Cum să vă opriți pisica de la pawing podeaua după masă

Pisicile tinere care mănâncă de la Bowl Blue

Inainte sau dupa Pisoara ta sau pisica mănâncă sau băuturi, poate laba, zgârierea sau frământa podeaua ca și cum ar fi săpat sau să îngropă ceva. Acesta nu este un comportament neobișnuit - nu este nimic în neregulă cu pisica ta. De fapt, animalul dvs. de companie demonstrează un instinct împărțit chiar și de pisicile mari și este un semn foarte pozitiv că se simte acasă în casa ta. Dacă găsiți comportamentul enervant sau disruptiv, puteți lua pași simpli pentru ao schimba.

Ceea ce este pawing podea în pisici?

Multe pisici se vor zgâria, laba sau vor frământa la sol în jurul vasului de alimente înainte sau după ce mănâncă. Papa și sapa este un exemplu de comportament instinctiv, ceea ce înseamnă că pisica dvs. probabil că nu l-au învățat de la mama sa. Unele pisici pot lua acest comportament la o extremă, petrecând o mulțime de timp de zgâriere la podea sau frământarea covorului în jurul vasului alimentar. În unele cazuri, pisicile vor trage, de asemenea, obiecte cum ar fi prosoapele deasupra bolurilor alimentare.

Caching, protejare sau eliminare a alimentelor

În sălbăticia, pisicile sălbatice își îngropă adesea mâncarea (precum și fecalele lor) ca o măsură de protecție, astfel încât dușmanii lor să nu le poată urmări: alimentele îngropate are un miros mic și nu atrage scufundări sau prădători. Dacă sunt încă femele îngrijirea pisicilor lor, ei vor face acest lucru pentru a ajuta la prevenirea altor pisici Găsirea gunoiului lor. În mod similar, pisicile masculine neutilizate vor pulveriza, de asemenea, teritoriul lor cu urină ca avertisment către alți prădători pentru a rămâne departe. (Asigurați-vă că aveți pisica dvs. sterilă la o vârstă adecvată, așa că nu urmează prin marcarea urinei.)

Pisicile din întreaga lume demonstrează acest comportament. Este similar cu "cache-ul alimentar", care este practicat de pisicile mari. Leopardul este cel mai bine cunoscut pentru caching-ul alimentar, care implică depozitarea alimentelor înalte în copaci pentru a se ține departe de lei și hyenas. Bobcat din America de Nord prezintă, de asemenea, această măsură de protecție, acoperind rămășițele uciderii sale cu resturile de a se ascunde de alte animale.

Dacă puneți ziare sub plăci de alimente, puteți observa zgârierea pisicii sub farfurie, distrugându-le ziarele și chiar le strângeau peste vasul de alimente pentru ao ascunde complet. Acesta este un alt tip de "cache de alimente."

În unele cazuri, pisicile se vor zgâria sau se vor îngropa alimentele sau alte elemente care nu le place. Acest comportament este similar cu fecalele de îngropare într-o cutie de gunoi sau pe pământ. Ca caching, îngroparea permite ca pisica să "dispară" prin scăderea deșeurilor sale. În plus, deoarece pisicile dorm adesea în cazul în care mănâncă, îngroparea deșeurilor poate fi o modalitate de "ordonare" un spațiu personal al pisicii.

Poate că nu pare să aibă sens ca o pisică de casă fără nici o amenințare mâncarea lor Fiind luate ar expune acest tip de comportament. Și, nu are sens, cu excepția faptului că comportamentul este instinctual și pisicile o fac în mod natural.

Frământarea podelei

Frământarea, în timp ce pare similară cu pasageria, este un semn de plăcere. Pisicile și pisicile vor frământa unul pe altul prin alternând ușor labele lor, mult ca o persoană ar putea da o altă persoană. Frământarea este un semn de mulțumire - când pisica dvs. își înnebunește labele sale, poate anticipa o experiență plăcută (cum ar fi mâncarea unei mese). Frământarea este mai probabilă dacă zona din jurul vasului alimentar este moale (de exemplu un covor).

Cum să vă opriți pisica de la pawing sau să frământați podeaua

Nici palatul, nici frământarea nu este, în sine, un comportament dăunător. Nu vă poate răni pisica și este puțin probabil să vă provoace vreun rău. De fapt, unii proprietari de pisici îi găsesc drăguți.

Pe de altă parte, poate fi enervant și poate duce la o mizerie dacă animalele de companie se ridică cu hârtii sau vă dăunează covorului. Dacă simțiți comportamentul este o problemă, puteți lua câțiva pași pentru ao gestiona.

  • Așezați alimente pe o suprafață tare departe de elementele care pot fi deteriorate sau trase pentru a acoperi castronul.
  • Rămâi cu animalul dvs. de companie așa cum mănâncă și scoateți vasul de alimente când este terminat să mănânce. În general, este cel mai bine să eliminați alimentele umede în câteva minute dacă nu este mâncat în întregime, deoarece se poate strica cu ușurință.
  • Dacă pisica dvs. începe să labe podeaua, distrage-o cu o jucărie sau un joc.
  • Evitați lăsarea alimentelor de pisică uscată pentru "pășunat liber", deoarece este probabil să încurajeze pawingul.
  • Nu vă pedepsiți pisica pentru zgârieturi sau frământare, deoarece este un comportament natural și nu este dăunător intrinsec. Pedepsirea pisicii dvs. prin pulverizarea sau lovirea unui avantaj real la un comportament mai problematic și poate, în plus, face mai greu pentru dvs. și animalul dvs. de companie pentru a le lega.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți pisica de la pawing podeaua după masă