Înțelegerea purtringului pisicilor

De ce pisicile purr? motive pentru care pisicile purr

Nici o altă expresie felină nu atinge oamenii la același nivel ca și cea a unei pisici. Un purtător poate fi simțit, dar nu auzit sau nu se răsucește cu gustul unui camion de Mack. În timp ce majoritatea oamenilor presupun că purrul servește ca o expresie a pisicilor mulțumire, sunetul misterios - cum este creat și de ce - nu este atât de simplu.

Cum Pisici Purr

Cele mai multe vocalizări ale pisicilor sunt produse prin oscilația pliurilor vocale în timpul explorării sau chiar inhalare (purr). Pisicile care își pierd "masele" (expirarea) din cauza rănirii sunt adesea în stare să se urce, dar pisicile cu paralizie laringie își pierd purrul. Se pare că mușchii laringi interni, care controlează deschiderea și închiderea spațiului dintre corzile vocale (glottis), creează sunetul purring. Studiile au arătat că această mișcare musculară laringiană este controlată de un "oscilator neuronal" unic în creierul pisicii.

1:02

Urmăriți acum: de ce pisicile purr?

Kitten Communication

Purrul mamei de pisică servește ca un baliză de vibrații care îi spune pisicilor nou-născuți de nevăzători și surzi locația ei. Pisicile încep să se întoarcă cu două zile de vârstă.

Purriring poate fi o pisică-trăsătură specifică copiilor pe care adulții îl păstrează. Bebelușii se indulază adesea în comportamentul de frământare în timp ce ei purr. Pisicii frământați sau călcați cu labele din față, împotriva sânilor mamei de pisică pentru a-i determina laptele să curgă în timp ce asistă. Pisicile adulte păstrează adesea acest comportament, în special atunci când se purtă.

Zâmbetul felinar

Oamenii consideră adesea că Purrs este un Exprimarea afecțiunii, și este un instrument de comunicare. Pisicile și pisoii rar purr când sunt singuri. Purrs sunt îndreptate spre alte pisici sau oameni. Purr a fost descris ca felin echivalent cu un zâmbet, care are un mare sens. La urma urmei, oamenii zâmbesc pentru tot felul de motive - fericirea, nervii, teama și un zâmbet (sau un purtător) nu indică neapărat fericirea.

Purrs rumble la tot felul de ocazii, chiar și atunci când Kitty este înspăimântat sau în durere. Unii behaviori sugerează că PurR este un semn de supunere care semnalează celorlalte pisici și oameni care "nu oferă nici o amenințare" sau "mă mângâie."Poate că PurR este folosit atât în ​​momente de mulțumire pentru a-și exprima bucuria, cât și în perioadele de stres pentru a ușura tensiunea. Când vine pisica ta cu labele de frământare și Purrs de lux, poate că modul său de a vă chema "mama."

Nu toate pisicile purr. Care nu înseamnă că sunt deprimați sau nefericiți. Pur și simplu poate însemna că pisica este incredibil de bine ajustată și nu se simte nevoia de a purr. Într-o gospodărie multi-pisică, cea mai încrezătoare Cat-in-control se poate purta mai puțin pentru că este deja responsabilă, în timp ce celelalte pisici se purtă mai mult în deferență față de statutul său.

Vindecarea Purrs?

Unii oameni de știință care teorează purrul servește, de asemenea, ca mecanism de vindecare. Potrivit științificului american, "Pisici purr în timpul inhalare și expirarea cu un model și o frecvență consistentă între 25 și 150 Hertz. Diferiți anchetatori au arătat că frecvențele sonore în acest domeniu pot îmbunătăți densitatea osoasă și pot promova vindecarea."

Bonele de feline se vindecă mult mai repede decât alte mamifere, iar în medicina umană, vibrația frecvenței similare la purtător pare să accelereze vindecarea. Ar putea fi felinul să fie un activ evolutiv pentru pisicile noastre?

Purrs specializate

Numai pisicile mici se pot purta, în timp ce relațiile de pisici mari, cum ar fi Lions poate rupe. Tigrii au un fel de purr de frecvență joasă "tăcut", care este dincolo de gama de auz și se întâmplă simultan cu vuietul lor. Acest sunet misterios de tigru are puterea de a paraliza pe scurt prada.

Casa de pisici au, de asemenea, o putere misterioasă. Dr. Karen McComb a fost autorul principal al unui studiu la Universitatea din Sussex În Anglia, care a fost publicată în Jurnal Biologie actuală în 2009. Ea a identificat o "solicitare de solicitare" diferită de sunetul de zi cu zi, care avea frecvențe similare unui copil uman plâns.

Acest purtător specializat, cu o frecvență neplăcută încorporată, a fost utilizată de pisici în studiu ca un mijloc eficient de a scoate proprietarii din pat pentru a umple vasul alimentar. Strigătul este întotdeauna la un nivel scăzut în purtring normal, dar pisicile cu o relație strânsă cu proprietarii lor par să învețe să exagereze dramatic ceea ce provoacă un răspuns benefic la oamenii lor.

Oricare ar fi motivul pisicii pentru purr, oamenii se bucură cu siguranță de sunet (cu excepția celor prea devreme dimineața). Purr este o lullabie felină care calmează cântăreața, precum și sufletul ascultătorului.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tavernier, Chloé și colab. Feline vocală de comunicareJurnalul de Științe Veterinare, vol 21, nu. 1, 2020. Societatea Coreană de Științe Veterinare (Kamje), DOI: 10.4142 / JVS.2020.21.E18

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Înțelegerea purtringului pisicilor