Siberian cat: informații, caracteristici și fapte pentru pisici

Fapte de rasă de pisică siberiană

Cunoscută pentru blănurile lor luxoase și agilitatea impresionantă, Siberianul este o alegere populară cu proprietarii de pisici din întreaga lume. Deși rasa a provenit din Rusia, ei pot fi găsiți acum în tot felul de locuri și să facă animale de companie excelente. Rasa distinctivă se deosebește de pieptul său larg, fața în formă de pană și urechile cu vârf, împreună cu o haină groasă, lurestroasă, care îi face o plăcere să mireze.

Fie că vă gândiți să aduceți o pisică siberiană în viața voastră sau pur și simplu doriți să aflați mai multe despre rasă, v-am acoperit. Mai jos lucrăm prin tot ce trebuie să știți despre aceste feline, astfel încât să puteți decide dacă aceasta este rasa pentru dvs.

pisica siberiana

Istoria pisicii siberice

Nimeni nu știe exact cât de departe se întoarce rasa Siberiană, dar poate fi urmărită la cel puțin 1700, în timp ce înregistrările de animale similare se întorc până la 1.000 CE. Pisicile siberice chiar includ într-un număr de povești populare ruse (sau ar trebui să spunem cozile folclorice?) După cum sugerează și numele său, această rasă are rădăcinile sale în pădurile din Siberia, unde cadrul său puternic și haina caldă au ajutat-o ​​să o protejeze împotriva cerințelor unui climat rece dur.

În jurul secolului al XVIII-lea, se crede că emigranții ruși care se îndreaptă spre Europa au adus pisica siberiană cu ei, unde a înflorit ca un animal de companie și partener. Un cont bine-cunoscut al rasei apare în lucrarea din 1889 a lui Harrison Wie, Pisicile noastre și totul despre ei. Mai wie este considerat pe scară largă ca fiind unul dintre primii crescători ai pisicilor - pentru pisica siberiană să-și prindă atenția a fost într-adevăr laudă mare!

Nu a fost decât cel mai târziu că rasa a fost introdusă în America. În 1990, un crescător Louisiana pe nume Elizabeth Terrell a tranzacționat patru din pisicile ei Himalayan pentru trei siberiani într-un schimb cu un st. Petersburg Trader. Terrell a adus aceste pisici înapoi în SUA, unde a lucrat în mod minunat pentru a stabili rasa.

Deși pisicile siberice sunt încă relativ rare - în special în America - au atras atenția comunității pisicilor în ultimii ani datorită presupusului lor hipoalergenic Proprietăți. Deși nici o pisică nu poate fi cu adevărat numită "hipoalergenică", straturile lor conțin mai puțin de alergenul Fel D1 care declanșează multe alergii de pisică. Din acest motiv, oamenii cu alergii mai blânde pot tolera în mod obișnuit pisicile siberice mai bune decât alte rase. Cu toate acestea, dacă aceste pisici sunt sau nu sunt adecvate, ar trebui să fie determinate de la caz la caz. Dacă tu sau un membru al gospodăriei dvs. suferă de alergii, este o idee bună să petreceți ceva timp în jurul unei pisici siberiene înainte de a vă angaja la una, pentru a stabili dacă vor declanșa o reacție.

Fapte rapide despre pisica siberiană

Pisicile siberice sunt o rasă unică - de mai jos sunt primele zece fapte despre aceste feline fascinante:

  • Pisicile siberice sunt cunoscute în mod colocviar ca pisica ideală pentru iubitorii de câini, datorită lor loiali și Personalități afectuoase.
  • Pisicile siberice sunt în mod obișnuit considerate a fi Cea mai mare rasă de pisică domestică. Ei pot cântări până la 17 kilograme și uneori mai mult!
  • Un strat al lui Siberian este alcătuit din trei straturi și este impermeabil - perfect pentru a supraviețui în adâncurile înghețate ale pădurii rusești!
  • În ciuda dimensiunilor lor mari, pisicile siberice sunt cunoscute pentru agilitatea lor - mai ales atunci când vine vorba de capacitatea de sărituri. Picioarele lor puternice din spate sunt puțin mai lungi decât picioarele lor din față, permițându-le să se ridice la înălțimi nemaiauzite de alte rase.
  • Pisicile siberice tind să fie vânători excelenți în comparație cu alte rase domestice.
  • Din cauza inteligenței lor înalte, pisicile siberice sunt una dintre cele mai ușoare rase pentru a învăța trucuri.
  • Pisicile siberice pot fi găsite într-un adevărat curcubeu de culori, de la negru sau alb, la bronz și maro.
  • Spre deosebire de cele mai multe pisici, siberii sunt adesea fascinați de apă. Faptul că apa deține un astfel de recurs pentru ei poate fi în jos la hainele lor impermeabile.
  • Pisicile siberice sunt uneori cunoscute sub numele de pisici de pădure Siberian sau Moscova Longhamirs
  • Pisicile siberice sunt romantici fără speranță și tind să formeze legături puternice, adesea alegerea unui partener pentru viață

pisica siberiana situata pe podea

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Câteva lucruri cheie care trebuie ținute în minte cu această rasă

