De ce pisicile ca pantofii?

Pantofi de miros de pisică

Proprietarii de pisici s-ar fi putut observa că pisicile lor au o obsesie evidentă cu pantofi, indiferent dacă îi înghiți, bătându-i și chiar dormind, sau în apropierea lor. De ce pisicile iubesc dormind atât de mult? De ce unele pisici se mișcă chiar și pantofi de la casele lor de ușa din față și le ascund în altă parte?

De ce pisicile stau pe pantofi?

Există motive legitime în spatele motivului pentru care pisicile găsesc pantofi atât de fascinante, iar înțelegerea acestor motive pot ajuta la reducerea problemelor legate de încălțăminte în viitor. Iată câteva motive pentru care pisicile ar dori să rămână în apropierea pantofilor:

Mirosuri familiare

Pentru o pisică, simțul lor miros este probabil cel mai important dintre cele cinci simțuri. Este de paisprezece ori mai puternică ca o persoană și au de două ori mai mulți receptori olfactivi în țesutul lor nazal ca oameni. Ei au, de asemenea, un organ specializat situat în acoperișul gurii numit un organ Jacobson (uneori numit un organ vemeronazal) pe care oamenii îl lipsesc complet. Acest organ permite pisicilor, în esență, să gustați mirosurile și feromonii în aer, oferindu-le o multitudine de informații despre animale și oameni din zonă. Pisicile sunt în mod natural curios și vor investiga noi mirosuri, dar vor căuta și mirosurile de lucruri care le sunt familiare și care le fac să se simtă în siguranță și la ușurință.

A revendicat teritoriul

Pisicile înșiși creează și secretă propriile lor feromoni parfumați în glande pe tot parcursul corpului lor, inclusiv obrajii lor. Când pisica îți freacă fața față de tine sau un obiect (altfel cunoscut sub numele de bâzire), ei părăsesc amprenta lor ca o modalitate de a spune: "Am fost aici înainte. Acest lucru aparține în spațiul meu și mă face să mă simt în siguranță."Pisicile vor gravita la lucrurile care miroșesc ca ele și ca cele pe care le iubesc. Somnul pe pantofii tăi este pur și simplu modul de a spune că sunt confortabil în compania dvs., sunt puse în largul său de prezența dvs. și te iubesc!

Zonele de confort

Pisica ta nu poate fi doar să dormi sau să petreacă timpul pe pantofi pentru a vă spune că te iubesc, totuși. Obiecte care miroase ca tine - articole de îmbrăcăminte, pantofi, pături - vă pot aduce confortul pisicii în situații stresante. Somnul pe pantofii dvs. ar putea fi foarte bine o metodă de auto-liniștitoare pentru pisica dvs. în timp ce vă aflați în timpul zilei. Poate fi chiar de ce pisica ta nu se oprește doar să se odihnească pe pantofii dvs., unde le lăsați, dar vă poate mișca pantofii într-o altă locație. Pisica ta poate lua pantoful tău, acționând ca o pătură de siguranță, într-o zonă de odihnă favorizată ca o modalitate de a ține o parte din tine aproape. Dacă pisica ta a fost ridicată în sticlă, pot chiar să se alăture pe pantofi sau pe șosete. Acest lucru se datorează faptului că pisicile care sunt înțărcate prea curând de la mama lor dezvoltă adesea o fixare orală și nimici sau se așează pe lucruri care miroșesc ca proprietarul lor. Acest comportament este o altă metodă de auto-liniștitoare și pantofi care sunt lăsați pe podea pentru acces ușor sunt o priză convenabilă pentru ea.

Recuperarea pantofilor dvs

Desigur, doar pentru că acum puteți înțelege De ce din obsesia pantofilor din pisica ta si poate chiar vedea cum este o modalitate de a arata aprecierea lor pentru tine, asta nu face mai putin frustrant atunci cand alergi cu tari si pisica ta a plecat cu unul din pantofii tai. Având în vedere că vă va căuta în mod constant pantofii, deoarece pisica voastră continuă să se miște, se poate ajunge destul de repede. Încercând să-ți convingă pisica să-ți lase pantofii singuri, totuși, poate fi o bătălie în sus.

Depozitați pantofii

Prevenirea pisicii dvs. de a avea acces la pantofii dvs. poate fi mult mai ușoară decât încercarea de a opri comportamentul cu totul. Păstrarea pantofilor stocați într-un dulap sau într-un coș de plastic sigilat poate fi o soluție rapidă. Amintiți-vă că pisicile sunt foarte bune la alpinism, pur și simplu de a le depozita pe un raft ridicat ar putea să nu fie suficientă pentru a vă face pantofii inaccesibile.

Redirecționați atenția

Dacă blocarea accesului pisicii dvs. la pantofii dvs. nu este fezabil, este posibil să vă redirecționați pisica într-un alt element care încă miroase ca tine, dar ar putea să nu fie ratat la fel de mult de tine. Ceva de genul unui tricou vechi sau șosete ar fi o substituție bună. Dacă vă prindeți pisica în actul de a încerca să vă fure pantoful, încercați să le uimiți cu strigând sau acționând într-un mod care poate părea agresiv. Aceste acțiuni vor acționa doar pentru a vă surprinde pisica și nu vă pot asocia strigătele de frustrare cu hotul lor de încălțăminte. Chiar dacă pisica dvs. scade pantoful în alarmă, pot să nu înțeleagă pe deplin de ce ați fost atât de supărați.

În timp ce pantofii nu par ca ei ar fi un punct de hangout confortabil pentru noi, pisicile cred că sunt minunate pentru că le reamintesc de oamenii lor preferați. Data viitoare când vă prindeți pisica să vă răstoarnă pe adidași, să strângeți o imagine pentru numele posterității, să le oferiți o pătură și să vă bucurați de faptul că pisica voastră tocmai ți-a spus că te iubesc.

Pisica ta încearcă să spună că te iubesc?
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile ca pantofii?