Descrie pisicile ilegale?

O pisică care ajunge cu laba lor

S-ar putea să fi auzit că declararea unei pisici este un subiect controversat. În unele țări, orașe și orașe, practica de a declara pisicile este ilegala. Cu toate acestea, mulți proprietari de pisici încă doresc să declati pisicile pentru a preveni distrugerea mobilierului si decorului la domiciliu.

Ce descrie?

Termenul tehnic pentru Chirurgie Declară este onideria. Această procedură implică amputarea chirurgicală a oaselor de unde cresc ghearele. În ciuda termenului "declarare", este important să înțelegem că această intervenție chirurgicală implică mai mult decât eliminarea ghearelor. Ultimul os al cifrei trebuie amputat pentru a vă asigura că gheara nu crește înapoi.

În timpul unei intervenții chirurgicale declarate, pisica este prima dată sub anestezie generală. Aceasta este de obicei indusă cu o injecție și urmată cu anestezie de gaz inhalant. Unii veterinari vor injecta un bloc nervos în labe înainte de a începe intervenția chirurgicală. Acest lucru poate permite o anestezie mai ușoară și mai sigură și ajută pacientul să se trezească cu mai puțină durere.

Un turnichet este plasat pe fiecare picior pentru a reduce sângerarea. Pentru a amputa oasele la sfârșitul cifrelor, medicul veterinar poate folosi un bisturiu, o intervenție chirurgicală de electrocurie / laser, foarfece chirurgicale sau chiar o pereche sterilă de tăișuri ascuțite de unghii. Medicul veterinar trebuie să desființeze osul la ultima articulație pentru a evita regrowth unghii și alte complicații. Capetele de la picioare sunt apoi închise cu sutură sau adeziv chirurgical special, iar labele sunt bandated.

După intervenția chirurgicală, majoritatea pisicilor vor trebui să rămână în spital timp de aproximativ două zile. Putrinele lor de obicei trebuie să rămână bandajate în acest timp pentru a preveni sângerarea și infecția. Pisica poate merge acasă după ce bandajele sunt îndepărtate, iar veterinarul simte că labele încep să se vindece bine. Pisicile trebuie să folosească așternut de hârtie timp de aproximativ două săptămâni după intervenția chirurgicală pentru a păstra gunoiul de la blocarea degetelor de la picioare. Mulți veterinari recomandă o marcă numită Știri de ieri. Nu toate pisicile vor folosi gunoiul de hârtie.

De ce declară controversată?

Principalul motiv pentru care ar alege să declati o pisica este de a preveni distrugerea cauzată de zgâriere. Cu toate acestea, zgârierea este o activitate normală și sănătoasă pentru pisici.

Adversarii de declarare În general, cred că intervenția chirurgicală provoacă dureri inutile și traume ireversibile care duce la probleme de comportament. Ei consideră că a fost un act de cruzime a animalelor.

Suporterii declarării adesea consideră că operația este de rutină și că pisicile sunt neschimbate de procedură. Ei, de asemenea, simt că este mai bine să permită declararea decît ca oamenii să renunțe la pisicile lor din cauza zgârieturii distructive.

Unii profesioniști din domeniul veterinar se opun legilor anti-declarare, deoarece ia decizia în afara relației medicale-client-pacient. Această relație este baza îngrijirii veterinare. Profesioniștii veterinari recunosc că pot exista momente care declar intervenția chirurgicală este singura opțiune rămasă pentru a păstra o pisică în casa sa actuală. Ei simt adesea că deciziile privind cel mai bun interes de companie trebuie să se facă numai în limitele acestei relații.

În realitate, declararea este o intervenție chirurgicală majoră. Sunt Multe motive valide Pentru a evita punerea pisicii dvs. printr-o intervenție chirurgicală declarată. Dacă intenționați să vă declarați pisica, vă rugăm să aveți o conversație serioasă cu medicul veterinar cu privire la riscuri și alternative. Regulile regulate de unghii și posturile de zgâriere bine plasate pot merge mult în prevenirea deteriorării proprietății dvs. Capace de unghii ca Labele moi poate fi foarte eficient pentru pisicile care sunt zgârieturi extreme.

