Cele mai frecvente boli de iepure

Black and White iepure pe masă de examinare la VET

Iepurii sunt părți bine iubite din multe familii care au bucuria de a le îngriji. Dar, din păcate, și la fel ca și alte animale de companie, iepurii sunt predispuși la o varietate de probleme și boli. Unele boli sunt mai frecvente decât altele și prin educarea acestor probleme, puteți să le împiedicați sau să învățați cel puțin să recunoașteți semne si simptome mai repede pentru a obține ajutorul dvs. de iepure.

Problemele dinților de iepure

Iepurii au 28 de dinți care îi ajută să-și mănânce mâncarea. Acești dinți, spre deosebire de cele de câine sau pisică, cresc continuu pe tot parcursul vieții iepurei tale. Fără elemente adecvate pentru a ajuta la menținerea acestor dinți (ca și fânul și lemn sigur) Dinții pot ajunge să devină îngroșată și să împiedice iepurele să fie în stare să mănânce.

Dinții molari (dinții din spate a gurii) pot crește și pot crea un pod peste limbă care poate inhiba mestecarea și înghițirea. Dinții care devin această înverșunare pot provoca iepurele dvs. de foame.

Incissorii dinți (dinții din față) vor crește și vor începe să curgă în obraji sau în alte părți ale gurii de iepure. Acest lucru este foarte dureros și poate provoca și iepurele dvs. să nu mai mănânce.

Dinții abceszi pot apărea din cauza traumei sau a bolii parodontale și sunt dureroase și la iepurele dvs. Aceste dinți trebuie extrase pentru a preveni infecția care se află în jurul dintelui de la răspândirea pe tot corpul de iepure.

Rabbit de păr

Numele tehnic pentru un pilot este un trichobezoar, dar indiferent de ceea ce îl numiți, iepurii le pot obține. Bilele de păr determină ca iepurele să devină obstrucționate, ceea ce înseamnă că alimentele nu pot trece prin sistemul lor gastrointestinal. Din moment ce iepurii nu pot vomita, părul de păr vor sta și vor crește în interiorul stomacului iepurelor, în timp ce se curăță și ingeră părul și pot provoca o blocaj.

Bilele de păr pot fi evitate prin perierea regulată a iepurelui, oferindu-le o mulțime de apă curată într-un castron și oferindu-le o dietă și un exercițiu adecvat. Unii oameni își dau chiar și tabletele de enzime ale iepurilor sau papaya proaspătă pentru a ajuta la digestie și ruperea părului ingerat. Chirurgia este o ultimă soluție la un iepure care a devenit obstrucționat de un pilot de păr.

Tumorile de reproducere a iepurelor

Tumorile mamare, uterine și ovariene sunt prea frecvente în iepurii de sex feminin de companie și cancerul testicular nu merge neobservat la iepurii masculi. SPAYING ȘI NEUTERING PET iepuri este recomandat pentru o varietate de motive și unul dintre aceste motive este de a preveni cancerele de reproducere. Dacă iepurele dvs. este fixat, șansele de a dezvolta cancer mamar este foarte diminuat (și este imposibil ca acestea să dezvolte cancere uterine, ovariene și testiculare dacă aceste părți au fost îndepărtate). Discutați despre riscurile asociate cu spargerea și neuterizarea iepurelor dvs. cu medicul veterinar, precum și o vârstă adecvată pentru a fi efectuată.

Iarituri de iepure

Iepurii sunt cunoscuți pentru urechile lor mari, dar aceste urechi nu sunt întotdeauna curate. Acarienii de urechi sunt mici arahnidii care se hrănesc din ceara și petrolul pe care îl produc urechile de iepure. Ele sunt iritante și provoacă iepurele mâncărime, zgârieturi și scuturați capul lor. Infecțiile secundare ale acarienilor urechii apar, de asemenea, dacă acarienii urechii sunt lăsați netratați și includ infecții bacteriene și fungice. Cantități mari de resturi întunecate, cruste sunt de obicei văzute în urechi de iepure care au acarieni de urechi.