Sănătate

Fiecare pisică este unică, prin urmare, mai mult sau mai puțin susceptibilă la propriul set de probleme de sănătate. Cu toate acestea, pisicile siberice tind să fie mai predispuse la anumite afecțiuni decât alte rase:

  • Cardiomiopatie hipertrofică (HC)

Această condiție este un tip de boală cardiacă, caracterizată prin inflamația inimii. În unele pisici, această condiție este lipsită de simptome, dar în cazuri mai severe poate provoca vărsături, dificultăți de respirație, și letargie. Când alegeți pisoiul dvs. siberian, este o idee bună să verificați cu crescătorul că linia pisicii nu are o istorie a HC, deoarece cauza este în mare parte genetică.

  • Deficitul piruvat kinazei (PK)

Pisicile siberice au, de asemenea, o tendință mai mare decât media la deficiența KP. KP este un tip de enzimă implicată în funcționarea celulelor roșii din sânge. Atunci când corpul unei pisici nu produce suficientă KP, pot apărea probleme grave, deoarece oxigenul nu este transportat la organele vitale la fel de eficient cum ar trebui să fie. Acest lucru poate conduce pisicile să dezvolte anemie și alte condiții legate de sânge. Această condiție este ereditară, motiv pentru care anumite rase de pisică sunt deosebit de predispuse. Precum și siberians, abisinian, Maine Coon, și Pisicile Savannah sunt, de asemenea, mai multe șanse de a dezvolta această condiție. Mai jos sunt câteva simptome comune ale deficienței KP pentru a privi în felina dvs.:

  • Letargie sau slăbiciune generală
  • Gingii palide
  • Pierderi musculare
  • Rata de inimă ridicată
  • Anemie

Înainte de a cumpăra o pisică siberiană, verificați cu crescătorul dacă linia genetică are o istorie a acestei boli.

Hrănire

Ca toate pisicile, siberii sunt carnivore naturale, iar o dieta bogată în carne se apropie cel mai mult de ceea ce ar fi consumat înainte de domesticire. Puteți să vă hrăniți o dietă "naturală" naturală de pui, miel, carne de porc și carne de vită, fierte sau chiar brute. Dacă decideți despre a Dieta de carne brută, înghețați mai întâi carnea pentru a preveni creșterea oricăror microbi dăunători. Țineți cont de faptul că pisicile tinere, sănătoase pot gestiona bucăți mai mari de carne decât credeți - dinții lor sunt proiectați să se îndepărteze de carne, iar acest lucru ajută la păstrarea lor în stare bună. Desigur, această dietă nu este potrivită pentru toți proprietarii, iar alternativa este să se întoarcă la alimentele de pisică comercială. Experții pe pisicile Siberiene recomandă să alegeți a alimente de pisică umedă mai degrabă decât kibbles, pentru a vă asigura că animalul dvs. are apă adecvată. Este, de asemenea, o idee bună să căutați un aliment cu un conținut de proteine ​​de animale cât mai mare și să evitați alimentele care conțin proporții mari de boabe și legume, deoarece acestea nu se găsesc în dietele feline naturale. O pisică medie siberiană va trebui să mănânce în jur de 7 uncii (200 de grame) de alimente în fiecare zi.

Îngrijire

Pisicile siberice pot fi animalele ideale - adorabile, loiale și jucăușă. Ca orice animal de companie, totuși, ele sunt un angajament semnificativ, care nu ar trebui să fie întreprins ușor. Mai jos, noi conturim unele sfaturi cheie de îngrijire pentru a avea în vedere atunci când luăm în considerare adoptarea unuia dintre aceste animale.

  • Stimulare mentală

Pisicile siberice sunt echipate cu inteligență ascuțită - probabil dezvoltate de peste mii de ani de lucru strategii de supraviețuire în pădurile înghețate ale Rusiei! În împrejurimile oarecum mai puțin extreme ale casei medii, această capacitate intelectuală trebuie redirecționată. Este important să oferiți pisicii dvs. siberiene o mulțime de stimulare mentală, fie prin jucăriile de pisici, joacă sau puzzle-uri. Puteți chiar să învățați un trucuri de pisică siberiană în același mod în care ați învăța un câine! Pot învăța să stea, Agitați mâinile, se întinde sau vă dau un înalt cinci - și acesta este doar vârful aisbergului. Ca câini, multe pisici Siberian se vor bucura, de asemenea, de un joc de preluare!

