Ce să faci dacă ai găsit o pasăre de companie

Portret de parakeet în mâini

Pierderea unui animal de companie de orice fel este o experiență traumatică și toată lumea speră că cineva își va găsi și își va întoarce prietenul blând sau cu pene. Adăugarea la provocarea pentru proprietarii de păsări pierdute este faptul că pot zbura distanțe mari, extind foarte mult raza de căutare. Dacă găsiți o pasăre de companie, ce puteți face pentru a crește șansele de a reconecta pasărea cu proprietarul său?

Cum să spui dacă este o pasăre de companie

Primul lucru pe care îl puteți întreba este cum să spuneți dacă ați găsit o pasăre de companie sau doar o pasăre sălbatică foarte docilă. Trei factori-cheie care trebuie luați în considerare sunt rasa, comportamentul și identificarea.

Rasă

S-ar putea să nu fiți expert în tipurile de rasă, dar este pasărea pe care ați găsit-o nativă în zona dvs? O căutare rapidă pe Internet, combinată cu observațiile dvs. vă poate spune foarte mult dacă pasărea pe care ați găsit-o este probabil să fie o pasăre sălbatică sau o pasăre de animale de companie a cuiva.

De exemplu, cockatiels sunt o viziune comună în Australia, dar nu sunt originari din America de Nord. Dacă vedeți una dintre aceste păsări colorate în curtea dvs., există o șansă foarte importantă că este o pasăre de companie pierdută.

Pe de altă parte, aproximativ 23 de specii de papagali se reproduc în sălbăticie în 25 de state din Statele Unite. Nu este surprinzător, Florida, California și Texas să vadă cea mai mare concentrație de populații de papagal, dar chiar și zonele urbane precum Chicago și New York au văzut populații de parrot stabilite. În timp ce toate acești papagali au fost la un moment dat în captivitate sau au coborât de la păsările de companie, pasărea pe care o găsiți poate fi, de fapt, sălbatică - chiar dacă sunt non-nativi în Statele Unite.

Comportament

Comportamentul unei păsări pe care îl găsiți poate fi cheia în identificarea dacă este o pasăre pierdută. Păsările sălbatice vor ateriza foarte rar sau se apropie direct de oameni. Cu toate acestea, o pasăre de companie este obișnuiți cu îngrijirea umană și interacțiunea și pot asocia persoanele cu alimente și securitate.

Nu este nemaiauzită pentru o pasăre de companie pierdută să se răcească pe umărul sau să aterizeze în imediata apropiere și pe o încercare de a atrage atenția. Dacă o pasăre vă face acest lucru, este aproape cu siguranță o pasăre de animale de companie.

Alți indicatori includ o pasăre care apare în curte sau pe punte sau balcon și se lipeste în jur. În timp ce păsările sălbatice se vor întoarce la cuibul lor sau vor continua cu modelele de zbor, o pasăre pierdută de animale de companie poate căuta doar adăpost.

Identificare

Un ajutor imens în a imagina dacă ați găsit o pasăre de companie este orice identificare a păsării în sine. Dacă pasărea este o bandă de picior, este probabil un semn clar că această pasăre aparține unei persoane. Mai puțin vizibil, dar la fel de util, este un microcip. Dacă puteți prinde pasărea în cauză, adu-o la un medic veterinar care poate scana pasărea pentru un microcip care, sperăm, să conțină informațiile necesare pentru ao reuni cu proprietarul său.

Sfaturi pentru a găsi proprietarul unei păsări de companie pierdute

Odată ce știți că ați găsit pasărea de companie a cuiva, următorul pas este să vă reuniți noul prieten cu pene cu proprietarul său de drept. În timp ce ați fi tentat să vă bucurați de o pasăre pierdută într-o nouă cușcă strălucitoare în casa voastră, amintiți-vă că oamenii se leagă de păsările lor la fel ca orice alt animal de companie și probabil căutăm peste tot și încercând totul pentru a-și localiza păsările pierdute.

