De ce păsările își scot penele?

Papagal albastru închide curățarea penelor

Păsările își scot penele din mai multe motive. În sălbăticie, ei folosesc pene plucate pentru a-și linia cuiburile în timpul sezonului de reproducere. Mulți pene de păsări De asemenea, ieșiți ca o pasăre care își îndeplinește rutina normală de preensiune și îngrijire.

Feather-alegerea comportamentului problemei

În captivitate, o pasăre plutită poate fi un semn al problemelor veterinare sau de mediu. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Picking Feather. S-ar putea să vă mențineți papagalul să-și mestece penele sau mergând până la deteriorarea pielii. Papagalii pot alege, de asemenea, la pene ale celorlalți tovarășii de păsări. Veți vedea de obicei daunele penelor de pe sân și gât, care sunt mai ușor de a ajunge cu ciocul.

Dacă bănuiți că pasărea dvs. mi-a scos pene, cel mai bun sfat este să-ți faci pasărea la un veterinar aviar cât mai repede posibil. Dacă VET determină pasărea dvs. să fie liberă de boala de psittacină și boală de pene (PBFD) sau altele probleme medicale, atunci scufundarea păsărilor dvs. este cel mai probabil din cauza unei probleme de mediu.

Cauze

Păsările care sunt stresate vor ieși ca un mijloc de pași de pacificare și, uneori, o fac din plictiseală sau lipsă de interacțiune. Pot apărea cauze medicale datorate dietei, expunerilor toxice și infecțiilor. Veterinarul dvs. este probabil să pună întrebări pentru a încerca să ajungă la rădăcina problemei, precum și să facă un examen fizic și teste de laborator.

Pentru a determina dacă există o cauză de mediu pentru comportamentul păsării, puneți-vă următoarele întrebări:

  • Pasărea mănâncă o dietă sănătoasă? O deficiență nutrițională poate accentua o pasăre până la punctul de a cădea și de altă auto-mutilare. Dacă descoperiți că dieta păsărilor dvs. este mai mică decât spectaculoasă, încercați să o amestecați puțin prin adăugarea unor fructe și legume proaspete pe o bază zilnică. Dacă ați oferit doar păsării dvs. o dietă de semințe, poate lipsi în nutriție.
  • Este cutia păsărilor curată și confortabilă? Păsările sunt animale igienice prin natura lor, iar o cușcă murdară și neîngrădită este în detrimentul sănătății lor mentale și fizice. Verificați cuscarea păsărilor dvs. pentru a vedea dacă este necesară o mai bună mențiune de menaj.
  • Pasărea are suficientă atenție și stimulare mentală? Papagalii sunt foarte inteligenți și creaturi sociale. Ei doresc interacțiunea cu membrii turmei și, uneori, se mișcă dacă se simt neglijați. Evaluați timpul de calitate pe care îl cheltuiți cu animalul dvs. de companie și asigurați-vă că vă oferiți păsării cu suficientă socializare, interacțiune și joc.
  • Pasărea ta obține suficient somn? Păsările au nevoie mai mult de somn decât oamenii și preferă un program consistent de somn. Pasărea dvs. poate avea nevoie de ea Cameră întunecată, liniștită Pentru a vă asigura că primește suficientă odihnă.
  • Au existat schimbări recente în gospodăria dvs? Dacă s-a schimbat ceva, poate induce stresul. Aceasta ar putea include o mișcare, o schimbare a membrilor gospodăriei sau a animalelor de companie sau a unui program diferit.

Tratament

Dacă găsiți că orice zonă a mediului tău păsăric nu este la fel de minunată cum ar trebui să fie, luați măsuri imediate pentru a vă face păsările mai confortabile. Odată ce o pasăre începe să-și scoată pene, poate fi dificil să o opriți dacă condiția i sa permis să continue pentru un timp. Medicul veterinar poate fi capabil să ofere droguri care modifică comportamentul, dar acestea funcționează cel mai bine atunci când sunt combinate cu îmbunătățirea factorilor de mediu și comportamentali. Asigurați-vă că penajul dvs. de companie rămâne intact, fiind cel mai îngrijitor și mai atent proprietar de păsări pe care îl puteți fi.

Uita-te acum: Cum fac păsările?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce păsările își scot penele?