Zebra finch (finch eared chestnut): profilul speciilor de păsări

Zebra Finch

Sunt multi specii finch, Dar unul dintre cele mai populare păstrate ca un animal de companie este Zebra Finch. Această specie este tare și relativ ușor de îngrijit. Este o alegere excelentă pentru un proprietar de păsări de primă dată. Lipsa zebrălor sunt de obicei ținute în perechi și se distrează fără multă interacțiune cu proprietarii lor. Această specie este o alegere bună dacă nu aveți prea mult timp să petreceți cu păsările dvs. de companie. Alte finisaje pot fi mai culori mai luminoase, dar puțini sunt mai ușor de păstrat cu succes decât zebra.

Prezentare speciala

Nume comune: Zebra Finch, Finch Earts Chestnut, Finched-Sided, și numele Aboriginal australian "Nyi-Nyi" și "Nyeen-Ka"

Nume stiintific: Poephla Guttata

Dimensiunea adulților: 4 inci lungi - unul dintre cele mai mici (deși nu cele mai mici) finale

Speranța de viață: 3 până la 15 ani, deși 3 până la 5 ani este tipic

Origine și istorie

Zebra trăiesc în turme mari în habitatul său nativ al zonelor aride din Australia Centrală, Indonezia și Timorul de Est. Zebra Finch a fost introdusă în Costa Rica și Portugalia, unde există acum flocks. Habitatul său preferat include o gamă de pășuni și păduri, de preferință aproape de apă.

Temperament

Zebra de zebră sunt păsări mici care sunt active și distractive pentru a viziona. Deși mic, Zebra Finch are nevoie de o cușcă mare pentru zbor.

Toate finalele sunt sociale și ar trebui păstrate în perechi. O pereche de sex masculin și de sex feminin va rambursa de obicei destul de ușor, astfel încât să doriți să luați în considerare păstrarea numai a femelelor. Unii oameni recomandă păstrarea lor fie în perechi, fie în grupuri mai mari de șase. Dacă păstrați mai mult decât o pereche, veți avea nevoie de o cușcă mai mare, cum ar fi o cușcă de zbor sau aviar.

Chiar dacă sunt sociale unul cu celălalt, Lipsa Zebra nu se leagă puternic cu oamenii. Ele pot deveni îmblânzite, dar nu se bucură de manipulare. Cu multă pregătire, o poți face să vină la mâna ta.

Când vine vorba de vocalizare, pasărea emite chirpuri liniștite și peeps care sunt ușor de tolera. Această specie ar trebui să fie potrivită pentru apartamente sau condominium.

Vorbire și vocalizări

Toate finisajele au o varietate de fluiere și apeluri. Zebra Finch are o melodie liniștită, trădătoare, conversațională. Pasărea tatăl învață de obicei puii tineri pentru a vocaliza. El învață o melodie și improvizează cu mici turilare și fluiere pentru ao personaliza. Multe dintre improvizațiile lor au sunet ca sunetele externe pe care le au auzit. Unii proprietari Finch cântă păsărilor lor sau pot juca muzică pentru a le inspira.

Pasărea dvs. de companie poate săpa enya

Zebra Finch Culorile și marcajele

Lipsa zebrălor sunt păsări atractive. Ele sunt dimorfice, ceea ce înseamnă că puteți spune sexe în afară de privirea la ele. Masculii au bare alb-negru pe gât și piept, patch-uri de obraz de portocale și maro pe părțile laterale ale corpului. Femelele sunt gri colorate în acele locuri. Atât bărbații, cât și femelele au ciocuri roșii-portocalii, deși ciocul de sex masculin este mult mai luminos în Hue. În finalele de zebre captive, sunt disponibile o mare varietate de mutații de culoare.

Îngrijirea unei zebra Finch

Când păstrați finisajele Zebra, înălțimea cuștii nu este la fel de vitală ca având loc să zboare orizontal, astfel încât o cușcă lungă, dar scurtă este acceptabilă. Este o idee bună să obțineți cea mai mare cușcă pe care o puteți. O dimensiune bună pentru o pereche de finisaje este de 30 de centimetri lungime, de 18 inci înălțime și 18 inci lățime. Dacă veți obține un grup mai mare de păsări, veți avea nevoie de un aviar sau cu o cușcă de zbor. Schimbarea de sârmă trebuie să fie de 1/4 inch la 1/2 inch.

Furnizați o varietate de forțe, dar asigurați-vă că cusca nu este atât de aglomerată că finalele nu pot zbura înainte și înapoi. Pentru percepe, puteți utiliza dibluri în câteva dimensiuni diferite sau puteți adăuga câteva ramuri naturale, poate că înnebunit-le pentru a oferi varietate, astfel încât picioarele lor nu țin întotdeauna pe perches în același mod în același mod.

Puteți oferi leagăne și scări, deși scările vor fi folosite ca niște perice în loc de alpinism. Ia în considerare să le dați clopote mici sau jucării agățate, deși finalele nu sunt, în general, foarte interesate de jucării.

Plasați cușca Finch într-o locație liniștită și sigură în casa dvs. Spre deosebire de papagali, finalele nu doresc interacțiunea socială cu oamenii, astfel încât acestea vor fi mai puțin stresate dacă sunt păstrate departe de un hub de activitate.

