Cum să vă opriți mobilierul de zgâriere de pisică

Cum să vă opriți caracteristica de zgâriere de pisică

La pisici, zgârierea este la fel de naturală și normală ca și somnul, dar fără antrenamentul potrivit, poate distruge și canapele, scaune și multe altele. Din fericire, puteți redirecționa acest comportament și puteți salva atât canapeaua cât și legătura cu pisica. În acest articol, veți învăța cum să vă opriți mobilierul de zgâriere de pisică într-un mod sănătos și sigur.

Așteptând pisica noastră să nu mai zgâriească pe cont propriu este ca și cum le cere să înceteze respirația. Soluția nu este de a le cere să nu mai zgâriească, ci să redirecționeze comportamentul pe substraturi adecvate sau pe suprafețele de zgâriere.

Zgârierea la obiecte inadecvate sau exterioare este foarte enervantă pentru părinții pisicilor. Înainte de a vă confrunta cum să vă opriți pisica din zgârierea locurilor nedorite, să vă dați seama de ce pisica dvs. trebuie să-și zgârie mobilierul în loc de propria lor.

De ce pisicile se zgârie?

Pisicile zgâriet din mai multe motive, inclusiv:

  • Expresie de emoție Când ne întoarcem după ce am absențial toată ziua, în timpul jocului de joc (o formă de excitare) sau ca relief de stres.
  • Zgârierea flexează multe dintre tendoanele și mușchii pisicii și servește ca o formă de exercițiu. Unele pisici, de asemenea, zgâriați după mers pe jos sau ca parte a unei secvențe de întindere.
  • Marcajul teritoriului lăsând în urmă mărcile vizuale prin zgârierea repetată și prin depunerea mirosului chimic prin plăcuțele picioarelor. Semnificația acestor semne nu este clară. Cel mai probabil acționează ca reasigurare odată ce pisica noastră se întoarce să investigheze locul.
  • Scratching încurajează, de asemenea Îndepărtarea capacului exterior al cuiului de pisică.

De ce pisicile zgariet mobila?

Gheare de pisici pe mobilier

Mobilierul tapițat este robust, înalt și are o textura care este atrăgătoare pentru zgârieturi.

Din punctul de vedere al pisicii, canapeaua, biroul, scaunul și chiar peretele sunt suprafețe strălucitoare de zgâriere, deoarece sunt robuste, înalți și au materialul potrivit pentru săparea unghiilor.

Canapele sunt, în general, în domenii de importanță socială, ceea ce sporește valoarea lor ca pete de comunicare, servind un scop ca un bord de mesaj.

Pisicile sunt susceptibile de a zgâria mobilierul atunci când nu au opțiuni, suprafețe și substraturi adecvate care nu îndeplinesc nevoile lor individuale. Observând îndeaproape pisicile și pisicile noastre, putem determina dacă găsesc postul de zgâriere sau atrăgătoare de suprafață suficient pentru a zălici pe sau dacă ar trebui să oferim un alt substrat sau un tip de post.

Cum să vă opriți mobilierul de zgâriere de pisică?

Aflați cum să vă opriți mobilierul de zgâriere de pisică fără a vă distruge relația urmând acești 5 pași simpli:

1. Furnizați suprafețe adecvate de zgâriere.

Cat Scratching Sisal Scratching Post

Prin furnizarea de locuri adecvate la zero, puteți redirecționa acest comportament într-un mod sănătos și nedistructiv.

Pisicile sunt alpiniști instinctivi și preferă posturile verticale de zgâriere, deși unele preferă cele orizontale. Posturile verticale trebuie să fie robuste, destul de înalte pentru ca pisica ta să aibă o întindere bună și nu.

Un studiu recent a constatat că majoritatea pisicilor preferă posturile acoperite cu coarda sau sisal, în locul tipului de covoare oferite de proprietari, în timp ce alții preferă lemnul, carton și țesătura brută.

Posturile de zgâriere trebuie să fie abundente în gospodăriile multi-pisică pentru a evita concurența.

Acestea ar trebui să fie plasate lângă punctele preferate ale pisicii dvs., cum ar fi ferestrele, canapeaua, ușile de intrare și zonele de dormit, deoarece pisicile le place să se întindă după un pui de somn.

Dacă locuința dvs. are restricții spațiale, luați în considerare înfășurarea piciorului care protejează mobilierul în timp ce găzduiesc nevoile pisicilor cu Sisal Mat Wraps sau face-o singură prin împachetarea picioarelor vizate într-o gamă de materiale, inclusiv sigură, țesături și coardă de bumbac.

Perii care sunt montate pe perete pentru marcajul facial, dozatoarele de alimente care distribuie hrana atunci când pisicile le-au ghemuit, iar doformatele pot fi folosite și pentru a ajuta la re-direcționarea pisicilor în locuri potrivite pentru marcare.

