Pierderea apetitului în iepurii de companie

Pet iepure mănâncă legume de pe o farfurie

Iepuri de animale de companie adesea se pare mestecând ceva ei își pot lua dinții. De aceea un iepure care se oprește brusc este a mare preocupare. Poate că nu pare a fi o afacere mare dacă câinele, pisica sau alt animal de companie depășește o masă, dar dacă o iepurează, poate fi o indicație a unei situații de urgență. În timp ce acest lucru garantează cu siguranță o excursie la veterinar, există câteva lucruri pe care le puteți face între timp să vă ajutați să vă simțiți mai bine iepurașul.

De ce iepurii nu mai mănâncă?

Cel mai frecvent motiv pentru pierderea apetitului la iepuri este o problemă gastrointestinală numită ileus. Ileus apare atunci când peristaltismul normal - contracțiile din intestinele care împing alimentele prin tractul gastrointestinal scade sau se oprește. Ileus este extrem de periculos la iepuri și poate provoca moartea dacă este lăsată netratată.

Ileus se datorează, de obicei, unei alte probleme, inclusiv:

Uită-te la iepure pentru orice semne evidente de ileus:

  • Incisorii încorporați (dinții din față) sunt ușor de văzut prin ridicarea buzelor de iepure.
  • Unele tumori și abcese sunt ușor identificate prin mângâierea iepurelui și sentimentului pentru o bucată.
  • Drenajul nazal sau de ochi este ușor de observat dacă nu este în mod normal acolo. De asemenea, iepurele dvs. poate petrece mult timp ștergând fața cu labele din față, ducând la picioarele din față murdare din drenajul nazal.
  • Țineți o oglindă până la nasul de iepure, astfel încât să puteți verifica dacă ambele nările sunt clare și creează condens.

Când iepurele vostru părăsește mâncarea neatinsă, este evident un semn că și-a pierdut apetitul. În alte cazuri, totuși, schimbările pot fi subtil. Dacă nu sunteți sigur dacă iepurele dvs. mănâncă, căutați semne ca:

  • Scăderea sau absența materiei fecale
  • Scăderea dimensiunii materiei fecale
  • Schimbarea texturii materiei fecale (lipicioase, apoase, greu, etc.)
  • Refuz să mănânci un tratament preferat
  • Scăderea greutății (utilizați o scală pentru copii pentru a monitoriza greutatea iepurii)
  • Creșterea alimentelor rămase
  • Scăderea nivelului de activitate
  • Șlefuirea dinților (bruxism)

Remedii naturale

În absența unor semne evidente de ileus, luați în considerare mai întâi orice schimbări de mediu pe care le-ați făcut, ceea ce ar putea provoca stres în iepure. Corectați-le prin inversarea tot ceea ce ați schimbat - apoi vedeți dacă iepurele dvs. va mânca un tratament sau o anumită mâncare.

Puteți încerca remedii acasă în primele câteva ore după ce observați că iepurele dvs. a încetat să mănânce. Cu toate acestea, iepurii care nu mănâncă pentru chiar și doar o zi sunt într-o situație care pune viața în pericol și necesită o atenție veterinară imediată. Nu întârziați și, chiar dacă încercați remedii acasă, dați VET un apel pentru o consultare de telefonie.

  1. Începeți cu unele alimente cu copii mixte și o seringă. Forța - hrăniți-vă iepurele pentru a stimula tractul gastrointestinal. Dacă iepurele dvs. merge prea mult fără să mănânce, intestinele sale se vor umple cu gaz deoarece peristalții normale au scăzut sau s-a oprit. Acest gaz este foarte dureros și cea mai înspăimântătoare a lui ileus.
  2. După hrănire forță, încurajați-vă iepurele să-și exercite și să-și masați burta pentru a încuraja motilitatea intestinului (mișcarea mușchilor tractului gastrointestinal necesar pentru eliminare).
  3. Crește cantitatea de apă pe care iepurea dvs. îl consumă la o hidratare suplimentară. Umpleți atât un castron cu apă curat, cât și o sticlă de apă pentru iepurele dvs. de băut de la. Seringă apa sau o soluție de electroliți (cum ar fi pedialyte neflavored) pot fi de asemenea furnizate până când iepurele dvs. defectează în mod normal.
  4. Dacă iepurele dvs. încă mai mănâncă un pic, oferă verdeață cu conținut mai mare de apă, cum ar fi salata și țelina, precum și o mulțime de fân. Evitați hrănirea peletelor dvs. de iepure în acest moment.
  5. Dacă iepure încă refuză mâncarea, sunați la veterinar imediat.

Tratamentul veterinar

Pentru a obține imediat ceva în sistemul dvs. de iepure, VET dvs. poate recomanda fluide IV sau altă formă de hidratare. Medicamente pentru durere, producția de gaze, motilitatea gastrică și alte preocupări pot fi, de asemenea, prescrise. Forța de hrănire a bunicii dvs. cu produse de calitate veterinară, cum ar fi îngrijirea critică oxbow sau erbivore de îngrijire intensivă a Emerald, va oferi nutriția nevoilor dvs. de companie în timp ce nu mănâncă în mod normal.

Procese de diagnosticare

În același timp, veterinarul dvs. va dori să-și dea seama de ce iepurele dvs. a încetat să mănânce în primul rând. Uneori acest lucru nu este ușor de făcut și există mai multe teste pentru diagnosticarea cauzei (sau cauzei). Împreună cu un examen fizic aprofundat, VET dvs. poate recomanda o examinare dentară, teste de sânge, teste de urină, teste fecale, radiologie (raze X) și alte diagnostice.

De asemenea, pot exista momente în care testarea poate fi limitată sau nu este practică, fie datorită sănătății slabe a iepurelor dvs. sau a constrângerilor financiare. În aceste cazuri, simptomele pot fi tratate agresiv cu fluide și medicamente, dar, în funcție de cauza rădăcinii, postul se poate întoarce.

Cum de a preveni o pierdere a apetitului

Mulți Boluri care provoacă iepurele dvs. pentru a opri mâncarea sunt complet prevenite prin îngrijire bună. De exemplu, dinții îngroșați sau absocunți (și bolile pe care le pot provoca) pot fi adesea împiedicate prin furnizarea unei îngrijiri dentare regulate. De asemenea, păstrarea dvs Rabbit Cimenul curat poate merge mult spre prevenirea infecțiilor și a infestărilor parazitare.

De asemenea, puteți lua pași simpli pentru a promova un apetit sănătos în iepure. Asigurați-vă că vă furnizați nelimitat iarba Hays (nu alfalfa), verdeață cu frunze și apă potabilă proaspătă într-un castron. Rabbit-ul dvs. are nevoie, de asemenea, de un mediu stabil, care este lipsit de temperaturi fluctuante și stresori.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Staza gastrointestinală la iepuriChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

  2. Oglesbee, Barbara L., și Jeffrey R. Jenkins. Bolile gastrointestinaleFerrete, iepuri și rozătoare, 2012, pp. 193-204. Elsevier, DOI: 10.1016 / b978-1-4160-6621-7.00015-4

  3. Ce să vă hrăniți iepureleChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pierderea apetitului în iepurii de companie