Ce trebuie să faceți dacă găsiți un pisoi rătăcitor

Ce trebuie să faceți dacă găsiți un pisoi rătăcitor

Pisicile sunt una dintre cele două animale de companie cele mai populare din întreaga lume și nu este o surpriză, deoarece felinele noastre adorabile au făcut parte din societățile umane pentru aproximativ 10.000 de ani. Se crede că în Egiptul antic, când o pisică de casă a murit, proprietarul ar avea sprancenele lor ras pentru a reflecta pierderea și durerea lor. Acest lucru merge pentru a arăta că pisicile sunt o mare afacere. În mod similar, devine un moment de inimă atunci când găsiți o pisică abandonată sau o pisică mai rea. Instinctiv, majoritatea oamenilor doresc să o transporte și să o ia acasă. Acesta este lucrul drept și uman de făcut după toate. De când este așa, acest articol privește exact ce să faceți dacă găsiți un pisoi rătăcitor.

Ce se întâmplă cu pisoii rătăciți

Salvarea și ajutorul pisicilor fără nici o mamă nu este riscantă, dar plină de satisfacții. La fel ca un Sleuth, ar trebui să faceți niște lucrări de detectiv anterioare înainte de a vă decide să mutați pisoiul. Evaluați cu atenție pentru a determina dacă pisoiul rătăcitor are o mamă. Dacă mama este în jur, ea vă poate percepe ca o amenințare și vă poate ataca; Prin urmare, acest lucru este necesar.

Cu toate acestea, pisoiurile sunt adorabile și nimeni nu vă poate da vina pentru că doriți să o luați acasă când veți găsi totul singur. În ciuda intențiilor voastre bune, ar putea exista posibilitatea ca tu să luați pisoi departe de un îngrijitor natural competent, mama sa. Pentru a fi sigur de prezența sau absența unei mame, aici sunt câteva lucruri de văzut pentru:

  • Sunt dormi confortabil?
  • Sunt curate?
  • În cazul în care găsiți un gunoi, sunt necesare verificări multiple. Dacă, după mai multe verificări, observați că există o reducere a numărului, mama se relocă.
  • De certitudine, vărsați făină în jurul zonei găsiți pisoiul și verificați imprimările labe.

Fetița care deține un pisoi pierdut pe fundal neclară în aer liberDacă după o anumită muncă atentă a detectivului ar trebui să arate că Stray nu are nici o mamă și puteți ști imediat acest lucru dacă le găsiți într-o crăpătură pentru o vreme sau sunt murdare, atunci acum ar trebui acum că supraviețuirea lor depinde de tine. Pentru a le menține în viață, iată câteva acțiuni pe care ar trebui să le luați:

  • Contactați un veterinar: Există situații în care pisoiul ar fi găsit rănit sau în durere evidentă. VET este cea mai bună persoană care se ocupă de un astfel de caz, cu excepția cazului, desigur, sunteți un veterinar.
  • Contactați un adăpost pentru animale, organizarea de salvare sau aplicarea legii locale: Puteți găsi vagonul și să nu fiți o poziție de luat-o, care este bine. Găsiți doar locul sau persoanele potrivite care le pot îngriji în statele în care abandonarea animalelor domestice este ilegală. Agențiile locale de aplicare pot fi capabile să găsească proprietarul.
  • Adoptați temporar sau permanent: Puteți lua pisica abandonată și puteți da-o acasă. Plasați Kitty într-un Crăciun de câine și asigurați căldura maximă prin adăugarea unui tampon închis în cutie. Mențineți o temperatură de 75 de grade. Asigurați-vă că tamponul de încălzire este plasat pe o jumătate din cutie, astfel încât să se poată mișca când devine prea cald. Fi pe ceasul de respirație muncită - un semn de supraîncălzire. Dacă, după toate acestea, pisoiul este rece sau eventual limpezi, atunci apelați servicii de urgență VET.

Ce să hrănești o rătăcită

Ce să hrănești un pisoi rătăcitor este o problemă pentru majoritatea oamenilor. Pentru pisici, vârsta și greutatea determină, de obicei, cerințele nutriționale și frecvența. Din acest motiv, ar trebui să le cântăriți pentru a obține o estimare brută. Mai jos este un ghid pentru evaluarea vârstei.

