Costul de cumpărare și îngrijire pentru o pasăre de companie

Ghidul ilustrat la prețurile păsărilor de companie

Cât va costa să cumpere pasărea dorită? Depinde de specie și dacă cumpărați de la a Crescător profesionist sau altă sursă, cum ar fi un magazin de animale de companie.

Dincolo de costul păsării în sine, noii proprietari ar trebui să fie buget pentru lucruri precum pelete și alte nevoi dietetice, cum ar fi semințele și fructele, cuștile de dimensiuni corecte și chiar camerele pentru păsări pentru păsări mai mari pentru a zbura.

În funcție de ameliorator, disponibilitate și locație, costul păsării dvs. poate fluctua în afara intervalelor date. Lista include, de asemenea, unele dintre celelalte cheltuieli pe care ar trebui să le planificați în timp ce vă îngrijiți de noul prieten cu pene.

Costuri pentru îngrijirea păsărilor, alimentele și locuințele

În general (în funcție de rasă), locuințele, hrănirea și îngrijirea unei păsări este mai puțin costisitoare decât îngrijirea unui câine sau pisică. Dar costurile pot crește dramatic în funcție de durata de viață a păsării (unele păsări trăiesc atâta timp cât oamenii) și nevoile de asistență medicală a animalelor de companie.

Conform Kiplinger, Acestea sunt costurile medii pe care trebuie să le bugetați dacă aveți în vedere un parakeet sau altă pasăre mică non-exotică:

  • Costul pentru primul an: $ 295
  • Costul anual: $ 185 (plus costurile VET neprevăzute)
  • Costul total al duratei de viață (durata medie de viață a parakeet: 15 până la 18 ani): 2.885 dolari la 3.440 dolari
  • Alte costuri de primăvară includ cusca ($ 70) și prețul de achiziție, care variază de la 12 la 65 de dolari pentru un parakeet. După primul an, costurile anuale includ alimente ($ 75), jucării și tratate ($ 25) și verificări de rutină VET ($ 85). LIFESPAN variază în funcție de specie, dar parakeet-urile tind să trăiască între 15 și 18 ani, dacă se acordă o îngrijire veterinară adecvată.

Păsările mai mari, cum ar fi macaw-urile și papagalii, sunt mult mai interesante animale de companie decât Parakeets, dar sunt, de asemenea, mai scumpe pentru a cumpăra, casa, hrănirea și îngrijirea. În timp ce este posibil să cumpărați o bircage pentru un macaw pentru mai puțin de 200 de dolari, sunt șanse că vor avea nevoie de înlocuire relativ în curând - este probabil mai inteligent la buget cel puțin 300 $ doar pentru acea achiziție.

Păsări mici: budgiile, canarii și finisaje

  • Budgiile (parakeets): $ 10 la $ 35. Deoarece sunt mici, budgiile sunt relativ ieftine pentru a avea grijă și de a hrăni. Dar o dietă constând numai din semințe nu este de destinați - veterinari recomandă o dietă care include pelete, fructe proaspete și legume, inclusiv verdeață cu frunze.
  • Canarii: $ 25 la $ 150. În plus față de ceea ce veți plăti pentru canar, asigurați-vă că aveți cutia de dimensiune potrivită pentru aceste păsări active. Ei au nevoie de loc pentru a zbura în jurul și o mulțime de jucării, deoarece se pot plictisi cu ușurință.
  • Finisaje: $ 10 la 100 $. Cele mai multe finale preferă compania altor finisaje la cea a unui însoțitor uman. În mod ideal, sunt ținute în mici "efective" atunci când sunt în captivitate. Deci, dacă intenționați să obțineți un Finch Pet, este posibil să doriți să obțineți mai mult de unul pentru a vă menține păsările din punct de vedere emoțional.
  • Parropulturi: 100 până la 300 de dolari. Parrotul mediu poate trăi până la 20 de ani sau mai mult, cu condiția ca acesta să fie bine îngrijit. Fi pregătit să facă acest tip de angajament față de un animal de companie înainte de a obține un parrotlet sau orice altă varietate de papagal.

Păsări medii: Convii, Parakeets și Doves

  • Cockatiels: 50 până la 150 $. Aceste păsări sociale foarte sociale au nevoie de interacțiune regulată, astfel încât să rămână îmblânzite. Vorbiți cu ei și să le gestionați zilnic.
  • Conseu: $ 150 la 500 $. În sălbăticie, convii mănâncă fructe, nuci și semințe, dar în captivitate, au nevoie de o dietă echilibrată, peletată suplimentată cu nuci, semințe și fructe și legume proaspete. Asigurați-vă că mâncarea lor (și cuștile lor) sunt spălate în mod regulat pentru a preveni transmiterea infecțiilor parazitare.
  • Doves: 20 până la 100 de dolari. Aceste păsări ușoare au nevoie de exerciții fizice și nu doar într-o cușcă. Bird-dovada o cameră în casa ta care permite porumbei dvs. să zboare în jur de cel puțin o oră pe zi. Camera trebuie să fie liberă de căi de evacuare ușoare și de pericole comune de uz casnic.
  • Lorii: 400 $ la 900 $. Spre deosebire de ceilalți membri ai familiei de papagal, lorii au nevoie de nectar în dietele lor, deoarece aceasta este sursa lor primară de nutriție în sălbăticie. Formulele nectar, disponibile de la crescători și magazine de specialitate, pot face parte dintr-o dietă care include fructe și legume proaspete sau chiar flori comestibile, cum ar fi păpădie.

Păsări mari: Gradii africane, cockato-uri și macawuri

  • African Grays: $ 600 la $ 2000. Pentru că sunt atât de inteligenți, papagali gri africani pot fi nevoiași emoționali. Acestea necesită socializare și exerciții frecvente, astfel încât casa dvs. va avea nevoie de o zonă de protecție împotriva papagalului în care pasărea poate petrece câteva ore în fiecare zi.
  • Cockatoos: $ 800 la 5.000 $+. Toate cockatorii se luptă cu creșterea în greutate, așa că proprietarii ar trebui să își monitorizeze aportul de grăsimi.Pelete de înaltă calitate, o cantitate moderată de amestec de semințe și ajutoare zilnice de fructe și legume proaspete, de păsări, care au fost spălate temeinic sunt dieta ideală pentru cockatoos. Și au nevoie de minim 3 până la patru ore în afara cuștii în fiecare zi, precum și jucăriile de mestecat pentru a-și exercita.
  • Macaws: 900 $ la 5.000 $+. Când macaws se plictisește, ei mestecă lucrurile, așa că asigurați-vă că pasărea dvs. obține suficientă stimulare. Acestea sunt animale de companie costisitoare și de înaltă întreținere care necesită o investiție semnificativă de la proprietari.
Cele mai bune companii de asigurări de companie din 2021

Urmăriți acum: Cum să selectați pasărea de companie potrivită pentru dvs

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Axelson, Rick. Lorii și lorikeets. VCA Spitale de animale.

  2. Rubin, Linda S. Cum a evoluat cockatorii. AFA WATCHBIRD Magazine, voi. 38, nr. 1-2, 2011, Federația Americană a Aviculturii.

  3. de Almeida, Ana Claudia. Cum îmbogățirea ecologică afectează răspunsurile comportamentale și glucocorticoide în macaws albastru-și-galben captiv. Știința comportamentului animalelor aplicate, Martie 2018. DOI: 10.1016 / J.Applanim.2017.12.019

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Costul de cumpărare și îngrijire pentru o pasăre de companie