Oriental longhair: profil de rasă de pisică

Oriental Cat de Longhair

Elegant oriental Longhair seamănă îndeaproape cu relativul său Siameză, dar are o istorie mult mai recentă. Ele sunt o rasă curioasă, bună și foarte vorbită, care este cea mai potrivită pentru o casă în care vor avea o mulțime de companii. Ele vin, de asemenea, într-o gamă largă de combinații de culori și model.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 8 până la 12 kilograme

Lungime: Lung și subțire

Palton: Strat mediu până la lung, fin și matasos

Culoarea stratului: Gama largă de culori și modele

Culoarea ochilor: Verde, albastru sau cu ochii ciudați

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile orientale Longhair

Nivelul de afecțiune Înalt
Prietenie Mediu
Copil prietenos Înalt
Prietenos cu animalele de companie Înalt
Nevoi de exerciții Mediu
Jucăușă Înalt
Nivel de energie Înalt
Inteligență Înalt
Tendința de a vocalizaÎnalt
Cantitatea de vărsareMediu
Heikki Siltala / Wiki Media Commons / Creative Commons Attribution 3.0 nerealizat (cc cu 3.0) Licență"Data-Caption =" Această culoare solidă orientală Longhair are, de asemenea, mai mulți mușchi în jurul feței "date-expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-bloc-imagine_1-0-7 "Container de date =" Adevărat " / ">

Istoria orientală Longimir

Pisicile orientale pot fi clasificate ca puțin sau cu părul scurt, cu soiul cu părul scurt fiind mult mai frecvent. În timp ce se crede că un tip similar de pisică a fost dezvoltat în Turcia în secolul al XIX-lea, cu introducerea pisicilor persane populare, au dispărut rapid în întreaga Europă.

La mijlocul secolului al XX-lea, crescătorii au vrut să dezvolte pisici asemănătoare siamezului, cu o varietate mai mare de culori și modele. Au început să traverseze Siamese cu alte rase ca blues rusesc, britanici scurte și abisinieni.

Acesta a fost modul în care pisica orientală a fost prima dată născută și, până în anii 1970, au fost importate în Statele Unite, unde au devenit incredibil de populare. Ei au fost recunoscuți ca o rasă în propriul lor drept de federația crescătorilor de pisici în 1977, dar ca soi cu părul scurt. În 1995, Oriental Longhair a fost adăugat oficial la listarea lor.

Asociația internațională a CAT a recunoscut oriental Longimir ca o rasă în propriul său drept în 1979. În timp ce soiul scurt și cu părul lung sunt similare în temperament, Longhair are o haină mai lustă, matasoasă și au o coadă plină impresionantă. Ele sunt uneori denumite și britanicii Angora, pe care a fost cunoscută până la începutul secolului XXI.

Îngrijirea orientală de lungă durată

Oriental Longhamirs împărtășesc o mulțime de trăsături cu rudele lor siameze. Ei sunt extrem de curioși și inteligenți și, dacă nu le păstrați stimulate în mod corespunzător, ei se pot ridica la răutate, făcându-și propria lor amuzament.

Ele sunt cele mai potrivite pentru a trăi într-o gospodărie unde vor avea o mulțime de companii. Ele sunt o rasă excepțională care iubește să fie centrul atenției. Oriunde te afli în casă, orientalul tău Longhair este probabil să fie aproape de partea ta.

Personalitatea lor afectivă și amiabilă înseamnă că, de asemenea, adesea într-o gospodărie cu mai multe animale de companie. Dacă introducerile sunt efectuate corect, Nu este neobișnuit ca câinele dvs. oriental și câinele de familie să devină prieteni rapizi.

Natura lor prietenoasă se îndreaptă bine pentru a crește și cu copiii. Furnizarea copiilor respectă spațiul pisicii, ele pot fi distractive, blând și jucători aventuroși.

În ceea ce privește pisicile, această rasă este surprinzător de instruire. Ele sunt incredibil de inteligente, foarte curiozitate și răspund bine Metode de formare a armăturii pozitive.