Ramurile și jurnalele de copaci sunt, de asemenea, substraturi excelente pentru pisici și pot fi montate pe un balcon.

Pisicile cu probleme ortopedice pot fi încurajate să utilizeze posturi verticale de nivel sau zgârieturi orizontale ca pași pentru a sări pe suprafețe mai înalte. Probele de covor întrerupte cu un tampon anti-alunecare (obținut din magazinele de pardoseală) pot oferi o varietate de opțiuni de zgâriere de textură și non-alunecare pentru pisicile superioare.

2. Tren cu jucării și recompense alimentare.

Tasează pisica cu o jucărie în fața postului, astfel încât atunci când pisica ia o glisare, ghearele sale se conectează cu polul. Alternativ, atașați o jucărie (i.E. pene, mouse) cu o frânghie la postul de zgâriere și încurajează pisica să prindă jucăria.

De asemenea, puteți pune postul de zgâriere pe partea sa și frecați niște frunze de pisici uscate sau pudră. Catnip nu atrage în mod fiabil pisicile la un post, deci merită încercarea unor substituenți diferiți, cum ar fi angajarea pisicii dvs. în joc interactiv chiar lângă un tampon de zgâriere din carton ondulat.

Pisicile conduse de alimente pot fi atrase cu deliciile. Inițial, recompensează-i pentru sniffing și investighează postul. Pe măsură ce devin mai familiarizați, dați un tratament când își pun labele pe el, care lucrează până când îl zgârie. Punerea tratamentelor pe partea de sus a postului va încuraja recuperarea de alpinism și delicatețe.

Evitați să vă țineți labele pisicilor și să le frecați împotriva postului, le poate face să se rătăcească și să nu-i placă postul, mai ales dacă găsesc acest tip de manipulare înfricoșătoare sau aversivă.

În cele din urmă, imită pisica prin zgârierea postului zilnic.

3. Aplicați descurajarea.

Face obiectul sau suprafața relevantă neatractivă pisicii. Acoperiți-l cu bandă lipicioasă cu două fețe, un pic de coajă de portocale sau de lămâie, sau să-l pulverizați cu spray-uri de lămâie.

Fiți atenți că unele pisici pot ajunge atașate la banda lipicioasă cu două fețe, făcând ca tăierea neplăcută a părului necesar.

Pentru descendența suplimentară de mobilier, împachetați-o cu o foaie strânsă sau chiar o perdea de plastic. Odată ce pisica dvs. folosește postul de zgâriere, scoateți descurajarea.

4. Îndepărtați în mod regulat unghiile pisicii.

Îndepărtați pisica

Îndepărtați în mod regulat unghiile pisicii dvs. vor ajuta la prevenirea deteriorării mobilierului.

Ghearele pisicilor sunt ca unghiile umane și vor deveni ascuțite și îngroșate. În mod obișnuit, pisicile se zgârie pentru a îndepărta straturile vechi, exterioare de unghii și le înlocuiesc cu o nouă creștere a unghiilor.

Decuparea de unghii de două săptămâni sau lunari vă va asigura că unghiile pisicii dvs. de interior nu sunt groase și rămân scurte. Pisicile în aer liber nu necesită tăiere, deoarece au nevoie de ghearele lor pentru protecție și alpinism. Geriatric sau cu unghiile pisicilor artritice necesită în mod obișnuit tăiere bi-lunară, deoarece sunt neplăcute și fragile din cauza lipsei de exerciții fizice și a bătrânei.

Nu forțați pisica. În schimb, instruiți pisica dvs. pentru a accepta tăierea unghiilor la domiciliu! Dacă pisica dvs. nu se bucură să aibă unghiile tăiate, să angajeze un groomer profesionist de pisică sau să le ducă la veterinar.

5. Utilizați atractul de suprafață CAT.

Folosi Feliscratch de Feliway Pentru a vă atrage pisica la o suprafață adecvată. Feliscratch este un feromon care a fost dovedit clinic să scadă sau să oprească zgârierea nedorită în casă, atât pe suprafețe verticale cât și pe suprafețe orizontale. Mai multe studii au arătat că atunci când Feliscratch este aplicat unui post, pisica va gravita la acel post la zero.

Zgârierea este atât de instinctivă încât chiar pisicile care au suferit declarații încă încearcă să o facă.

Nu strigați sau nu vă pedepsiți pisica când se rătăcesc la un punct greșit, deoarece poate provoca anxietate, ceea ce duce la alte probleme.

Fiți răbdători, încercați mai multe tehnici și substraturi timp de cel puțin câteva săptămâni și recompensați-l cu joc, tratați sau animale de companie atunci când el sau ea se zgârie la suprafețe adecvate.

Având în vedere modelul de comportament și de comunicare al pisicilor noastre, putem oferi soluții mai bune de zgâriere care să răspundă pisicii noastre individuale și să îmbunătățim legătura noastră la animalele.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți mobilierul de zgâriere de pisică