Ce beau iepurii? Cât de multă apă au nevoie?

Ce beau iepurii

Ca toate animalele, iepurii au nevoie de acces constant la apă proaspătă pentru a supraviețui. Dar exact cât de multă apă au nevoie de iepuri zilnice? Și sunt sticle de apă sau bowls de apă o opțiune mai bună? Dacă tocmai ați adoptat un iepure PET, probabil că aveți o mulțime de aceste întrebări și alte întrebări similare. Să nu vă faceți griji - în acest articol, acoperim tot ce trebuie să știți despre iepuri și cerințele zilnice de apă în detaliu. De asemenea, vorbim despre două probleme comune privind iepurii de companie și aportul de apă - iepurii care beau mult mai multă apă decât de obicei și iepuri care nu beau suficientă apă - și ce puteți face despre ei.

Apă potabilă de iepure

Cât de multă apă au nevoie de iepuri

În primul rând, răspunsul la întrebarea principală: iepurii beau apă. De fapt, beau multe din ea - mai mult decât specii comparabile. Rabita medie consumă între 50 și 150 mililitri de apă pe kilogram (sau 2.2 kilograme) de greutate corporală zilnic. Comparați faptul că câinii au nevoie de aproximativ 50 până la 60 ml de fluid pe kilogram de greutate corporală. Practic, un iepure care cântărește 2 kg poate bea cât mai multă apă pe zi ca un câine de 10 kg! Inutil să spun că apa este esențială pentru sănătatea și bunăstarea iepurei dvs. de companie. Cu toate acestea, exact cât de multă apă poate avea nevoie de iepure pe zi este mai degrabă individuală, deoarece aportul de lichid depinde de mai mulți factori.

  • Vârsta: Cât de vechi este animalul de companie de iepure joacă un rol în cât de multă apă au nevoie. Băuturi de bebeluși care încă consumă laptele mamei au nevoie de mai puțină apă decât iepurii adulți.
  • Starea de sănătate: iepurii gravide și de alăptare au nevoie de mult mai multă apă decât de obicei, în timp ce iepurii bolnavi pot bea mai puțin fluid decât normal.
  • Dieta: iepurașii care mănâncă o mulțime de alimente proaspete au nevoie de mai puțină apă când o primesc prin produse proaspete, în timp ce iepurii care trăiesc în cea mai mare parte pe alimente uscate au nevoie de mai mult.
  • Clima: Cu cât temperatura este mai mare, cu atât mai multă apă pe cei mai mulți iepuri vor bea.

După cum puteți vedea, diferiți factori pot influența obiceiurile de băut a iepurelui. Dar pentru iepurii adulți sănătoși, este bine să urmați sfatul general, care este de aproximativ 50-100 ml de lichid pe kg de greutate corporală zilnic.

De ce este apa importantă pentru iepuri

În mod evident, iepurii beau destul de multă apă pe o bază zilnică. Dar de ce este atât de important apa pentru iepuri? Sunt Patru funcții principale că numai apa poate îndeplini, toate fiind esențiale pentru sănătatea și bunăstarea bunului dvs.

  • Apa "hrănește" fiecare celulă și organul corpului iesirului
  • Este o parte esențială a sângelui animalului tău
  • Păstrează sistemul digestiv al iepurii
  • Ajută la iepurașul tău să elimine excesul de calciu.

Apa este vitală pentru sănătatea iepurii dvs., deci asigurați-vă că au acces la apă proaspătă și curată în orice moment. Dacă acea apă vine dintr-o sticlă sau un castron nu face prea multă diferență, deși fiecare are argumentele și contra, pe care le vom acoperi chiar de mai jos.

Sticlă de apă vs Bowl de apă

Ceea ce este mai bine pentru iepuri: un castron de apă sau o sticlă de apă? Mulți părinți de companie par să preferă una peste cealaltă, dar realitatea este că ambele opțiuni au beneficiile lor și dezavantajele lor. Ceea ce este cu adevărat important este că iepurele dvs. de companie are o aprovizionare constantă de apă proaspătă - asta-i. Acestea fiind spuse, ce opțiune alegeți poate juca un rol în cât de multă apă băuturile dvs. de companie. Pentru a vă ajuta să luați decizia corectă, am subliniat câteva dintre avantajele majore și dezavantajele ambelor sticle și a bolurilor.