Iepuiții pot obține acarieni de ureche din contactul direct cu alți iepuri, de la a fi afară și de la mâinile noastre dacă am tratat recent un iepure infectat și apoi să-i petreci propriul iepure fără spălare. Ele sunt ușor de evitat, dar și ușor de tratat. Diagnosticul se poate face de către medicul veterinar prin vizualizarea acestora sub microscop, dar uneori puteți vedea chiar grupuri mari de ele se mișcă cu ochiul liber.

Abcese de iepure

În timp ce boala dentară cauzează adesea abcese la iepuri, aceste buzunare de puroi sunt văzute pe toate iepurii. Ele pot fi găsite intern pe organe, precum și în stratul de piele de iepuri care le face dificil de tratat. Tipul de bacterii care este de obicei în interiorul acestor abcese este, de asemenea, un factor care crește nivelul de dificultate al tratamentului, deoarece nu are nevoie de oxigen pentru a supraviețui.

Antibiotice, curățând abcesul (dacă îl puteți găsi), și medicamentele de durere pot fi prescrise pentru iepurele dvs. de către medicul veterinar. Abcesele sunt grave și nu știm întotdeauna de ce apar, dar tratamentul este întotdeauna necesar, deoarece nu dispar pe cont propriu.

Rabbit E. Cuniculi

Capul înclinat și convulsii sunt efecte secundare cronice ale acestui protozoan care pot infecta în mod secret majoritatea iepurilor de companie. Encefalitozoon Cuniculi, adesea denumit e. Cuniculi, este o boală dificilă care poate sau nu vă poate face rău iepurei. Acest protozoan poate fi transmis la iepurele dvs. prin urină (și imun compromis oameni) și trăiesc liniștit în interiorul iepurelor, fără să le rănească vreodată. Sau iepurele dvs. pot fi compromise din cauza unei boli, stres, etc. iar acest protozoan poate apoi să "trezească" și să provoace deteriorarea organelor interne și a țesutului neuronal care cauzează convulsii și o înclinare a capului. Uneori, cu tratament, aceste probleme pleacă și iepurele dvs. se întoarce la normal, dar alte ori suntem lăsați să gestionăm un iepure cu o înclinare a capului de-a lungul vieții și / sau Convulsii. Medicamentele cum ar fi fenbendazolul sunt de obicei prescrise pentru a trata această infecție teribilă, dar efectele secundare ale simptomelor neurologice sunt ceea ce poate fi într-adevăr în pericol de iepure. Ileus apare atunci când un iepure nu mai mănâncă și când lumea lor se rotește, nu vor să mănânce. Alte medicamente pentru combaterea ileus împreună cu hrănirea seringilor și administrarea fluidului pot fi necesare, de asemenea.

Ileus iepure

Ileus este, de asemenea, cunoscut sub numele de stază GI, deoarece apare atunci când peristalționarul normal al intestines se oprește. Alimentele nu se mișcă prin iepurele dvs. cu ileus astfel încât gazul este format și iepurele dvs nu vrea să mănânce și oprește defectarea. Aceasta este o problemă care pune viața în pericol și are nevoie de o atenție imediată, deoarece iepurii nu pot trăi mai mult de 48-72 de ore cu Ileus lăsat netratat. Seringă hrănirea legumelor verde Mâncare și apă trebuie făcută imediat și o vizită la medicul veterinar trebuie făcută pentru medicamente și pentru administrarea potențială a fluidului.

Rabbit Bumblefoot

De asemenea, văzută în șobolanii de companie, bumble este o problemă obișnuită în iepurii obezi, iepuri care nu exercită, iepuri care au o suprafață aspră să stea și să meargă, iar iepurii care doresc să stea în cutiile lor murdare sau de așternut. Este denumită din punct de vedere tehnic pododermatită și necesită antibiotice, medicamente pentru durere, un nou Plan de curățare pentru cușcă, și adesea planurile dietetice și bandajele pentru a corecta. Este foarte dureros și iepurele dvs. poate sărit sau să nu vrea să meargă dacă au bumblefoot.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cele mai frecvente boli de iepure