Înainte de a alege o pasăre de companie

Papagal

Dacă sunteți interesat de a pasăre de companie, Există multe lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a vă stabili pe o specie. Având în vedere cu atenție astfel de lucruri, cât de mult timp vă puteți dedica unei păsări și cât de mult zgomot puteți tolera vă poate ajuta să faceți o decizie bună și să găsiți o pasăre care va fi o potrivire bună pentru personalitatea dvs., stilul de viață și gospodăria dvs. Găsirea păsării potrivite este esențială pentru a pava calea pentru o relație lungă și fericită cu păsările dvs. de companie!

Cost

Cât de mult vă puteți permite? Nu uitați să factor în costul unei cuști și alte echipamente de care veți avea nevoie și costuri continue, cum ar fi alimentele, jucăriile și îngrijirea veterinară. Păsările pot costa oriunde de la mai puțin de o sută de dolari la multe mii de dolari. Cu cât păsările mai mari sau mai exotice, cu atât va costa mai mult, iar cauciucul pentru papagali mari poate fi foarte scump. Evitați tentația de a lua o pasăre la prețuri de chilipir - o pasăre sănătoasă ridicată de mână este bine în valoare de costurile pe termen lung.

Angajament

Cât de mult timp trebuie să cheltuiți cu pasărea dvs. zilnic? Dacă nu aveți prea mult timp, re-gândiți obținerea unui singur papagal (Aceasta include cockatiels și budgioase). Lipsa sau a canar ar putea fi o alegere mai bună dacă nu sunteți acasă prea mult. De asemenea, trebuie să luați în considerare angajamentul necesar pentru a vă îngriji pasărea pe întreaga sa viață. Papagalii mai mari au așteptat lungi de viață (50 de ani sau mai mult) și unele legături atât de strâns cu proprietarii lor că adaptarea la o casă nouă poate fi dificilă.

Nivelul zgomotului

Papagalii adesea scârțâie. Nu există nici o cale în jurul valorii de faptul că, dacă locuiți într-un apartament sau o casă, un papagal mare nu vă poate face popular cu vecinii dvs. (mai ales papagali foarte puternici, cum ar fi cockatoși și macaws). În mod similar, dacă nu vă ocupați de zgomot, unele păsări ar putea să nu fie o potrivire bună pentru dvs. Budgiile, cocoșii și păsările de dragoste pot fi destul de zgomotoase în felul lor, dar nu la fel de tare ca papagali mai mari. Lipi, porumbei și canari sunt alegeri mai bune dacă zgomotul este o preocupare.

Spaţiu

Cât spațiu aveți pentru o cusca? Nu poți să scapi pe mărimea cuștii - chiar și păsările mai mici, cum ar fi finisajele și canarii, necesită cuști considerabile, deoarece acestea ajung, în general, doar să se exercite în cuștile lor. Cu cât păsările sunt mai mari, cu atât este mai mare cușcă care este necesară. Papagalii (inclusiv budgiile și cocoșii) vor avea nevoie și de timp în afara cuștii pentru exerciții suplimentare. Este bine să dea papagali mai mari un spațiu special de propriile lor în afara cuștii, cum ar fi o sală de gimnastică sau un stand.

Mizerie și distrugere

Păsările pot fi murdare (de exemplu, atunci când mănâncă) și nu este întotdeauna ușor conținut în cușcă. De asemenea, unele produc o mulțime de praf de pene (o pulbere albă fină produsă de pene speciale, cele mai notabile cu cockatiels și cockatoși, precum și porumbei și porumbei). Papagalii sunt, de asemenea, îndrăgostiți de mestecat, deci va trebui să faceți bine Păsări de păsări casa ta de ori mai departe de cușcă, nu numai pentru a vă proteja aparținerea de la distrugere, ci pentru a preveni rănirea sau otrăvirea la păsările voastre.

Dietă

Cele mai multe specii de papagal de companie necesită o dieta alcătuit din diete pre-formulate (e.G. Pelete), o varietate de alimente proaspete, cum ar fi verdele, semințele, cerealele și fructele, împreună cu unele semințe (în general, cu atât parrotul mai mare, cu atât mai puține semințe care ar trebui să fie hrănite). Unele păsări (e.G. camioane, toucani) necesită diete foarte specializate, dar unele (finale, canari, porumbei) au nevoi dietetice mai puțin complicate. Aflați exact ce necesită speciile dvs. de pasăre selectate și decideți dacă îl puteți furniza.

Socializare

Cât vrei să interacționezi cu pasărea ta? Unele păsări nu iau la manipulare (e.G. Finișii și canarii), în timp ce alții se obligă foarte strâns proprietarilor lor și pot fi destul de cuddly (e.G. cockatoși, alți papagali mari). Dacă doriți o pasăre, puteți interacționa cu social, trebuie să fiți capabili să faceți acest lucru pentru a face acest lucru, deoarece cele mai multe păsări sociale pot fi foarte solicitante de atenție și să recurgă la comportamentul neurotic dacă le-a refuzat interacțiunea de care au nevoie.

Vorbind și instruire

Mulți oameni aleg papagali pentru capacitatea lor de a vorbi. În timp ce anumite specii sunt renumite pentru abilitățile lor de vorbire și mimică, gândiți-vă de două ori dacă aceasta este motivația dvs. de a obține un papagal. Chiar și în specia cunoscută pentru vorbire, capacitatea de a vorbi variază în rândul indivizilor. Cu toate acestea, majoritatea speciilor de papagal sunt inteligente și pot fi instruite pentru a face diferite trucuri și comportamente. Chiar și unii dintre papagali mai mici pot fi instruiți pentru fluierul de fluier și pot fi destul de distractive.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Înainte de a alege o pasăre de companie