De ce pisicile aduc animale de acasă?

De ce pisicile aduc animale de acasă

Este frustrant, supărător și, mai ales, este gros. Dacă dețineți pisicile pe care le permiteți să ieșiți afară, există șanse că ați experimentat neplăcerile de a descoperi păsările moarte, șoareci și alte mici creaturi la ușă când le-ați lăsat înapoi. Chiar mai rău, pisicile tale ar putea fi atât de înclinate să aducă animalele decedate în interiorul casei!

Acest comportament letal lasă proprietarii de pisici să se simtă supărați și confundați de ce animalul lor prețios se comportă în acest fel. Pisicile sunt, de obicei, astfel de creaturi civilizate, deci de ce fac acest lucru? Pisica ta pur și simplu un ucigaș cu sânge rece, sau există mai mult decât întâlnește ochiul la această problemă? Citiți mai departe pentru a descoperi motivul pentru care pisicile dvs. vă pot aduce cadouri gory.

pisica urmarind un mouse

Hunters-născuți naturali

Ce se poate întâmpla în mintea lui Kitty? Primul lucru pe care trebuie să-l recunoaștem despre feline este că, în centrul lor, ei sunt vânători născuți naturali și instinctele lor sălbatice sunt foarte mult în ele. De fapt, studiile au arătat că populația de păsări și rozătoare este probabil să scadă în zonele în care există pisici ferate sau în aer liber. Cercetătorii estimează că miliarde de animale mici sunt uciși în fiecare an de pisici. Indiferent cât de mult le hrăniți, instinctele pisicii dvs. vor prelua întotdeauna. Linia de jos este, pisicile doar iubesc cu adevărat să vâneze!

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că sunt monștri răi, este pur și simplu o chestiune de natură și instincte. Pisicile au evoluat în prădători eficienți cu dinți ascuțiți de ras, capabili să perforați carnea fără efort. S-ar putea să găsiți labele pisicii dvs. adorabile, dar ele sunt perfect concepute pentru ucidere! Ele sunt amortizate pentru a asigura urmărirea tăcută și sunt echipate cu gheare retractabile. Ei au, de asemenea, o viziune de noapte, sunt diligenți și agili. Deși a fost aproape 10.000 de ani, deoarece pisicile au fost inițial domestici, instinctele lor de vânătoare moștenite de la strămoșii lor sălbatici rămân încă.

Un joc groaznic

În plus față de instinctele lor de vânătoare, pisicile au păstrat, de asemenea, capacitatea de a digera carnea brută din predecesorii lor. În ciuda acestui fapt, pisicile foarte rar mănâncă animalele pe care le prinde. S-ar putea să fiți văzut acest lucru dacă ați fi trebuit să prindeți și să eliberați un șoarece rănit din casa dvs. Se pare destul de crud, dar pisicile atacă adesea animalele și se joacă cu ei, de obicei alegând să le bat între labele lor sau să le păstreze închise în gură.

Acest lucru este destul de brutal decât vânătoarea pentru hrană în sălbăticie și ar trebui să încercați să descurajați acest comportament. Din păcate, nu există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a vă opri uciderea Kitty, dar jucând cu ei în mod regulat își va păstra mintea (și ghearele!) ocupat. De ce nu cumpărați unele Jucarii de pisici care imită zgomotul scânteie al șoarecilor și alte mici creaturi? Pisicile iubesc, de asemenea, jucăriile cu pene datorită asemănărilor lor față de păsări.

În legătură cu o postare: De ce pisicile vorbesc la păsări?

Mamă iubesc

Deși ultimul lucru pe care l-ați dori să primiți este o veveriță pe moarte în camera dvs. de zi, pisica voastră ar putea încerca de fapt să vă mulțumească. În sălbăticie, mamele feline le vor învăța pisicile cum să vâneze pentru mâncarea lor, aducând animale moarte sau rănite pentru ei. Din păcate, pentru noi, omologii lor interni fac exact același lucru. Vedeți, pisicile noastre de companie ne văd ca familia lor, în special, pisicile lor. Totul pare foarte dulce, dar din păcate, cu rezultate groaznice.

Pisicile sălbatice îi învață pisicilor lor să vâneze treptat, aducând animalele moarte la copiii lor, pentru a le arăta cum arată prada lor. Următorul pas este să le oferim un animal pe moarte, rănit pentru ei să se sinucidă. Odată ce și-au terminat sarcina mortă, pisica mamei îi va lua apoi pentru o adevărată lecție de vânătoare. Lăsând o parcelă mică pe ușă, pisica ta pur și simplu acționează rolul lor maternic și într-un mod ciudat, arătându-vă cât de mult îți pasă de tine. Este logic faptul că pisicile de sex feminin spulbed sunt cele mai frecvente felii de pisici pentru a aduce puțin groaznice cadouri la ușă, deoarece sunt cel mai probabil să aibă instincte materne. Ei învață să treacă pe abilitățile lor de vânătoare, dar fără pisoi de-a lor, ei "adoptă" proprietarii lor ca surogate.

Încercând să impresioneze

Dacă dețineți o pisică de sex masculin care vă aduce creaturi moarte, poate exista un motiv perfect valabil și pentru acest lucru. Pisicile sunt, la animalele lor, foarte teritoriale și competitive. Chiar dacă Tomul tău pisica este neutered, el încă poate simți nevoia de a-ți arăta și orice alte pisici în jurul că el este bine și cu adevărat bărbatul alfa.

Pisica de vânătoare

După cum am stabilit, pisicile sunt născute pentru a vâna, iar o pisică masculină intactă sau neuterată este obligată să prezinte acest instinct. Ei pot juca o dorință de a vă învăța și de a-și împărtăși înțelepciunea de vânătoare, la fel ca o felină maternă. Fără prezența pisicilor, pisicile vor încerca să "mentoreze" membrii familiei umane. Cu toate acestea, cazul poate fi că pisica dvs. poate afirma dominația sa într-o impresie de ofertă.

S-ar putea să ne iubim cu toții pisicile noastre și să le încoronăm ca cele mai iubitoare și dulci creaturi pentru a grafica planeta, totuși adevărul este că sunt asasini de șoarece serios! Aceste instincte sunt adânc înrădăcinate în ele și nu putem face prea multe pentru a le înghiți. Deci, data viitoare, domnul Snuffles scade o jumătate moartă rozătoare pe canapea ta, încercați să nu fiți prea supărată. Ei încearcă doar să vă învețe abilitățile de vânătoare pe care le lipsesc în mod evident și să vă adunați cu ceea ce consideră a fi un tratament gustos! Într-un mod ciudat, pisica dvs. prețioasă încearcă doar să vă arate cât de mult vă iubesc.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile aduc animale de acasă?