Lățimea rezervorului de acvariu?

Hex tank

Unii spun îngust înalți acvariile sunt cele mai bune, alții spun că mai larg este mai bine. Nu este o preferință personală sau este de fapt o diferență între mărimea și formă? Deși preferința personală este cu siguranță importantă, în rezervoarele de același volum de apă, tancurile mai largi mai largi au beneficii. Iata de ce.

Suprafață

Cel mai important beneficiu al unui rezervor mai larg este că are o suprafață mai mare de apă. Peștele au nevoie de oxigen la fel ca și noi. Schimbul de oxigen are loc unde suprafața apei corespunde aerului. Mai multă suprafață de apă echivalează cu mai multă schimb de oxigen, un factor important pentru sănătatea peștelui dvs. Un rezervor mai înalt, mai restrâns poate fi izbitoare în aparență, dar are o suprafață mai mică decât suprafața apei decât un rezervor mai larg mai larg care deține același volum de apă.Care ar putea provoca condiții de oxigen scăzut dizolvat într-un acvariu supraaglomerat!

Habitat

Cel mai Peștele necesită loc pentru a înota lateral (lateral la alta), care este mai degrabă restricționată într-un rezervor îngust înalt. Acest lucru este valabil mai ales odată ce plantele și alte decorațiuni sunt adăugate, lăsând foarte puțin spațiu deschis într-un rezervor înalt. Rezervoarele largi permit un coridor deschis de la o parte la alta, pe care peștele dvs. îl va aprecia.

Un alt factor important pentru confortul peștelui ascunde locurile. Rezervoare mai largi oferă un spațiu mai mare pentru a plasa roci, lemn de ploaie și alte decorațiuni pe care le folosește pește ca pete ascunse. Acest lucru este deosebit de important dacă păstrați pește teritorial, deoarece ei își vor pretinde propriul spațiu și nu vor permite alt pește să invadeze teritoriul lor. Într-un rezervor înalt, există puțină cameră pentru pește să-și revendice propriul spațiu.

Estetică

Rezervoarele înalte cu forme hexagonale, dreptunghiulare sau rotunde pot fi extrem de atractive, cel puțin atunci când sunt înființate mai întâi. Din păcate, problema apare pe măsură ce rezervorul se maturizează și algele și resturile se acumulează. Curățarea unui rezervor înalt este o provocare, mai ales dacă sunt mai înalți decât lungimea brațului. Chiar dacă brațul dvs. este suficient de lung, rezervoarele neobișnuit de formate au adesea mai multe colțuri pentru a curăța. Rezervoare rotunde sau înclinate fac utilizarea magneților de curățare a sticlei problematice.

Decorarea rezervoarelor înalte este, de asemenea, o provocare, ca Decorațiuni În general, nu sunt suficient de înalt pentru a umple regiunile superioare ale rezervorului. Rezultatul poate fi mai mic decât atrăgătoare. Deși rezervoarele înalte pot fi decorate și întreținute cu succes, în general, rezervorul mai larg și mai larg oferă mai multe avantaje.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Lățimea rezervorului de acvariu?