Ce este chat-ul pisicii și de ce fac pisicile?

Pisicile noastre sunt creaturi fascinante cu un repertoriu vocal extins constând din multe sunete amuzante, cum ar fi chatter, chirp, tweet și miau.

Pisicile utilizează mai multe sisteme senzoriale de comunicare, cum ar fi semnale vizuale, olfactive, tactile și auditive pentru a exprima modul în care se simt. Uneori este dificil să înțelegeți comunicarea CAT și să identificați contextul exact pisica noastră transmite prin vocalizări și alte semnale de comunicare.

Acest articol vă va ajuta să interpretați semnificația chatteringului pisicilor și intenția pisicii dvs. încearcă să transmită în timpul întâlnirilor de chestionare.

Ce înseamnă chattering pisica?

Pisica chatter este de obicei comunicată atunci când pradă nu este atinsă. Pisica va vocaliza adesea într-o manieră cunoscută sub numele de chittering. Sunetul este de obicei produs în timp ce gura este deschisă, plus închisă rapid, creând o succesiune de sunete scurte punctate de pauze scurte de tăcere. Fiecare pisică posedă un sunet individual, care diferă în funcție de pitch și frecvență, dar include o secvență de zgomote asemănătoare cu clicuri (fabricate din chattering dinți) și / sau un șir de sunete de square de înaltă frecvență (Universitatea din Lincoln și Iatcare 2010).

Teorii despre motivul pentru care pisicile vorbesc

Teoria mușcării uciderii

O teorie alternativă pentru chattering pisică este că simulează "uciderea mușcării" (un comportament de pradă). Pisicile tind să-și omoare prada cu o mușcătură la scrufful gâtului. Ei folosesc o mișcare "chat" pentru a-și poziționa mușcătura precisă care se îndepărtează măduva spinării și uciderea ulterioară a pradă.

Imbpersonarea pradă

Cercetătorii de la Societatea de Conservare a faunei sălbatice (WCS) și Universitatea Federală din Amazonas (UFAM) au dat peste un comportament extraordinar de calcul al unei specii de pisici sălbatice: marjay impersonarea maimuțelor Tamarinului pentru a le atrage de copacii lor în gama de vânătoare în Amazonul Brazilian.
studiu sugerează că pisicile ar putea fi mult mai degrabă psihologică (Fabio Rohe, Societatea de conservare a faunei sălbatice 2010), ceea ce le-a condus să speculeze dacă pisicile de uz casnic capabile să atragă pradă prin imitarea chirpurilor și sunetelor de zgomot.

Cat de chat la păsări


Când o chatters de pisică la păsări, limbajul corpului pisicii indică faptul că este într-o stare stimulată, deoarece corpul este tensionat, ochii sunt de obicei largi deschise, punctele de mușchi în afară de față, coada vibrează și uneori pielea se ridică împreună cu chatter. Pisica este preocupată de prada neacoperită, care este prea ridicată într-un copac sau vizibilă printr-o fereastră.

Pisica chattering la om

Deși nu este la fel de obișnuită ca și chattering la păsări, șopârle împreună cu rozătoarele, unele pisici vorbesc la oameni în timpul jocului de joc ca formă de excitare sau entuziasm în timp ce altele atunci când sunt frustrați să comunice cu proprietarii lor. Frustrarea poate fi determinată de un eșec de a-și îndeplini așteptările, să obțină resurse sau să păstreze controlul.

Pisicile interacționează

Este speculată că, în timp ce pisicile mănâncă și Chirp pentru a comunica cu oamenii, comunicarea vocală nu este la fel de obișnuită în relațiile inter-pisică.

În mare parte, Housecats comunică în principal cu oamenii, nu cu alte pisici și sunt mult mai zgomotoase decât pisicile sălbatice care nu trebuie să-și declare prezența vocală. Ratele de pisici, cum ar fi Siamese, sunt extrem de inteligente, sociale și pot vorbi neîncetate pentru a obține atenția proprietarului lor.

Recent studiu a demonstrat o pisică de casă care a învățat cu succes să-și imite comportamentul pe oameni și oglindă anumite acțiuni în timpul sesiunilor de instruire curată, care pot sugera, de asemenea, că pisicile pot învăța cum să copieze proprietarii lor prin vocalizare.

Chattering pisică din cauza durerii

Condițiile orale și boala dentară sunt o problemă comună în ceea ce privește pisicile, cu toate acestea, pot fi neglijate uneori, deoarece pisica nu-i place să fie manipulată sau gura examinată. În mod similar, pisicile sunt stăpâni de deghizare și vor continua să mănânce, în ciuda durerii și a bolilor grave substanțiale.

Priviți semne, cum ar fi dribling excesiv, pasărea la gură, chat-ul dinților, respirația mirositoare și mănâncă pe o parte a gurii. Alte afecțiuni dureroase, cum ar fi tulburări digestive, insuficiență renală și cancer, pot declanșa chatter-ul dinților și trebuie tratați de un medic veterinar.