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării pentru pisici

  • Un coleg de joacă

Deoarece pisicile siberice sunt animale îndrăznețe și sociabile, aceștia suferă atunci când sunt lăsați singuri pentru perioade lungi de timp. Dacă nu petreceți prea mult timp acasă, vă recomandăm să luați în considerare o rasă mai independentă sau să adoptați un alt animal de companie în același timp. Pisicile siberice se vor întâlni cu câinii, precum și alte pisici, astfel încât tipul de animal pe care îl alegeți poate varia. Dacă decideți să adoptați o pisică siberiană singură, asigurați-vă că vă angajați cât mai mult posibil când sunteți acasă. Ei prosperă pe companie și iubesc să primească afecțiune.

  • În interior sau în aer liber?

O singură întrebare va trebui să răspundeți la adoptarea unei pisici siberiene dacă acestea vor fi un animal de companie interior sau în aer liber. Ambele stiluri de viață au beneficiile și dezavantajele și care dintre ele alegeți va depinde foarte mult de locul în care locuiți. Pentru dvs. suburbii și locuitorii țării, lăsându-vă liberul dvs. Siberian Free poate fi cel mai bine, cu condiția ca traficul să fie destul de liniștit. Adaptat la vânătoarea în sălbăticie, accesul la spațiul în aer liber permite acestor pisici exercițiul fizic de care au nevoie, precum și stimularea mentală care este parte și parcelă de explorare. Pentru locuitorii orașului, însă, în interior ar putea fi cel mai bine - mai ales dacă locuiți la un etaj înalt. Drumurile ocupate reprezintă un risc serios pentru pisica dvs., iar rasele rare precum Siberianul pot fi, de asemenea, vulnerabile la răpiri. Pentru a vă asigura că pisica dvs. nu pierde pe aerul proaspăt și exercițiul puteți investi într-un ham și scoateți-le la un parc local acum și apoi. Deoarece pisicile siberice sunt atât de încrezătoare, noile sunete, atracții și mirosuri nu sunt susceptibile de a le fază. Dacă le introduceți în parc de la o vârstă destul de tânără și învățați-i să se întoarcă când s-au sunat, ar trebui să-i lăsați să-i lași de la hamul lor pentru un timp. Doar amintiți-vă să vă bucați de animalul dvs. cu o etichetă de nume, în cazul în care reușesc să se rătăcească.

  • Temperatura perfectă

Din cauza straturilor lor groase, concepute pentru a rezista unor ierni cele mai bune de pe planetă, pisicile siberice nu reacționează bine la căldură! Dacă adoptați una dintre aceste feline de blană, asigurați-vă că nu le expuneți la temperaturi de peste 91 de grade Fahrenheit (33 grade Celsius). Dacă locuiți într-un climat fierbinte, acest lucru ar putea însemna păstrarea pisicii în interior pentru o mare parte a anului, deci luați în considerare cu atenție dacă un Siberian este cea mai bună opțiune pentru dvs. În climă mai rece, această intoleranță este un avantaj, pe măsură ce pisica ta va fi capabilă să exploreze fericit în aer liber chiar și când iarna se rostogolește.

În legătură cu o postare: Cel mai bun șampon de pisică

Îngrijirea

S-ar putea să vă așteptați ca o astfel de rasă păroasă să necesite o atenție constantă de păr, dar acest lucru este de fapt destul de departe de adevăr! Ca majoritatea pisicilor, siberii și-au vărsat blana pe tot parcursul anului, dar mai ales așa în primăvară și cădere, deoarece schimbările de temperatură declanșează creșterea unui nou strat. În timpul acestor perioade de moșting, este posibil să aveți nevoie să vă spălați pisica zilnic, dar pentru restul anului o dată sau de două ori pe săptămână va fi suficientă. Această periere regulată asigură că nu se formează noduri sau încurcări în blana de animale de companie. Acestea nu sunt doar incomode, dar pot provoca, de asemenea, probleme reale, dacă sunt lăsate nesupravegheate, inclusiv formarea zonelor matizate, care pot fi remorcate la piele și devin iritate.

