Care se ocupă de obezitate la iepuri

Mic iepure pe fundal alb

Obezitatea este o problemă indiferent de speciile, inclusiv iepuri. La fel ca la om, câini, pisici și chiar păsări, Fiind supraponderali, din păcate, joacă un rol major în sănătatea iepurei dvs. de companie și este considerată o problemă de bunăstare a animalelor de companie.

Ce cauzează obezitatea la iepuri?

Supraalimentarea este de obicei motivul pentru obezitate la iepuri, dar singurul factor nu poate afecta un iepure foarte activ. Iepurii trebuie să ia în mai multe calorii decât exercită pentru a împacheta pe kilograme și deoarece mulți iepuri de companie sunt, din păcate, înroși pentru majoritatea vieții lor, obezitatea este o problemă comună atunci când nu primesc exercițiul de care au nevoie.

Sugar tratate sunt, de asemenea, contribuitori la problema obezității în iepurii de companie și sunt comercializate ca fiind drăguțe, dar faptul că iepurele dvs. nu-i pasă cum arată mâncarea lor. Dar mulți proprietari de animale de companie dau gimmicks și doresc să-și dea iepurii indiferent de magazinul de animale de companie.

Fiind staționar este principalul vinovat pentru obezitatea în fiecare specie. Iepurii sunt făcuți să sară și să alerge, dar prea adesea îi păstrăm conținute în cuști mici sau să le permită doar să urce și să se prăbușească pentru perioade scurte de timp. Această lipsă de efort energetic poate crea o multitudine de probleme pentru iepurele dvs. și, de asemenea, nu le dă nimic altceva decât să mănânce, să doarmă și să câștige greutate.

Cum puteți spune dacă iepurele dvs. este obez?

Fiind obezi înseamnă că iepurele dvs. are mai multă grăsime corporală decât este sănătos pentru dimensiunea corpului lor. Fiecare specie de iepure are un set diferit de standarde de rasă care vă spun cum ar trebui să fie o dimensiune și o greutate normală a acelei rase particulare. Aceste standarde ar trebui utilizate ca îndrumare pentru a vă ajuta să judecați medicul veterinar dacă iepurele dvs. cântărește sau nu o sumă corespunzătoare.

Prin atribuirea unui scor de stare a corpului la iepure, veți fi mai bine activați să monitorizați greutatea iepurii. Un scor de stare a corpului este un număr care se corelează cu anumite atribute fizice și cele mai multe scoruri de stare a corpului sunt una până la cinci cu trei fiind ideale. Un iepure pe care îl puteți simți, dar nu vedeți cu ușurință coastele, este de obicei trei. Cel mai simplu mod de a spune dacă coastele se potrivește prea mult (dacă sunt prea proeminente, înseamnă că iepurele dvs. este subponderală) este de a compara sentimentul de nervuri de iepure la pumnul închis. Faceți un pumn cu mâna și apoi simțiți articulațiile. Dacă coastele se simt ca aceasta, iepurele dvs. este prea slab. Acum simțiți degetele (unde inelele voastre ar sta în mod normal pe mâna dvs.) în timp ce pumnul dvs. este încă înclinat. Aceasta este ceea ce ar trebui să se simtă ca pe un iepure care are un scor ideal de stare a corpului. Dacă nu puteți simți coastele de iepure sau trebuie să împingeți greu să le simțiți atunci iepurele dvs. este supraponderal. Veterinarul dvs. vă poate ajuta cu acest proces dacă nu sunteți sigur de asta.

De ce este obezitatea în iepuri rău?

Obezitatea a fost considerată a fi asociată cu multe boli incluse myiasis, pododermatită, troxemia sarcinii și chiar ileus (stasis GI), printre altele. Aceste boli pot fi, de asemenea, cauzate de alte lucruri, dar nici un proprietar de animale de companie iubitor nu ar dori vreodată să contribuie cu bună știință la rabogul lor de iepure.

My2sis este mai frecvent menționat ca o infestare Maggot. Deoarece iepurii supraponderali nu sunt în stare să se curețe în mod corespunzător, sunt mai predispuși să aibă zone murdare pe corpul lor care atrag muștele (în special rect). Muștele de la ouăle care se transformă în Maggots și dacă nu verificați în mod regulat și curățați-vă iepure, acestea pot merge ușor neobservate. Infecții secundare, răni nereparabile și chiar daune interne pot fi efectuate de către Maggots.

Pododermatita este cunoscută sub numele de bumble și se datorează adesea unui stil de viață sedentar sau unui iepure obez, care pune prea multă presiune asupra picioarelor lor. Factorii care contribuie pot fi suprafețe aspre și necurate, dar inflamația începe de obicei datorită presiunii pe hock și picioare de la un iepure obez. Bumblefoot este dureros și poate fi dificil de tratat și curățat și primele semne ale acestuia, inclusiv Limping.

Gi stasis (ileus) este cea mai frecventă problemă a iepurilor de companie datorită multor cauze. Obezitatea în sine poate să nu provoace un iepure să nu mai mănânce și să dezvolte ileus, dar din cauza tuturor celorlalte probleme care pot fi asociate cu obezitatea, este cu siguranță un jucător important în jocul ileus.

Obezitatea a fost, de asemenea, considerată a fi un jucător în cancer la oameni, astfel încât, de asemenea, pot fi consecințe mai mari pentru iepurile noastre de companie pe care nu le știm.

Ce puteți face pentru a preveni și inversa obezitatea la iepuri?

Lucrul evident mai ușor de făcut pentru a ajuta la prevenirea obezității la iepuri este hrăniți un tip adecvat și cantitatea de alimente și oferă un exercițiu amplu. Iarba de iarbă este vitală pentru sănătatea iepurelui dvs. și ar trebui să fie partea principală a dietei lor. Peletele și tratatele sunt, de obicei, motivele pentru câștigul în greutate, astfel încât acestea să fie întotdeauna limitate la iepurii adulți.

Produsele alimentare sănătoase, cum ar fi fructele și legumele, pot fi rezervate ca tratamente și oferite numai atunci când doriți să oferiți ceva special pentru iepurele dvs. Evitați alimentele pline de zahăr și grăsime, cum ar fi semințele de floarea-soarelui, iaurtul de iaurt de la magazinul de animale de companie și multe tipuri de cereale. În schimb, rezervați o căpșună sau morcov ca un tratament special pentru iepurele dvs. că primesc doar de la dvs. și vor crede că este la fel de bun ca un cub de zahăr.

Permiteți iepurelui dvs. să ruleze. În mod ideal, un iepure nu este niciodată îngenuncheat, ci mai degrabă are o "cameră" rezistentă la iepure sau o zonă mare, pentru a trăi și a explora. Acest lucru nu numai că își va menține mintea stimulată, dar îi va păstra, de asemenea, să se rătăcească și fericită. Dacă nu aveți de ales decât la cuprinde iepurele dvs. de companie atunci le puteți da timp să-i exerciți. Hamele pentru iepuri sunt adesea folosite ca jucăriile pentru a vă asigura că iepurele dvs. nu intră într-o zonă nesigură. Acestea ar trebui să fie permise cel puțin trei ore de timp pentru a juca și exercita dacă sunt restricționate în timpul zilei. Amintiți-vă, iepurii rulează în jurul câtorva kilometri pe zi în sălbăticie, astfel încât cel puțin putem face este să le jucați în casele noastre pentru câteva ore.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care se ocupă de obezitate la iepuri