Gripa aviara in pet birds: ar trebui sa fii preocupat?

Pet Pet Perching pe o fată

Cu rapoarte de gripă aviară făcând în mod regulat știrile, poate fi greu să nu vă întrebați dacă pasărea dvs. de companie este expusă riscului de a contracta acest lucru boala grava. În timp ce mass-media oferă informații importante despre virus, mituri și jumătăți de adevăruri abundă în discuție din jurul gripei aviare. Deci Protejați-vă pasărea și familia ta, este esențială să ai o vedere clară asupra faptului că gripa aviară este într-adevăr și cum îl puteți împiedica.

Fapte de gripă aviară

Există patru tipuri primare de viruși de gripă: A, B, C și D. Păsările sălbatice transportă în mod obișnuit un virus de tip A, dintre care există mai mult de 25 de subtipuri cunoscute, conform Centre de control și prevenire a bolilor. Unele dintre aceste subtipuri pot infecta alte specii, inclusiv câini și cai. Și deși nu este obișnuit Virusurile gripei aviare Pentru a infecta oamenii, este posibil. Acest lucru este în special cazul subtipului H5N1 extrem de contagios.

Tulpina H5N1 a virusului este una dintre cele mai grave și poate fi fatală atât pentru păsări, cât și pentru oameni. In conformitate cu Organizatia Mondiala a Sanatatii, Rata mortalității pentru oameni este de aproximativ 60%. Păsările infectate au răspândit virusul prin saliva, mucusul, fecalele și sângele. Păsările pot, de asemenea, să-și contamineze mediul cu virusul, unde pot rămâne pe suprafețe, cum ar fi alimentatoarele de păsări și băi, timp de câteva săptămâni.

În timp ce H5N1 a fost diagnosticat în principal în puii de găină și alte păsări de fermă, este posibil ca aproape orice pasăre să se contracteze virusul. Și pentru că păsările migratoare poartă virusul, se pot răspândi cu ușurință în întreaga lume.

Cele mai frecvente simptome la om sunt febra, dureri musculare, dureri în gât și tuse. Și progresia la o infecție respiratorie severă poate apărea rapid, necesitând tratament prompt. În plus, multe păsări vor muri rapid înainte de a observa semne de boală.

Gripa aviară și păsările de animale de companie

Riscul de contractare a gripei aviare nu este deosebit de ridicat pentru păsările de animale de companie. Cu toate acestea, există doi factori care pot provoca creșterea riscului de infectare.

Primul factor de risc este dacă o pasăre de companie își petrece orice timp în aer liber, unde ar putea intra în contact cu păsările sălbatice. Pentru a minimiza riscul, nu permiteți animalele dvs. de companie fără supraveghere. Chiar dacă pasărea ta este în siguranță în cușcă în aer liber, urmăriți-l îndeaproape pentru a păstra păsările sălbatice și alte animale departe.

Cel de-al doilea factor de risc este vânzarea de păsări prinse sălbatice în comerțul cu animale de companie. Pe partea de sus a cauzei traumatisme severe de păsări sălbatice prin ruperea lor de la mediul lor natural, această practică poate juca un rol în introducerea multor boli, inclusiv gripa aviară, la casele oamenilor și aviarilor.

Deci, dacă căutați o pasăre nouă, căutați un crescător de reputație sau un grup de salvare pentru a vă asigura că noul dvs. animal de companie este sănătos. Dacă ați cumpărat recent o pasăre că suspectați că ați fost capturat de la sălbăticie, programați o întâlnire cu un Veterinarul aviar cât mai repede posibil. Veterinarii aviari sunt capabili să testeze pentru bolile specifice păsărilor, cum ar fi gripa aviară și pot oferi tratamentul păsărilor, dacă este necesar.

Păstrarea păsării dvs. de companie sănătoasă

Adevărul este spus, de multe ori cel mai mare risc pentru o sănătate a păsărilor de companie este o îngrijire necorespunzătoare de la proprietarul său. Întotdeauna spălați-vă mâinile înainte și după manipularea păsării dvs. de companie pentru a atenua răspândirea oricăror boli. Și asigurați-vă că vă curățați cu atenție mediul în mod regulat pentru a elimina fecalele, alimentele vechi și alte deșeuri care pot răspândi boala.

O dietă de calitate este una dintre modalitățile principale de a maximiza o durată de viață sănătoasă a păsărilor de companie. În plus față de nutritive Semințe și pelete, Asigurați-vă că vă hrăniți pasărea un amestec de verdeață cu frunze și alte legume, unele fructe, boabe și nuci. Consultați medicul veterinar pentru o dietă optimă pentru păsările dvs. specifice.

Mai mult, oferiți-vă pasărea cu o mulțime de spațiu și jucării pentru a promova exercițiile fizice. O pasăre supraponderală este expusă riscului de multe boli. Plus, asigurați-vă că pasărea dvs. are un timp social amplu, fie cu dvs., fie cu alte păsări de companie (sau ambele), pentru a-și menține sănătatea mentală și fizică. Și în cele din urmă, programați verificări de wellness regulate cu veterinarul aviar. Păsările pot să cedeze bolilor foarte repede, deci este important să-și monitorizeze îndeaproape sănătatea pe tot parcursul vieții lor.

Urmăriți acum: Ce îngrijire veterinară are o pasăre de animale de companie?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Gripa aviara in pet birds: ar trebui sa fii preocupat?