Pisica chattering la o altă pisică

Ipoteza este legată de comportamentul expus în timpul creșterii pisoilor. Inițial, regina purzează să vorbească cu pisicile până când canalele lor urechii sunt deschise, apoi regina apeluri cu un zgomot de chirping atunci când este timpul de hrănire. În mod similar, pisoii reacționează la chemarea mamei lor atunci când se îndepărtează prin întoarcerea la regină pentru căldură, mâncare și adăpost.

Concluzie

Cat chattering este normal de comportament felin instinctiv, care este destul de amuzant pentru majoritatea părinților pisicilor.

Este important să vă asigurați că pisica dvs. nu este prea des, în caz contrar, ar putea să indice o problemă de sănătate care necesită verificarea VET.

Mai multe cercetări sunt necesare în vocalizarea pisicilor, deoarece pisicile de observare a pradă pot folosi chatter și alte tipuri de sunete care nu au fost pe deplin examinate. În general, multe aspecte ale gamei vocale ale pisicii nu sunt înțelese corespunzător și necesită o analiză suplimentară.

întrebări frecvente

De ce pisicile fac zgomote de chat?

Gama vocală a pisicilor este împărțită în trei categorii: sunete produse cu gura închisă, sunete livrate cu o gură de închidere de deschidere și sunete create cu gura deschisă tensely (Moelk, 1944, McKinley, 1982). Dinții chattering sau chatter fac clic pe sunete cu fălcile tremurând. Majoritatea pisicilor fac zgomote de chirting de dinți, cum ar fi chirp sau chatter atunci când văd o pasăre, veveriță sau șoareci, în timp ce alții vorbesc în timpul jocului cu jocuri asemănătoare cu pradă (i.E. jucării cu pene).

Unii interpretează comportamentul ca frustrare emoțională, în timp ce altele ca entuziasm de pradă sau ambele.

Ce este chat-ul pisicii?

Discuții și Chirp cu înălțime sunt vocalizați pe scară largă produse de feline, greieri, cobai și șobolani. Wildcats poate imita apelurile pradă și acest instinct de vânătoare a predominat în pisica domestică. Sunetul este declanșat când o pasăre sau o insectă solicită atenția pisicii, iar pisica începe să vorbească sau Chirp (Schötz, Susanne 2013).

Toate pisicile vorbesc?

Acesta este un comportament de pisică instinctiv afișat de toate vârstele și sălbatice de toate vârstele și rasele.

De ce pisicile vorbesc la pointeri laser?

Chattering la pointeri laser este, de obicei, datorită jocului provocator de frustrare. Un element de iritare se poate dezvolta dacă pisica dvs. nu este în măsură să prindă "prada" și să o manipuleze. Indicatorii laser nu ar trebui să fie niciodată singura sursă de urmărire de vânătoare, ar trebui să fie încorporată într-o rutină de joc cu alte jucării pe care pisica le poate prinde și "ucide".

De ce pisicile vorbesc atunci când mă străduiesc?

Nu știm cu adevărat de ce pisicile vorbesc când ne strănim. De obicei, o pisică va sări sau va fugi de un strănut de când nu-i plac zgomotele puternice.

Explicația cea mai probabilă este un comportament mimicat adaptat de la pisoi, sau o pisică de chat comunică cu dvs. prin imitarea strănutului sau pisica dvs. este supărată expunând nemulțumirea lor.

Vedeți sursele

Ellis, S. (2020). Te înțeleg, mă înțelegi? Feline Comunicare și Implicații pentru interacțiunea cu pisica umană. (pp. 1-7). ISFM. Recuperat 26 octombrie 2020

Fraser, A. F. (2012). Comportamentul și bunăstarea felină. (S. Hulbert, Ed.) CAB International. Recuperat 20 octombrie 2020

Heath, I. R. (2016). Feline de comportament de comportament și bunăstare. St Louis, Mo: Elsevier. Pagina 32-35 Retrieved 22 octombrie 2020

Heath, S. (2018). Înțelegerea emoțiilor feline și rolul lor în comportamente problematice. Jurnalul de Medicină și Chirurgie Feline, 20, 437-443. Recuperat 25 octombrie 2020

ICATCARE, U. A. (2010). Comportamentul CAT a fost descris. (U. o. Lincoln, Compiler) Marea Britanie. Recuperat 21 octombrie 2020

Schötz, S. (2013, 12-13 iunie). Un pilot fonetic Studiu de chirp, chatter, Tweet și Tweedle în trei pisici domestice. 2-6. (L. University, Compilator) Suedia: Centrul de Limbi și Literatură. Recuperat 23 octombrie 2020, de la

Shojai, A. (2015). CAT Fapte Seria 8. În A. Shojai, Părinții de companie a la z (P. 29). Furry Muse Publicații. Recuperat 19 octombrie 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este chat-ul pisicii și de ce fac pisicile?