De ce pisicile chase lasere?

Pisica de ghimbir pornind la punctul laser roșu pe podea din lemn

Toți părinții pisicilor sunt familiarizați cu lupta veșnică dintre pointerul pisicii și laserului. Pentru ceva atât de mic și fără miros, acel punct roșu mic sigur poate păstra pisicile ocupate - în ciuda (sau poate din cauza) faptului că ei nu o pot prinde niciodată. Interesant, totuși, există o dezbatere despre faptul că indicatorii laser sunt sau nu o jucărie mare pentru prietenii noștri felini. Deci, de ce pisicile Chase lasere și este timpul să șantajați laserul în favoarea unui alt tip de jucărie?

Alluarea laserului

Laserele sunt în mod inerent stimulează pisicilor din cauza a ceea ce reprezintă: pradă în mișcare rapidă. Doar pentru că pisica ta nu trebuie să muncească din greu pentru mâncarea sa (dacă nu numărați tot efortul pe care îl duceți la masă toată dimineața până când vă umpleți castronul), nu înseamnă că nu este greu pentru slujbă.

Ca punct al unui darts laser din jurul camerei, pisica ta o interpretează ca pe un animal mic care încearcă să fugă și să se ascundă. Ca atare, sigur inerente comportamente feline ieși, în special dorința înnăscută de a vâna, să pună și să omoare prada în cauză. Faptul că este doar o proiecție nu contează foarte mult pentru că pisica dvs. funcționează pe autopilot, nu pe intelectare.

Cum văd pisicile lasere

Există un alt factor la joc aici când pisica ta urmărește un laser, și asta este pur și simplu Se uită Apemar. Pentru a înțelege de ce, ajută la o înțelegere de bază a modului dumneavoastră ochii pisicii operează și cum diferă de ochii umani.

Retina este una dintre principalele structuri ale ochiului. Acesta este compus din două tipuri de chei de celule: tije și conuri. Tijele se ocupă cu o viziune ușoară și detectarea mișcării, în timp ce conurile ajută ochiul să vadă culoarea. Ochii umani au mai multe conuri decât tijele, ceea ce înseamnă că vedem lumea cu o mulțime de vibrații. Pisicile, pe de altă parte, au mai multe tije decât conurile, făcându-le experți în luarea chiar și cea mai mică mișcare a mișcărilor.

Ce are de-a face cu laserele? Înseamnă că sunt destul de greu de ignorat. În momentul în care transformați un punct laser pe pisica dvs. o va ridica în viziunea sa periferică și dacă nu a dat seama încă că nu poate mânca de fapt acel punct roșu (sau dacă știe că nu poate dar nu-i pasă) atunci asta este tot ce va lua pentru a începe ciclul său de pradă.

Dezbaterea față de pisici și lasere

S-ar putea să fie surprinzător să auzim că există o anumită controversă dacă este o idee bună să vă tentați pisica cu lasere, dar dezbaterea cat-laser este una care se întâmpla de ceva timp.

Problema principală observată de entuziaștii de pisici care sunt anti-laser este că având pisica ta Chase un laser este o formă de teasing. Amintiți-vă, pisica voastră se urmărește și se potrivește cu acel punct roșu, deoarece creierul îi spune să prindă mâncarea și să o omoare. Pisica nu o face distinct ca o formă de joc, chiar dacă se distrează.

Laserul este o țintă neașteptată, și indiferent cât de mare sunt abilitățile de vânătoare ale pisicii dvs. nu va ajunge niciodată să o mănânce și nu va termina niciodată ciclul de pradă. Multe pisici își dau seama rușinea și nu mai interacționează cu laserul. Alții consideră că este extrem de frustrant și pot începe să se comporte rău ca rezultat. Pisicile frustrate acționează în moduri mai mici decât cele ideale, cum ar fi devenind distructive sau agresive. Dacă observați o conexiune între jocul cu pisica și un comportament laser și rău, probabil este timpul să puneți indicatorul pentru totdeauna.

Pentru a ajuta la punerea laserului mai mult dintr-un joc și mai puțin de o tease, dați-vă pisica un tratament sau o jucărie fizică dreapta când ați terminat să jucați. În felul acesta va avea satisfacția unui "ucide", chiar dacă nu este laser în sine.

Sfaturi de siguranță la laser pointer

Cu condiția ca pisica ta să fie de fapt să se bucure de urmărirea unui laser și nu este doar prins într-o buclă nesfârșită de dezamăgire Hunt-Pounce, probabil că nu este nimic de îngrijorat. Urmărirea unui laser este o modalitate fantastică pentru pisica dvs. pentru a obține un exercițiu fizic și mental și permite, de asemenea, să-i atingă instinctul lui Kitty pentru un pic-ceva ce pisicile de interior nu ajung la fel de des cât de des.

Desigur, ar trebui să vă asigurați că urmați sfaturi de siguranță adecvate pentru a evita rănirea pisicii dvs. în timpul jocului. Iată două mari pentru a nota.

Nu strălucește lumina direct în ochii pisicii tale. Chiar și laserele de jucărie emit o lumină incredibil de strălucitoare, așa că nu trebuie să o străluciți direct la pisica ta (sau pe tine însuți!). Dacă o faci, ai putea cauza Probleme de viziune și / sau leziuni oculare.

Furnizați pisica dvs. cu o mulțime de alte jucării. Dacă laserul este singurul priză al pisicii dvs., este mai probabil ca frustrarea să înceapă să se acumuleze. Asigurați-vă că are acces la o mulțime de alte obiecte pentru vânătoare și joc, inclusiv jucării de catnip și wands.

Cele 7 cele mai bune jucării de pisici interactive
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile chase lasere?