Cu toate acestea, poate fi greu de știut cât de departe de casă este o pasăre de animale de companie. Cel mai bun sfat este de a începe localul, dar căutați departe și larg. Iată câteva idei despre cum să găsiți proprietarul unei păsări de companie:

Postați un anunț "găsit" în ziarele locale

Multe ziare vor publica gratuit aceste anunțuri, deci este o modalitate simplă de a face publicitate că ați găsit animalul animalului. Contactați lucrările locale și lucrările regionale pentru a maximiza expunerea.

Verificați social media pentru grupurile locale sau naționale de păsări de companie

Adesea, proprietarii vor posta despre pasărea lor pierdută și oamenii care au găsit păsări pot verifica aceste postări sau pot oferi informații despre o pasăre de companie pe care le-au găsit.

Bacsis: Doar postați elementele de bază despre pasărea pe care ați găsit-o, cum ar fi data și locația unde ați venit peste pasăre. Proprietarul de drept ar trebui să poată identifica caracteristici precum rasa, marcajele unice etc.

Contactați departamentul de poliție pentru orașul dvs. și comunitățile din jur

Aflați dacă cineva a raportat o pasăre de companie pierdută. Proprietarii de păsări de companie sunt încurajați să depună un raport de proprietate pierdută, deci acest lucru poate fi o modalitate de a găsi proprietarul de drept al păsării.

Apelați adăposturi locale de animale, veterinarii aviatri (păsări) și magazinele de păsări

Proprietarii în cauză vor da adesea observații la adăposturile de animale, magazinele de păsări sau animale de companie și veterinarii aviari că vor pierde o pasăre de companie în speranța că cineva o va transforma într-unul din aceste locuri.

În plus, un medic veterinar de păsări poate verifica și vedea dacă pasărea pe care ați găsit-o are un microcip. Dacă da, ar putea fi posibil să contactați proprietarul direct printr-o bază de date națională.

Unde să luați o pasăre de companie pe care ați găsit-o

Dacă nu puteți găsi proprietarul unei păsări de companie sau nu sunteți pregătit să aveți grijă de pasăre, ați putea să vă întrebați ce este următorul cel mai bun pas. Păsările necesită un spațiu sigur, temperaturi adecvate și dieta potrivită. Dacă nu puteți continua să vă îngrijiți pasărea pe care ați găsit-o, este important să o transformați într-un tutore sigur, de încredere, care poate continua căutarea proprietarului păsării sau găsiți o nouă casă corespunzătoare.

Grupul de salvare de păsări

Dacă în zona dvs. există grupuri locale sau regionale de salvare a păsărilor, acestea pot fi un loc ideal pentru a lua o pasăre de companie pe care ați găsit-o. Adesea alcătuite în întregime din proprietarii pasionați și experimentați de păsări, un grup de salvare pentru prietenii cu pene vor ști cum să aibă grijă de pasărea pe care ați găsit-o. Ei pot, de asemenea, să poată ajuta la găsirea proprietarului păsării sau să aibă un sistem în vigoare pentru încurajarea și adoptarea păsărilor de companie pierdute.

Veterinarul aviar

Veterinarii cu expertiză în tratarea păsărilor de companie pot fi dispuse să ia o pasăre de companie pierdută. Vor avea resursele și experiența necesare pentru a păstra păsările în siguranță. Sau, ele vă pot face referire la un grup de salvare de păsări de reputație din zonă.

Adăpost de animale sau societate umană

Majoritatea adăposturilor de animale și societățile umane nu sunt un loc ideal pentru a lua o pasăre de companie. În mod obișnuit, aceste organizații se concentrează pe câini și pisici și nu au experiența sau resursele pentru păsările de companie. Această opțiune ar trebui să fie în partea de jos a listei dvs., dar este cu siguranță mai bună decât eliberarea unei păsări de companie pe care ați găsit-o înapoi în sălbăticie pentru a se îngriji de sine.

Dacă găsiți o pasăre de companie pierdută, faceți tot posibilul pentru a vă ajuta să reuniți pasărea cu proprietarul său. Urmați sfaturile și sugestiile din acest articol pentru a crește șansele de a reveni la o pasăre de companie la domiciliu.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să faci dacă ai găsit o pasăre de companie