Unde este ilegal să declare o pisică?

Multe țări interzice o intervenție chirurgicală la pisici. Declarația este în afara legii în Regatul Unit, o mare parte a Uniunii Europene, Australia și cel puțin zece țări din întreaga lume. Este încă legal să dectituați o pisică în majoritatea Statelor Unite.

Asociația medicală veterinară americană nu se opune declarațiilor în pisici. Cu toate acestea, ei fac Îmbunătățiți veterinari să educăm proprietarii de animale de companie despre riscuri și alternative.

A declarat că a fost interzis oriunde în u.S.?

New York este singurul u.S. statul de interzicere a practicii de declarare. Cu toate acestea, există orașe și orașe în întreaga țară care au adoptat legislația care interzice o intervenție chirurgicală. Au existat mai multe încercări de a trece o legislație anti-declarare în diferite state pe tot parcursul U.S.

Aproape fiecare stat a avut petiții și mișcări inițiate de cetățenii săi pentru a-și asigura legislația anti-declară. Unii parlamentari de stat au introdus facturi la interzicerea declarațiilor, dar nici unul nu a trecut și a fost făcut în lege.

  • California: Statul nu interzice chirurgie, dar mai multe municipalități. Banul de la Hollywood de la West pe Cat Declarat a determinat dezvoltarea și trecerea SB 762 în 2009. Acest lucru a făcut-o ilegală pentru un oraș sau județ pentru a interzice un licențiator de artă de vindecare (cum ar fi un medic veterinar) să efectueze o procedură care se încadrează în domeniul de activitate recunoscut al profesionistului. Declararile sunt considerate parte a unui domeniu de practică al veterinarului. Orice ordonanțe adoptate înainte de data intrării în vigoare de 1/1/2010 rămân în vigoare. Pentru a bate termenul limită, municipalitățile Berkley, Beverly Hills, Burbank, Culver City, Los Angeles, San Francisco și Santa Monica, toate au adoptat interzicerea declarului înainte de 2010. California SB 1229 interzice proprietarii să solicite chirurgie descoperită pentru animalele de companie chiriașilor (dacă animalele de companie sunt permise în conformitate cu regulile actuale).
  • Colorado: Legislația de stat a fost propusă, dar nu a fost adoptată. Cu toate acestea, Consiliul Local din Denver a adoptat în unanimitate o ordonanță în 2017, care interzice practica de a declara pisicile, cu excepția cazului în care este considerată ca medicul veterinar.
  • New Jersey: Adunarea de Stat a votat în sprijinul legislației anti-declarare în 2017. Proiectul de lege trebuie să supraviețuiască Senatului de Stat să devină lege. Acest lucru nu a avut loc încă din martie 2018.
  • New York: Declarația pisicilor este interzisă oficial. La 22 iulie 2019, guvernatorul Andrew Cuomo a semnat un proiect de lege care face ca pisica să declare ilegală, făcând New York primul stat să interzică procedura.
  • insula Rhode: În 2013, Rhode Island a adoptat H 5426 / S 177, făcându-l ilegal pentru proprietarii să solicite declararea pisicilor chiriașilor.

Cum să vă implicați în legislația declarată

Indiferent de ce parte a problemei pe care o susțineți, cea mai bună modalitate de a începe este la nivel local. Verificați dacă orașul, orașul sau statul dvs. a propus deja legiuitoare. Căutați grupuri locale de oameni asemănători sau căutați petiții online. Dacă nu există mișcări în zona dvs., luați în considerare pornirea propriei dvs. Utilizați social media și petiții online pentru a obține cuvântul afară, apoi trimiteți-le la parlamentarii locali.

Site-uri ca Schimbare.Org și Îngrijire2 face ușor să începeți o petiție. Pentru a începe o campanie de scriere, ia în considerare un site ca Rețeaua de acțiune, unde oamenii își pot introduce adresa pentru a-și atinge legislatorii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Descrie pisicile ilegale?