Lipsa tolerează o gamă albă de temperaturi, dar evită să le plasați în lumina directă a soarelui sau în zonele libere în apropierea canalelor de căldură sau de aer condiționat. În climatul mai cald, puteți aclimatiza să vă lipsească în aer liber Aviaries.

Oferiți un vas de apă dulce de mai multe ori pe săptămână pentru scăldat.

8 specii de păsări de animale de companie liniștite

Probleme comune de sănătate

Lipsa de zebră poate fi predispusă la a Fața scalabilă cauzată de acarieni, care necesită tratament de către un veterinar. Lipsa zebrălor sunt predispuse la infecția acarianului de aer, în special atunci când este suprasolicitată. Dacă doriți ca pasărea să trăiască, această stare gravă are nevoie de îngrijire veterinară imediată. Dacă pasărea dvs. pare să aibă dificultăți de respirație, căutați imediat ajutor unui medic veterinar aviar.

Dieta și nutriția

În sălbăticie, cea mai înaltă furajează pentru semințe din plante, buruieni, conuri de pin și fructe de padure. Unele finisaje mestecă fructe pentru a ajunge la semințe în timp ce părăsesc restul fructelor în urmă.

Pentru a imita instinctul lor de hrănire, puneți mâncăruri de alimente pe podea (nu sub brațe). Sau, puteți atașa alimentatorul lor în partea laterală a cuștii.

Hrăniți-vă finalele una la două lingurițe de amestec de semințe de bună calitate în fiecare zi. Verificați pentru a vă asigura că marca pe care o obțineți este proaspătă germinare semințele (puneți unele într-o pungă de plastic cu un prosop de hârtie umed). Dacă semințele nu se îmbină, atunci semințele sunt prea vechi pentru a se hrăni. Semințele se află la o valoare nutrițională de vârf când au crescut.

O varietate de verzi ar trebui să fie prevăzute, inclusiv salată de salată romă, verde de păpădie, kale și spanac (în mod moderat), împreună cu o varietate de legume proaspete și fructe. Dați despre o lingură de salată sau Amestec de fructe / legume tocate. Nu dați niciodată avocado - este toxic pentru majoritatea păsărilor.

Experimentați pentru a găsi ceea ce le place și a continua să ofere o varietate. Este posibil să vă luați ultimele câteva încercări de a accepta noi produse alimentare.

Oferiți o linguriță de alimente peleted zilnic. Peletele sunt o sursă de nutriție formulată, care este bună de oferită ca parte a unei diete variate și echilibrate. Să fie persistente în obținerea faptului că ați acceptat alimentele de pelete.

Alte suplimente pe care le puteți oferi de câteva ori pe săptămână includ ouăle sau un supliment alimentar preparat în comerț. Acest lucru este minunat pentru toate păsările și este esențial pentru reproducerea păsărilor. Furnizați setușul ca supliment de calciu - păsările îl folosesc, de asemenea, pentru a-și perfecționa ciocurile. Grit nu mai este acceptat ca supliment pentru finisaje. Dar, dacă o oferiți, furnizați doar câteva granule la un moment dat și foarte rar.

Pentru un tratament, Millet Sprays sunt un favorit mare. Oferiți-o ocazional - nu doriți ca pasărea dvs. să dezvolte o preferință pentru mei și să excludă alte alimente.

Oferiți zilnic apă potabilă proaspătă. Curățați toate felurile de mâncare nevoi de la sfârșitul zilei.

5 alimente bogate în vitamine vă puteți hrăni păsările

Exercițiu

Aceste păsări mici își fac cea mai mare parte a activității lor de la zboruri drepte dincolo de cușcă, precum și alpinism pe brațe și ramuri. Asigurați-vă că cușia sau aviația este suficient de mare pentru zbor. Ei nu necesită mult mai mult în calea exercițiilor fizice.

PROS
  • Chirură liniștită, cu volum redus - un animal de companie bun pentru locuință

  • Nu necesită timp de exercițiu cu dvs

  • Bună prima pasăre de animale de companie

Contra
  • Nu afectuos sau social cu oamenii

  • Are nevoie de o cușcă mai mare pentru zbor

  • Nu-i place manipularea

Unde să adoptați sau să cumpărați o Finch Zebra

Lipsa de zebră sunt de obicei vândute la magazinele de animale de companie, de către crescători, și pot fi găsite la salvați sau prin intermediul agențiilor de adopție. Acestea pot costa 20 $ la $ 100, în funcție de mutația de culoare. Pentru a găsi păsări disponibile, unele surse online pe care le puteți încerca includ:

Dacă mergeți pe traseul de crescător, întrebați crescătorul pe care l-au reproduce și lucrează cu specia. Dacă puteți, să vizitați facilitatea lor. Cauta Semne de sănătate bună generală a turmei. Păsările ar trebui să fie active și să alerteze cu ochi strălucitori, pene curate și culturi complete.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă Zebra Finch este o specie care vă interesează, ați putea dori să luați în considerare una dintre celelalte specii Finch:

În caz contrar, verificați profilurile altora specii de păsări mici.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Zebra finch (finch eared chestnut): profilul speciilor de păsări