Boluri de apă

PROS

  • Mai natural: În sălbăticie, iepurii bea apă din sol - surse de apă cum ar fi lacurile, iazurile, băltele etc. - Deci, un castron de apă pare a fi o opțiune mai naturală.
  • Confortabil pe gât: pentru că iepurii nu trebuie să-și învelească capul într-o poziție nefiresc să bea, un castron de apă este confortabil și ușor pe gât.
  • Mai ușor de băut de la: Spre deosebire de sticlele de apă, bolurile nu lasă apa să iasă o picătură la un moment dat; În schimb, iepurele dvs. poate bea cât de repede sau lent așa cum le place.

Contra

  • Devine murdar rapid: principalele confidențe de apă este că se murdăresc foarte repede, mai ales dacă animalul tău îi place să-i arunce în jur. Fânul, lenjeria, așternutul și alte materiale pot intra în interiorul castronului și solul apa, făcându-l nedorite pentru iepuri.
  • Necesită schimbarea frecventă: deoarece apa dintr-un castron se poate murdări repede, trebuie să o schimbați în mod regulat în timpul zilei. În funcție de programul dvs. de lucru, acest lucru poate fi un inconvenient major.

Sticle de apa

PROS

  • Păstrează apă curată: unul dintre principalele motive pentru care părinții de companie cum ar fi utilizarea sticlelor de apă sunt că sunt foarte convenabile. Spre deosebire de boluri, păstrează apa curată pentru perioade lungi de timp, ceea ce poate încuraja iepurii să bea mai mult.
  • Nu este nevoie de schimbări constante: dacă obțineți o sticlă mai mare, nu va trebui să vă schimbați apa de iepure de mai multe ori pe tot parcursul zilei, deoarece va rămâne proaspătă și curată.

Contra

  • Poate fi incomod: așa cum am menționat, băuturile din sticlele de apă poate fi puțin inconfortabil pentru iepuri, deoarece ei trebuie să-și încline capul să bea. Aceasta nu este o problemă pentru majoritatea animalelor de companie, dar poate fi pentru unii.
  • Mai greu de curățat: Deși trebuie să curățați bolurile mai frecvent, sticlele sunt mult mai greu de curățat.

Dacă aveți un timp greu de ales între sticle și boluri, este mai bine să achiziționați ambele și să vedeți ce opțiune se preferă bunny. De fapt, poate fi o idee bună să folosiți atât un castron, cât și o sticlă, astfel încât iepurele dvs. să poată bea oriunde și totuși le place în fiecare zi.

În legătură cu o postare: Cele mai bune cuști de iepure

Îți îngrijorează aportul de apă al iepurii

Dacă iepurașul dvs. începe brusc să bei mai multă apă decât de obicei, nu vă panică, deoarece poate exista o mulțime de motive pentru această schimbare a comportamentului. Pentru unul, majoritatea iepurilor vor bea mai multă apă în timpul lunilor mai fierbinți sau după ce au fost activi din punct de vedere fizic. Acesta este de fapt un lucru bun, așa că nu încercați să descurajați iepurașul de a bea mai multă apă. Problema este dacă animalul de companie începe să bea mult mai multă apă decât de obicei și nu pare să încetinească. Acest lucru ar putea indica boala renală, diabetul sau alte probleme grave de sănătate.

Dacă iepurele dvs. începe să bea mai puțin și mai puțină apă, ar putea fi pur și simplu nemulțumiți de curățenia apei lor, așa că încercați să o schimbați mai frecvent. Cu toate acestea, acest lucru ar putea indica, de asemenea, o problemă cu gingiile lor, mai ales dacă sunt de obicei bea dintr-o sticlă de apă (botul ar putea fi iritant). Bea mai puțină apă decât de obicei ar putea fi, de asemenea, datorită unei schimbări în dietă - dacă iepurașul dvs. mănâncă în mod normal alimente uscate, dar începeți să le hrăniți legumele și plantele proaspete, acestea ar putea fi suficientă cantitate de fluid din noua lor mâncare proaspătă.

Cu tot ce a spus, orice schimbare bruscă a comportamentului iepurelui dvs. - indiferent dacă bea mult mai multă apă sau mult mai puțin - garantează o vizită la VET.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce beau iepurii? Cât de multă apă au nevoie?