Clipping aripi de păsări

Femeie veselă și pasărea de animale de companie cocoțate pe deget

Aripile de tăiere ar putea fi etichetate unul dintre cele mai controversate subiecte din avicultură. Există multe motive pentru care unii proprietari de păsări aleg să-și clarifice aripile păsărilor și, la fel de multe motive pentru care unii proprietari de păsări nu.

În timp ce tăierea aripilor este, în general, recomandată pentru majoritatea păsărilor captive, decizia de a tăia o pasăre este cea mai bună lăsată proprietarului individual.

Argumentele de tăiere

Motivul principal de a vă clipi aripile păsărilor dvs. este să vă asigurați că nu este A pleca în zbor. Prin tăierea penei primare ale păsărilor, cunoscute sub numele de "pene de zbor", nu pot lua zbor. Acest lucru îi împiedică să zboare accidental o ușă sau o fereastră deschisă, care poate fi periculoasă pentru o pasăre domestică.

Siguranța în interiorul casei este un alt motiv mare pentru care majoritatea proprietarilor de păsări aleg să-și clipi animalele de companie. Viața interioară prezintă pericole că păsările nu se confruntă în mod normal în sălbăticie. Acestea includ lucruri precum ferestrele, fanii tavanului, cuptoarele, ușile, chiuvetele și toaletele. Clipping aripi de păsări poate ajuta la limitarea accesului acestora la aceste pericole.

Clipping aripi de păsări de companie, de asemenea, forțează păsările să fie mai dependente de proprietarul său. Mulți oameni cred că acest lucru poate servi la sporirea legăturii dintre o pasăre și umană. Cu toate acestea, există nenumărate păsări de animale de companie care se bucură de relații strânse cu familiile lor umane.

Contra de tăiere

Cei de pe cealaltă parte a gardului susțin că privarea unei păsări de capacitatea sa de a zbura poate provoca daune fizice și psihologice. Mulți oameni susțin că beneficiile de exerciții fizice și stimularea mentală depășesc riscurile de rănire a unei păsări de companie, cu condiția ca acestea să fie supravegheate corespunzător.

Alții au motive diferite pentru a nu-și tăia păsările. Arată păsările, de exemplu, au cea mai bună șansă de a câștiga atunci când sunt pe deplin pened. Unii oameni simt, de asemenea, că, deoarece păsările erau destinate să zboare, tăierea își îndepărtează libertatea și sursa primară de mișcare naturală.

În plus, tăierea poate să nu fie o alegere bună pentru fiecare pasăre sau gospodărie. O pasăre poate deveni supraponderal dacă nu este permisă cantitatea corespunzătoare de exerciții oferite de zbor. Veți dori, de asemenea, să vă gândiți la celelalte animale de companie. Pisicile și câinii pot vedea pasărea ca pradă, caz în care doriți ca pasărea să-și folosească mecanismul de apărare natural de zbor pentru a scăpa de rău.

Decizia este a ta

Punerea unor gândiri în motivele și împotriva tăierii aripilor vă va ajuta să faceți cea mai bună alegere pentru animalul dvs. de companie. Vorbiți cu dvs Veterinarul aviar Pentru a obține intrarea sa și asigurați-vă că discutați despre opțiunile cu membrii familiei dvs. Cu o considerație atentă, sunteți sigur că ați luat o decizie care să satisfacă nevoile atât a dvs., cât și a prietenului preferat cu pene.

Dacă decideți să vă clipiți aripile păsărilor, asigurați-vă că ați învățat cât mai mult despre proces posibil. Asigurați-vă că urmați pașii pentru a clipi în siguranță aripile și faceți o decizie bună despre stilul de tăiere este potrivit pentru păsările dvs. Nu fiecare metodă este corectă pentru fiecare rasă de păsări.

Urmăriți acum: Ce îngrijire veterinară are o pasăre de animale de companie?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Îngrijirea de păsări de bază de companie. Asociația Veterinarilor Aviani, 2020

  2. Tăierea aripilor păsărilor. Collingswood Veterinar Spital, 2020

  3. Îngrijirea aviară. Sf. Francis Animal and Bird Spital, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Clipping aripi de păsări