Petrecând ceva timp care lucrează la unele trucuri pot să vă îndrăznească pisicile până la cel puțin vizitatorii iubitoare de pisici. De asemenea, va întări legătura pe care o aveți cu ei și veți ajuta să le păstrați stimulați și distrați.

Dacă vă bucurați de o gospodărie liniștită, atunci Oriental Longhair nu ar fi o pisică bună pentru a aduce acasă.

Ca și Siamez, sunt cunoscuți că sunt excepțional de vocali și expresivi. Dacă vor să se alăture cu ceva, să se acorde o atenție, nu sunt fericiți, sau sunt doar într-o dispoziție dippy, veți avea nici o îndoială, auziți-o cu voce tare și raspy. Ignorați-le la pericol!

Oriental Longhair arată foarte asemănător cu rudele lor siameze, cu capete distincte în formă triunghiulară, urechi mari, largi și ochi în formă de migdale. Ei au o formă lungă, subțire și atletică și o coadă plină foarte distinctă.

Rasa este, de asemenea, cunoscută pentru a veni într-o gamă largă de opțiuni de culori și modele. La aproape 300 de variații, acest lucru este mai mult decât orice altă rasă.

Ei nu au o haină dublă, chiar dacă este lungă, nu necesită îngrijirea intensă a raselor cu părul mai lung ca persană. O perie bună o dată pe săptămână pentru a elimina firele moarte ar trebui să fie suficientă.

Probleme comune de sănătate

Oriental Longhair este, în general, considerat o rasă sănătoasă. Ele pot fi predispuse la mai multe condiții moștenite, totuși. Ar trebui să căutați întotdeauna un crescător care efectuează screening-ul de sănătate asupra potențialilor părinți.

Unele dintre condițiile pe care rasa le cunoaște includ:

  • Cozile încrucișate și ochii încrucișați: Acestea sunt ciudate de la rudele lor siameze. Dacă dvs. oriental Longhair are oricare dintre acestea, le poate face să arate un pic maiic, dar nu le va face rău.
  • Atrofia retină progresivă: Aceasta este o afecțiune treptată care duce în cele din urmă la orbire.
  • Amiloidoză hepatică: Aceasta implică depunerea proteinelor amiloidului în ficat, iar acest lucru reduce funcția și poate duce la insuficiență hepatică.

Dieta și nutriția

Rasa este cunoscută ca fiind predispusă la boală parodontală. Se crede că pot fi mai expuși riscului din cauza formei feței lor lungi și subțiri. Este important să se hrănească o hrană de înaltă calitate pentru a limita orice probleme și, dacă îl tolerează, curățarea dinților poate fi, de asemenea, benefică.

10 cele mai bune rase de pisica pentru apartament de zi
PROS
  • Afectuos

  • Pot trăi bine cu copiii și cu alte animale

  • Jucăuș și inteligent

Contra
  • Foarte vocal

  • Are nevoie de o mulțime de companii

  • Are nevoie de o mulțime de stimulare

Unde să adopți sau să cumpărați un oriental lung

Căutând un crescător de reputație vă va ajuta să vă asigurați că pisoiul dvs. va fi bine socializat și sănătos.

Un loc bun pentru a începe cercetarea este prin intermediul Federația de crescătorie a pisicilor Lista de crescători recunoscuți.

Adoptarea unei pisici poate fi plină de satisfacții, deci de ce să nu ajungeți la adăposturile locale. Puteți găsi un oriental lung sau o altă pisică, că vă îndrăgostiți de.

De asemenea, puteți căuta rasa la Petfinder.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Asigurați-vă că faceți o tona de cercetare înainte de a decide dacă un oriental Longpair este rasa potrivită pentru dvs. Discutați cu alți proprietari, crescători de renume și chiar cluburi de rasă entuziaste pentru a obține mai multe informații.

Dacă sunteți interesat de rasele similare, ați putea lua în considerare:

Există o întreagă gazdă CAT rases pentru a investiga înainte de a lua o decizie finală.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Oriental longhair: profil de rasă de pisică