult decât o punte de cărți de joc cântărește. Până la sfârșitul primei săptămâni, un pisoi își dublează în mod obișnuit greutatea corporală, punându-l la aproximativ 7 uncii, astfel încât acestea sunt greutăți bune pentru a înregistra pentru a monitoriza o creștere a pisoiului. Dacă un pisoi nu câștigă suficientă greutate, ar însemna că există ceva greșit care trebuie abordat.

După două sau trei zile, un cordon ombilical al pisicilor se va usca și va cădea, dar este ochii și urechile vor rămâne închise pentru puțin timp încă. În acest moment, pisoiul este dependent în întregime de mama sa (sau uman) pentru căldură, mâncare și igienă. Se va târî pe burtă, plânge dacă este foame, dormi și urina și defecate când mama îi stimulează-o prin lingerea ei.

Modificări de comportament ale pisicilor nou-născuți

Probabil că nu veți observa o mare parte dintr-o diferență între un pisoi nou-născut și un pisoi de o săptămână, dar va începe să fie mai activ ca săptămâna continuă. Pisicii nu vor juca cu littermați doar și singura interacțiune socială între cealaltă va fi luptată pentru un mamelon de asistență.

Sănătate și îngrijire a unui pisoi nou-născut

Deoarece un pisoi nou-născut este complet dependent de mama sa pentru primele câteva săptămâni de viață, va trebui să jucați rolul mamei dacă pisoiul este un orfan sau a fost neglijat de mama sa. Dacă mama are grijă de pisoi, atunci nu este puțin nevoie să faceți, dar câteva lucruri pe care ar trebui să le căutați.

  • Pisicile nu sunt în măsură să-și regleze temperaturile corpului atunci când sunt doar câteva zile. Pături, o lampă de căldură, o placă de încălzire și alte elemente pot fi necesare pentru a se asigura că un pisoi rămâne cald. Dacă un pisoi devine prea rece, poate fi în detrimentul sănătății sale.
  • Urmăriți pisicile pentru o lipsă de creștere în greutate sau pierdere în greutate. Aceste lucruri ar putea indica pisoiul nu mănâncă suficient sau mai este altceva greșit.
  • Căutați bule sau lichid care iese din nas. Acest lucru ar putea indica aspirația sau o gaură în acoperișul gurii.
  • Urmăriți burții umflați. Acest lucru poate însemna că un pisic nu este urinat sau defecat și ar putea avea nevoie de o asistență de la dvs.
  • Asigurați-vă că pisica maternă linge pisicile pentru a le stimula să urineze și să defecteze în mod regulat.
  • Verificați în mod curent culoarea limbii și gingiilor pisicilor pentru a vă asigura că acestea sunt roz strălucitoare.
  • Asigurați-vă că fiecare pisoi se mișcă în jur la somn și asistentă medicală. O pisică normală se târăște pe burtă pentru a găsi un mamelon.
  • Verificați sfarcurile mamei pentru a vă asigura că laptele este produs pentru a alimenta pisicile. O stoarcere blândă a mamelonului ar trebui să ducă la un lapte.
  • Urmăriți pisica mamei pentru a vă asigura că îi dau pisicilor timp suficient pentru a îngriji în mod regulat sau pisoii vor trebui să fie Fed. niste Pisicile mamei nu își asumă pisicile.

Alimente și nutriție pentru o pisică nou-născută

Pisicile nou-născute nu au dinți și nu și-au obținut toată mâncarea și nutriția din laptele de pisică. În primele câteva zile după naștere, pisica mamei va produce un fel de lapte foarte special pentru pisoi numiți Colostrum. Acest lapte conține ingrediente speciale numite anticorpi maternali care ajută la protejarea pisicilor de la boli până când funcționează propriile sisteme imunitare. Este foarte important ca pisicile să înceapă alăptează la scurt timp după naștere pentru a se asigura că acești anticorpi sunt consumați din colostru.

Dacă un pisoi este orfan și trebuie să fie hrănit cu sticle, O formulă specială de înlocuire a laptelui laptelui ar trebui utilizată pentru a asigura o nutriție adecvată. A Formula de pisoi de casă pot fi utilizate temporar. Un pisoi nou-născut ar trebui să consume aproximativ șapte lingurițe într-o zi și va mânca cantități mici la fiecare două ore.

Instruirea pisicilor nou-născuți

La această vârstă de o vârstă nu există o pregătire eficientă pe care o puteți face cu un pisoi. Formarea cutiei de gunoi va veni în mod natural pentru un pisoi, dar nu ar trebui să înceapă până când pisica maternă nu este necesară pentru ao stimula pentru a urina și defeca.

Îngrijirea pisicii mamei

Dacă este prezent pisica maternă, este la fel de importantă pentru a se asigura că rămâne sănătoasă, deoarece este de a monitoriza pisoii. Pisoii au nevoie de mama lor ca să-i hrănească, să-i curățească, să le stimuleze și să le păstreze calde.

  • Mâncarea de pisici ar trebui să fie hrănită cu pisica maternă, în timp ce este însărcinată și ar trebui să fie continuată până când pisoii nu mai sunt îngrijiți. Acest lucru vă va ajuta să furnizați substanțe nutritive suplimentare pisicilor prin laptele matern după ce se naște.
  • Pisica maternă trebuie să fie vaccinată în mod corespunzător înainte de a rămâne însărcinată, astfel încât să poată trece la anticorpii materni la pisoi.
  • Asigurați-vă că pisica maternă este capabilă să se odihnească și să se asigure într-o cameră liniștită, fără stres. Este extrem de impozitarea unui organism de asistentă medicală și îngrijirea pisicilor, astfel încât să se evite stresul suplimentar.
Dezvoltare: primele șase săptămâni
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: de ce pisicile purr?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Îngrijirea pisicilor orfaniSpitalul de animale de est

  2. Având îngrijirea pisicilor nou-născuți - ceea ce trebuie să știțiCentrul Drake pentru îngrijirea veterinară, 2020

  3. Ghid pentru creșterea pisicilor minori. Universitatea din Wisconsin Madison Shelter Program de medicină, 2020

  4. Kitten nou-născut și îngrijirea mameiSpitalul de animale Gresham

  5. 3 sfaturi de nutriție pentru pisicile gravide. Spitalul de animale Hirsch

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dezvoltarea pisicilor de la nou-născut la o săptămână