Skye terrier: profilul rasei de câine

Black Skye Terrier în afara zâmbitoare la cameră

E ceva regal despre terrierii Skye și nu este doar faptul că au fost rasa preferată de câine a Mariei Regina de scoțieni. Acești câini distincți sunt dulci, dar particulari, cu un pic de o parte agioră indicativă a fundalului lor aristocratic. Mici, elegant, și cu banguri lungi care se îndepărtează de urechi pentru o privire constantă bine corifată, Terrierii Skye sunt câini interesanți cu o istorie bogată - și au multe de oferit proprietarului potrivit.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Terrier

Înălţime: 9 până la 10 inci

Greutate: 35 până la 45 de lire sterline

Palton: Scală moale și lungă, dreaptă și dur

Culoarea stratului: Negru, închis sau gri deschis, fawn, albastru

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile terrierului Skye

Nivelul de afecțiuneMediu-înalt
PrietenieMediu-înalt
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăMediu-înalt
Nivel de energieMediu
TrainitateScăzut
InteligențăMediu
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria terrierului Skye

Terrierii Skye au fost descoperiți pentru prima dată pe insula Skye din Scoția, prin urmare numele lor. Skye, situat în insulele de la Scoția cele mai interioare cele mai interioare Hebride, găzduiește peisaje accidentate, unde terrierii Skye timpurii au fost apreciați pentru abilitățile lor de a ajuta fermierii să-și protejeze efectivele de la amenințările locale, cum ar fi Badgers și Otters. Rapoartele despre terrierii Skye se întorc de multe secole, inclusiv o mențiune în cartea din secolul al XVI-lea De dogguri engleze de Johannes Caius.

În plus față de reputația lor ca vânători atletici ai prădătorilor locali - o trăsătură comună printre terrierii lor terrier-Skye a fost, de asemenea, așa cum sa menționat anterior, apreciat în cercuri mai aristocratice. Rasa a fost incredibil de populară în cercurile de elită din Anglia Victoriană, menținând compania nu numai cu regina Mariei de scoțieni, ci regina Victoria ea însăși.

Spre deosebire de multe alte rase din străinătate, Terrierii Skye au de fapt o istorie destul de lungă în Statele Unite. Rasa a fost recunoscută pentru prima dată de Clubul American Kennel încă din 1887, datorat în parte la includerea lor în carte Cartea ilustrată a câinelui de Vero Shaw, care a interesat interesul pe tot globul la acești câini unici. Cu toate acestea, popularitatea lor nu a fost susținută și astăzi, sunt una dintre rasele mai mici ale teritorilor. Totuși, această rasă demnă și-a menținut aerul regal și poate fi găsit ocazional în circuitul concursului.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Skye terrier: profilul rasei de câine