Cum de a rezolva gelozia la pisici

Kitten se uită și joacă telefonul mobil în pat

Ca și oamenii, pisicile au diferite trăsături de personalitate. Unul dintre aceștia se întâmplă să fie gelozie - sau, cel puțin, ceea ce arată ca gelozia. De fapt, este probabil ca animalul dvs. de companie care afișează unele tendințe agresive, competitive sau ierarhice în încercarea de a obține ceea ce dorește, fie că este vorba de o jucărie preferată sau zgârieturi cu capul suplimentar.

Pisicile geloase doresc adesea atenția și sunt clingieri decât o pisică stagnă și uneori pot acționa. În timp ce poate fi frustrant, există pași pe care îi puteți lua pentru a opri comportamentul gelos. Cheia încearcă să descopere de ce pisica ta se simte în acest fel.

De ce pisicile sunt geloase?

La fel ca unii oameni, pisicile pot deveni gelos atunci când simt că sunt excluși sau mediul lor sa schimbat drastic sau brusc. Gelozia poate fi declanșată de orice număr de evenimente:

  • Pisicile pot prezenta semne de gelozie atunci când acordați mai multă atenție unui obiect, unei persoane sau unui alt animal. Acest lucru este valabil mai ales când ați obișnuit să vă petreceți acest timp cu pisica dvs. Poate fi sosirea unui nou membru al familiei, cum ar fi a nou nascut sau animal de companie. Lucruri simple precum telefonul dvs. mobil, un joc video sau un hobby pot fi, de asemenea, declanșatoare.
  • Săraci Socializare ca pisoi poate conduce o pisică pentru a deveni codependentă asupra dvs. și a afișa semne de gelozie uneori.
  • O schimbare bruscă în rutina zilnică, inclusiv programul de hrănire a pisicii, poate provoca probleme comportamentale, cum ar fi gelozia.
  • Lipsa spațiului personal, a paturilor sau a altor lucruri pot, de asemenea, să încurajeze comportamentul gelos dacă o pisică se simte amenințată de un alt animal de companie.

Semne de gelozie la pisici

Comportamentele tipice "geloase" includ Hissing, mârâie și înghițire La obiectul că pisica este geloasă, cum ar fi telefonul dvs. mobil în timp ce îl țineți. Pisicile geloase pot, de asemenea, să intre în spațiul dvs. personal în timp ce țineți o nou-nascut sau controler de jocuri video. Ei pot încerca să stea în poala ta în timp ce te înghesuiți cu ceilalți semnificativi în loc de ei.

O pisică geloasă poate fi mai agresivă și începe să zgârie Biting. Poate duce, de asemenea, la un comportament distructiv, inclusiv mobilier de mestecat sau mărunțire, perdele și alte elemente. Obiectele care stau pe un blat sau masă, cum ar fi un pahar de băut sau decor, pot fi lovite și sparte și sparte.

În unele cazuri, pisicile pot începe urinarea în afara casetei de gunoi pentru a face un punct. Marcajul de urină este unul dintre cele mai problematice și mai frustrante pentru proprietarii de pisici. Nu numai că este un semn că ceva este în neregulă cu pisica dvs., dar este dificil să curățați și să eliminați mirosul, ceea ce poate duce la marcaj continuu.

Unele pisici vor pulveriza pur și simplu pe pereți și alte suprafețe verticale. Alții se vor ghemui și vor face niște urină în afara cutiilor lor de gunoi. Acest lucru poate fi elemente aleatorii cum ar fi canapelele sau pungile de plastic, sau elementul sunt geloase. Uneori, ținta poate fi un obiect animalul sau persoana pe care sunt gelosi de utilizări în mod regulat. De exemplu, dacă pisica dvs. este invidioasă de noul câine, acesta poate marca patul câinelui.

Cum să opriți comportamentul gelos

Poate fi dificil să gestioneze gelozia într-o pisică, dar există lucruri pe care le puteți face pentru a elimina sau diminua comportamentele nedorite.

Determină declanșatorul

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să determinați exact ce provoacă aceste comportamente. Odată ce vă dați seama de cauza geloziei, puteți aborda problema. Întrebați-vă ce sa schimbat în casa dvs.:

  • A făcut cineva nou în mișcare?
  • Ați adus recent acasă un nou copil sau un animal de companie?
  • Petreceți mai mult timp făcând ceva ce nu ați făcut înainte?
  • A fost deranjată petele preferate ale pisicii în casă?

Petreceți mai mult timp cu pisica ta

Cea mai ușoară modalitate de a reduce comportamentul gelos în pisica ta este să petreacă pur și simplu mai mult timp cu ea. Atenția suplimentară poate reduce, de obicei, comportamentul rău și există multe modalități prin care puteți face acest lucru:

  • Obțineți câteva jucării interactive, cum ar fi wandurile de pene și pointeri laser, care vă permit să jucați cu prietenul dvs. felin.
  • Faceți-o un punct de a căuta și de a vă alăpta pisica când veniți acasă sau oricând aveți un moment liber.
  • Înghițiți-vă cu pisica pe canapea sau pat și dați-i atenția dvs. nedivizată pentru câteva minute.
  • Oferiți-vă pisicii tratate atunci când arată un comportament bun.

Dă-ți spațiul personal de pisică

Multe pisici asemănătoare cu propriul lor spațiu personal. Dacă ați introdus un nou membru de familie - fie că o persoană sau un animal - puteți fi luată din neatenție de zona stabilită a pisicii dvs.

Pentru a corecta acest lucru, dați pisicii dvs. un loc pentru a-și apela din nou. Acest lucru poate însemna mișcarea stației de alimentare a noii animale de companie într-o altă cameră sau oferind pisicii dvs. un nou bibel în cazul în care poate observa familia neperturbată. Asigurați-vă că jucăriile preferate ale pisicii nu sunt disponibile și pentru noul venit.

Când este o persoană nouă în casă, încercați să păstrați lucrurile personale din locurile pe care le-a revendicat pisica. De asemenea, poate fi util să aveți acea persoană să interacționeze cu pisica în sau în apropierea acelei locații.

Învățați-vă pisicii să o accepte

Dacă nu puteți evita complet persoana, animalul de companie sau elementul care este subiectul geloziei pisicii dvs., lucrați la ajutarea pisicii dvs. să se adapteze la schimbare. Vă puteți recompensa pisica Tratamente, Lăudați, atenția și mângâierea atunci când este aproape de obiect sau de persoană, de exemplu. Este, de asemenea, bun pentru a vă încorpora pisica în schimbare ori de câte ori este posibil.

De exemplu, țineți copilul nou în timp ce mângâiați sau jucați cu pisica. Au altele semnificative dau pisicii tale să-i trateze și să le hrănească la masă. De asemenea, puteți hrăni pisica înainte de un nou animal de companie pentru a stabili prioritate și rang în gospodărie.

Uita-te acum: Dacă pisica ta ar putea scrie text, ar spune asta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a rezolva gelozia la pisici