  • O săptămână și mai jos: Pisicile cântăresc sub 4 uncii. Dați formula la fiecare 2-3 ore.
  • Timp de 7-10 zile: greutatea pisoiului va fi între 4-6 uncii. Oferiți formula la fiecare 2-3 ore.
  • Pentru pisoi vechi de 10-14 zile: greutățile sunt între 6-8 uncii. Dați formula după fiecare 3 ore.
  • Pentru pisici vechi de 14-21 de zile: greutățile lor sunt în jur de 8-12 uncii. Dați-le formula la fiecare 4 ore.
  • Pentru Kitties vechi de 4-5 săptămâni: pisoiurile ar trebui să cântărească între 12 uncii - 1LB. Acestea necesită un amestec de gruel / formula / pisoi kibble după fiecare 4 ore.
  • Pentru acele pisoi vechi de 6-7 săptămâni: greutățile sunt între 1LB-1.8lb. Dați un amestec de alimente umede și pisoi Kibble de până la 4 ori pe zi.
  • Două luni: pisoi cântărește 1.5-2 kilograme. Ele sunt pe deplin înțărcate și pot fi hrăniți pisica solidă conserve alimentare sau kibble timp de până la 4 ori pe zi.

În legătură cu o postare: Produse alimentare uscate de pisică

Îngrijirea pisicilor rătăcite

Pentru a îmbunătăți în continuare experiența de îngrijire a pisicilor, aici câteva sfaturi despre îngrijirea pieselor de pisici:

Cos de gunoi: Acesta este spațiul personal pentru pisică și este esențial să vă oferiți noului dvs. puss acest lux necesar. Îl puteți umple cu așternut non-aglomerat.

În legătură cu o postare: Cutie de pisici

Kitten Socializare: Stray-ul trebuie să învețe obiceiurile sociale, cu alte pisici și oameni. În mod ideal, acest lucru este potrivit după 12 săptămâni Este posibil să doriți să jucați cu obiecte mai mult și mai puțin cu dvs. Când alegeți jucăriile de pisoi, faceți bine pentru a merge pentru cei fără șiruri de caractere sau bucăți mici, deoarece acestea pot fi înghițite. De asemenea, este esențial să expuneți pisica în situații diferite, care, în timp, vor deveni o normă.

Baie: Instinctiv, pisicile se curăță. Totuși, vă puteți ajuta prin ștergerea ușoară cu o spălare umedă. Capetele lor din spate sunt, de asemenea, un loc care are nevoie de curățare. Se spune că ajută la construirea unei legături pe măsură ce acționați în rolul "mamei."Cu excepția cazului în care este murdar, mirositorul murdar sau care are nevoie de o baie de purici, nu are nevoie de scăldat excesiv.

Îngrijirea veterinară: Deworming-ul este ceva ce ar trebui să-l faci pe cei răi să facă. Testele pentru bolile precum FIV sau leucemia felină ar fi nevoie și de asemenea. Vaccinările sunt o necesitate absolută. Acestea sunt de a reduce șansele de a răspândi orice boli sau infecții și, de asemenea, păstrați pisica sănătoasă.

În legătură cu o postare: Dewremers pentru pisici

Găsiți o casă: După aproximativ opt săptămâni, prietenul tău înspăimântător este gata să fie într-o casă cu o familie. Înainte de a face acest lucru, asigurați-vă că pisica este spionată sau merge într-o casă care va neutru. Există site-uri web și agenții specializate pentru această sarcină, deci verificați-le. De asemenea, puteți alege să o adoptați.

Pisicile de pe stradă

A rezuma

Pisicile sunt animale îngrijite, prietenoase și ușor. Dacă vă întrebați ce să faceți cu pisoii rătăciți sau găsiți un pisoi în necaz, atunci acest articol este Ghidul dvs. sigur cu privire la exact cum să aveți grijă de un pisoi rătăcit. Aceasta nu este o sarcină ușoară, dar cu acestea, le puteți da dragostea și îngrijirea. Ar fi frumos să le îngrijesc înapoi la sănătatea completă. În cele din urmă, ați fi făcut o faptă bună necesară. De asemenea, v-ați fi atins, familia sau alte familii un prieten loial și iubitor în pisica pe care ați salvat-o. Cine știe, data viitoare, ar putea fi tu sau pisica ta.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce trebuie să faceți dacă găsiți un pisoi rătăcitor