Întrebări de îngrijire dentară

VET Perie de câine

Gura sănătoasă = viața mai sănătoasă

În fiecare an, februarie este desemnată ca lună de sănătate dentară de companie. Diverse organizații, inclusiv Asociația Medicală Veterinară Americană (AVMA), Societatea dentară veterinară americană Promovarea campaniilor de sensibilizare a sănătății animalelor de companie.

Februarie nu este singurul moment pentru a vă gândi la o sănătate orală bună. Păstrarea dinților și a gingiilor PET în formă bună are multe beneficii pentru sănătate în plus față de respirația proaspătă spumantă. Acum este momentul pentru a programa acea verificare pentru animalul dvs. de companie pentru a vă asigura cele mai bune sanatate dentara posibil.

Animalul meu are o respirație urâtă. Sunt dinți răi și gingii cauza?

Cel mai probabil, da. Cu toate acestea, este foarte important să programați o vizită la medicul veterinar. În cazuri rare, unele boli sau situații pot provoca respirație urâtă în absența sau în plus față de boala dintelui / gingiilor.

Condiții precum insuficiență renală, diabet, infecții cutanate nazale sau faciale, cancere orale sau situații în care animalul ingerăm fecale sau alte materiale, poate provoca respirație urâtă cu sau fără boală parodontală.

Ceea ce face de fapt respirația urâtă când este prezentă boala dinților / gingiilor?

Respirația proastă, cunoscută din punct de vedere medical ca "halitoză", rezultă din infecția bacteriană a gingiilor (Gingiva) și din țesuturile de susținere observate cu boală parodontală (parodontală = apărută în jurul unui dinte).

Care este diferența dintre placă și tartru?

Placă este o colonie de bacterii, amestecată cu saliva, celulele sanguine și alte componente bacteriene. Placheta duce adesea la boala dintelui si gingiilor. Dentar tartru, sau calcul, apare atunci când placa devine mineralizată (greu) și aderă ferm la smalțul dintelui, apoi erodează țesutul gingival.

Ce se poate întâmpla dacă dinții PET nu sunt curățați?

Atât placa cât și tartrul deteriorați dinții și gingiile. Boala începe cu gingiile (Gingiva). Ele devin inflamate - roșii, umflate și dureri. Gingiile se separă în cele din urmă de dinți, creând buzunare în cazul în care mai multe bacterii, placă și tartru. Acest lucru, la rândul său, provoacă mai multe daune și, în final, dinții și pierderea osoasă.

Acest lucru afectează și întregul corp. Bacteriile din aceste zone orale inflamat pot intra în sânge și afectează organele majore ale corpului. Ficatul, rinichii, inima și plămânii sunt cel mai frecvent afectați. Antibioticele sunt utilizate înainte și după o Curățarea dentară Pentru a preveni răspândirea bacteriană prin fluxul sanguin.

Dar animalul meu de companie are doar 3 ani. Nu este aceasta o "boală veche câine / pisică"?

Boala dentară nu este doar pentru animalele de companie superioare. Fiecare animal de companie are factori individuali, dietă, anatomie dentară - care joacă un rol în dezvoltarea plăcii dentare și a tartarului.

Animalul meu nu pare că sunt în orice durere. Au durerea orală?
Ei nu pot verbaliza sau se plânge ca un om ar fi, dar animalele cel mai probabil simt durere cu boala parodontală. Nivelurile durerii pot fi scăzute sau foarte vizibile și variază în funcție de fiecare animal. Semnele evidente de durere orală pot include: dinții "chattering" în timp ce mănâncă sau îngrijesc, drooling, plângând și refuzând să mănânce. Consultați acest articol informativ de către un specialist dentar veterinar, Ben H. Colmery III, DVM, "Îngrijirea animalelor de companie - nu doare"?

Animalul meu a pierdut un dinte a doua zi. Pare bine. Trebuie să fac ceva?
Da - vă rugăm să consultați medicul veterinar cât mai curând posibil pentru a verifica buzunarul și alți dinți. Țesutul expus poate fi foarte dureros și sunt deschise la infecție.

Veterinarul meu a recomandat un stomatologic pentru animalul meu de companie. Ce ar trebui să mă aștept?
Dacă animalul dvs. de companie are o mulțime de boală parodontală, VET dvs. va prescrie probabil antibiotice pentru câteva zile înainte de dentare. Aceasta va reduce infecția în gură și răspândirea bacteriilor prin intermediul fluxului sanguin. Animalele de companie trebuie să fie anesteziate pentru o curățare dentară completă. Scalarea tartrului se poate face în timp ce se trezește, dar pentru un examen oral aprofundat, animalele trebuie anesteziate. Scalarea tartrului pe un animal trezit, fără a lustrui dinții, lasă o suprafață aspră la dinte, predispospărea dintelui pentru acumularea mai plăcută și tartar, mai rapidă. Majoritatea veterinarilor străduiește puternic lucrările de sânge pre-anestezice pentru a vă asigura că orice altceva este în regulă cu animalul dvs. de companie.

PET dvs. de companie va fi anesteziat, orice medicamente sau fluide vor fi administrate, iar medicul veterinar sau tehnicianul veterinar va scala dinții, examinează gingiile (și orice buzunare), extrageți dinții bolnavi * și lustruiți dinții. Echipamentul utilizat pe dinții de companie este mult ca și cum ați găsi într-un birou dentar uman.

* Există alte opțiuni - cum ar fi canalele rădăcină, coroanele etc. Vă rugăm să vorbiți cu medicul veterinar cu privire la aceste opțiuni sau să căutați o trimitere la un specialist dentar veterinar.

Cum îmi pasă de dinții animalelor de companie acasă?
Este important să utilizați produse special concepute pentru câini și pisici. Nu folosiți pastă de dinți umană pe dinții de companie. Produsele sunt disponibile pentru pisici și pentru] câini. Tehnicianul dvs. medicul veterinar sau veterinar vă poate arăta tehnicile potrivite pentru animalul dvs. de companie. Unele animale fac bine cu o periuță de dinți, unii nu. Alte produse includ tampoane cu degete, cârpe dentare și clătiri ale gurii. Discutați cu medicul veterinar despre ce tip de produs ar funcționa cel mai bine pentru animalul dvs. de companie. În mod ideal, dinții ar trebui să fie periat zilnic, ca și cu oamenii. Chiar și o dată la câteva zile va fi un mare ajutor.

Este important să urmăriți și tratamentele. Tratamentele moi, gumice pot fi deosebit de rele pentru dinți - sunt moi, lipicioase și pline de zahăr. Tratează cum ar fi morcovii brut pentru câini sunt o alegere mult mai sănătoasă. Există multe "tratamente dentare" pe piață acum pentru a reduce acumularea plăcii și tartrului.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Respirație urâtă: semnul bolii?. Colegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară.

  2. Mang-de la Rosa, María-Rocío și colab. Bacteremia de origine dentară și implicațiile acesteia în apariția endocarditei bacterieneMedicina orală, PADOLOGIA ORAL Y CIRUGIA BUCAL vol. 19,1 E67-74. 1 ianuarie. 2014, DOI: 10.4317 / medoral.19562

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Întrebări de îngrijire dentară