Cum să opriți comportamentul nebun în pisici

Maine Coon Kitten Jumping de la canapea la otoman

Pisica ta brusc alerga brusc in jurul casei sau a lua a Noapte izbucni de energie, complet cu un cor de maxime? Acest comportament "nebun" în pisici vă poate prinde prin surprindere, iar un limbaj al corpului pisicii nu este cu siguranță la fel de ușor de citit ca un câine. Dacă v-ați întrebat de ce, din albastru, pisica voastră acționează puțin ciudat, ciudat sau zan, există câteva explicații posibile.

1:16

Uita-te acum: 6 motive ca pisica ta poate acționa nebun

De ce pisicile acționează nebun?

Indiferent de rasă, toate pisicile au momente când vor alerga într-o cameră, miau ca nebun și acționează ca și cum ar fi pe o pistă de curse. Ei se cerșesc, mai repede și mai repede, căutând peste tot și apoi se opresc brusc pe urmele lor.

Acest comportament sălbatic este uneori numit "crazie miezul nopții" când se întâmplă noaptea. Pisica ta se poate distra cu activitate sălbatică sau sari pe patul tău pentru a laba la picioarele, coatele, părul sau fața pentru a vă face să vă alăturați în distracție. Motivele pentru acest comportament sălbatic și uneori-amuzant variază.

Instinctul predat

Pisicile sunt prădători naturali, iar pisicile domestice păstrează acest instinct într-o anumită măsură. Uneori, o pisică care acționează nebun poate fi de fapt să prezinte comportamente de vânătoare, de manevre de luptă sau tehnici de evacuare.

O pisică de casă care nu trebuie să vâneze pentru mâncarea sa încă trebuie să-și ardă energia pen-up și poate fi sub forma a ceea ce pare a fi un comportament nebun. Jucării, cum ar fi șoareci de catnip, pointeri laser, puzzle-uri alimentare și wands de pene încurajează o pisică să-și folosească instinctele naturale pentru a apuca, urmări și a sări. Acest exercițiu este deosebit de important pentru pisica dvs., dacă nu petrece timp în aer liber.

Instinctul nocturn

Un alt motiv pentru comportamentul nebun al pisicii dvs. ar putea fi pentru că unele pisici sunt nocturne și devin mai active pe timp de noapte. Dacă o pisică nu obține suficient exercițiu în timpul zilei, poate acționa deosebit de nebun.

Multe pisici domestice își petrec zilele singure în interior, în timp ce oamenii lor sunt la locul de muncă. Când persoana pisică vine acasă seara, pisica poate fi foarte activă și vrea să joace. Dacă nu are nici o priză pentru toată această energie, pisica poate prezenta un comportament nebun. Pisicile sunt deosebit de energice.

Senilitate

Dacă aveți o pisică mai mare, este posibil ca acesta să acționeze nebun din cauza unor Disfuncția cognitivă sau senilitate. Ca un animal de companie, creierul său poate începe să funcționeze diferit și să-i cauzeze să prezinte un comportament ciudat fără nici un motiv aparent.

Fleas

Uneori, o pisică acționează nebun și arată ca și cum ceva îl mușcă sporadic pentru că are purici. În special atunci când se implică mecirea, pisica dvs. ar putea fi hipersensibilitate la mușcături sau pur și simplu au o mâncărime într-un loc pe care nu-l poate ajunge.

Dacă suspectați pisica ta are purici, tratați toate animalele blană din gospodărie cu un produs pe bază de rețetă special pentru pisici, concepute pentru a ucide și a preveni puricii. De asemenea, trebuie să vedeți veterinarul dvs. pentru a determina dacă există infecții secundare ale alergiilor din puricile care trebuie tratate. De asemenea, veți fi nevoie să tratați mediul prin aspirare, să faceți spălătorie și să utilizați spray-uri de zonă sau bombe de purici, dacă este recomandată de VET dvs. Odată ce puricii sunt plecați, pisica dvs. ar trebui să oprească acest comportament.

Feline Hyperesthesia Sindrom (FHS)

Feline Hyperesthesia sindrom (FHS) este un motiv rar pentru care o pisică poate acționa nebun, deși afectează cel mai adesea pisicile mature și cauza este necunoscută.

Discutați despre posibilitatea FH cu medicul veterinar dacă observați că:

  • Pielea de pe spatele pisicii dvs. pare să fie răsturnată în timp ce rulează.
  • Pisica ta o musca frecvent la spate deasupra coada, chiar si dupa ce l-ai tratat corect pentru purici.
  • Mângâindu-se la baza coada de pisică sau din spate, declanșează-o la mirele, zgârierea sau mușcă zona excesiv și apoi alerga în jurul casei nebune.

Pasii urmatori

Uneori este greu să știi exact ce a făcut ca pisica ta să meargă puțin sălbatic dintr-o dată. Sincer, pisicile sunt greu de interpretat! Mulți oameni înțeleg vocalizările și comportamentele de bază ale câinilor, dar nu recunosc comportamentele de bază ale pisicilor.

Câinii au fețe expresive și limbaj corporal care este destul de ușor de interpretat cu precizie. Ei își scot cozile, fac zgomote diferite pentru a-și avertiza pe alții despre starea lor de spirit și de multe ori urmează comenzile de bază pentru a-și mulțumi poporul lor. Pisicile, pe de altă parte, sunt de obicei cunoscute mai mult pentru vagabonzia lor emoțională și comportamentul standoffish. Există totuși o credință tot mai mare pisicile sunt la fel de expresive ca și câinii. Problema este că oamenii pur și simplu înțeleg greșit sau nu văd ce sau cum se străduiesc pisicile lor să comunice.

Învață să-ți citești pisica

Când vine vorba de pisici, măci și valuri de coadă poate însemna o serie de lucruri diferite, în funcție de situație. Cu fiecare purr, yowl, sau chiar clipește, Felina ta încearcă de fapt să comunice cu tine. Problema se gândește la ceea ce spune.

Experții spun că există ceva de câștigat din aceste încercări la comunicare. De exemplu, învățarea de a citi limbajul corpului pisicii vă poate întări legătura cu el și vă permite să deveniți mai eficienți să răspundeți în mod corespunzător nevoilor sale.

Fiecare pisică este diferită, deci cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a începe este să observați pur și simplu pisica. Luați note mentale ale mediului și condițiilor prezente atunci când apare comportamentul "nebun". Fiți atenți la limba corpului, vocalizările, timpul zilei și ce a făcut pisica dvs. Kitty ți-a mâncat, mirele sau își zgârie spatele? A fost o miaină jucăușă înaintea pisicii voastre în altă cameră?

Cu o observație a timpului și atent, probabil că veți începe să vă bucurați de declanșatoarele nebuniei pisicii în diferite situații. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți ce este normal pentru pisica dvs. și când este cazul comportament neobișnuit ar putea fi un simptom al unei probleme medicale care merită investigată cu VET dvs.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: de ce pisicile purr?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți comportamentul nebun în pisici