Periajul regulat nu numai că vă ajută pisica să-și vărsească haina, dar îndepărtează, de asemenea, celulele moarte ale pielii, stimulează fluxul sanguin și îmbunătățește starea generală a pielii lor. Am pus anterior un lucru la îndemână Ghid pentru îngrijirea pisicilor, care explică cum să-ți îngrijească în mod corespunzător prietenul tău felin și de ce este atât de important. Pentru pisicile cu părul siberian și cu părul lung, în special, încercați următoarele sfaturi:

  • Când vă spălați abdomenul și picioarele pisicii, lucrați în sus, spre capul lor
  • Periați spatele spre coada lor, care însuși ar trebui să fie periat de la centru la alta ca și cum ar fi avut o despărțire
  • Periați părul pe frontul pisicii în sus spre gât
  • Pudra de talc poate fi utilizată pentru a scoate nodurile; pur și simplu stropiți puțin pe zona afectată și trageți ușor nodul cu degetele
  • Pentru orice noduri sau covorașe, nu puteți elimina, căutați asistența unui groomer profesional, deoarece straturile încurcate pot fi incomod și pot reprezenta o problemă mai gravă dacă este lăsată nesupravegheată
  • Îmbogățiți-vă pisica în fiecare moment și apoi - dar nu prea des, deoarece chiar și șamponul blând proiectat pentru pisici poate îndepărta uleiurile vitale dacă este folosit prea frecvent. Aceste uleiuri sunt importante în reglarea temperaturii pisicii dvs. și păstrarea sănătății pielii.

pisica siberiană în zăpadă

În legătură cu o postare: Cea mai bună perie de pisică

Temperament

Pisicile siberice sunt cunoscute pentru a fi mai afectuoase decât alte rase. Mulți entuziaști insistă că, în temperament, ei sunt mai comparabili cu câinii decât alte pisici! Siberienii sunt, în general, animale ușoare, care se vor întâlni cu alți membri ai gospodăriei, indiferent de mărimea și specia lor:

  • Proprietari

Pisicile siberice sunt creaturi curioase și sociabile, care doresc să-și petreacă cât mai mult timp cu tovarășii lor umani așa cum pot. Proprietarii raportează felinele lor de a le ajuta cu diverse sarcini de uz casnic și se deplasează de la loc în cameră ca ei. În ciuda acestui fapt, ar fi remiss să descrieți pisicile siberice ca fiind nevoiașe sau aglomerate - deși se bucură de faptul că sunt în centrul acțiunii gospodăriei, ei tind să aștepte cu răbdare până când aveți timp să le acordați atenția și afecțiunea de care au nevoie.

  • Copii

Datorită naturii lor placide, pisicile Siberiane sunt o opțiune excelentă pentru gospodăriile cu copii. În timp ce alte rase se pot bate rapid dacă copiii încep să-i deranjeze, cu atât mai mult siberian orientat uman este mult mai probabil să rămână calm și chiar să simtă protejarea oamenilor mai mici în tribul lor.

  • Alte animale de companie

Spre deosebire de multe pisici, siberii sunt fericiți să coexiste pașnice cu omologii lor canini. S-ar putea chiar să se simtă înclinați să se joace cu câinii și din cauza inteligenței și aptitudinilor lor ridicate pentru învățarea trucurilor, ați putea chiar să le antrenați alături! Așa cum am menționat mai devreme, pisicile siberice preferă să aibă o companie, deci sunt un plus excelent pentru gospodăriile care au deja animale de companie.

Alegerea unui pisoi siberian

Vă puteți aștepta ca un pisoi siberian să coste între 1.300 $ și 1.600 $, presupunând că alegeți unul dintr-un crescător de bună calitate. Desigur, alegerea personală va fi un factor imens atunci când vă luați animalul de companie, dar există și unii indicatori cheie de sănătate care ar trebui să fie luați în considerare atunci când alegeți noul dvs. Kitten Siberian:

  • Fiind plină de viață și energică
  • Ochii clară
  • Haina sănătoasă
  • Urechi care sunt curate și fără descărcare

Sexul pe care îl alegeți poate avea, de asemenea, o influență asupra personalității pisicilor. Pisicile siberice feminine tind să fie mai independente și mai teritoriale, deci poate fi o opțiune bună dacă nu aveți prea mult timp să cheltuiți pe ele. Bărbații, pe de altă parte, tind să fie mai afectuați și interesați de compania umană. Desigur, dacă aceste generalizări se află la inspecție vor varia între pisicile individuale, dar merită să aibă în vedere totuși.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Paturi de pisici încălzite
Culaje de pisică
Costume de pisici
Uși de pisici
Pointers laser pentru pisici
Cutii de gunoi de pisici
Cat condos pentru pisici
CAT Fereastra de ferestre
Pisica de gunoi
Jucării de pisici interactive

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Siberian cat: informații, caracteristici și fapte pentru pisici