Iepurii fac zgomot

Animalele sunt tovarăși dulci, iubiți și fascinați, dar pot fi, de asemenea, incomod, mirosi sau zgomotosi. Nu toate animalele de companie vor potrivi circumstanțele voastre vii și trebuie să vă gândiți la compatibilitatea lor cu stilul dvs. de viață. De exemplu, animalele de companie zgomotoase, cum ar fi papagali, nu vor face animale de companie bune dacă locuiți într-un apartament mic cu pereți subțiri. Chiar dacă sunteți bine cu zgomotul, vecinii dvs. nu ar putea fi! Iepurii au o reputație de a fi frumos, liniștiți animale de companie pentru a trăi cu. Dar este adevărat și, dacă da, când fac zgomot?

În legătură cu o postare: Cele mai bune cuști de iepure

Trei iepuri pentru copii

Sunt iepurii de fapt liniștiți

Vestea bună este că, în comparație cu alte animale, iepurii sunt animale liniștite. Ei nu fac adesea vocalizări și când fac, zgomotul nu va fi, de obicei, neașteptat de tare, ca o squawk. Când te gândești la asta, acest lucru are sens. La urma urmei, iepurii sunt bine-cunoscuți pentru a fi o specie de pradă. În timp ce prădătorii trebuie doar să fie tăcuți suficient de lungi pentru a-și prinde mâncarea, pradă nu știe niciodată când vocalizările lor le-ar putea da departe. Alte atribute interesante care demonstrează că iepurii sunt o specie de pradă includ:

  • Ochii asta poti vedea în spatele lor, precum și în fața lor
  • Culorile de blană care ar putea amesteca în împrejurimile lor
  • Cicluri de somn scurt pentru a limita durata de timp vulnerabilă la atac
  • Urechile Twitchy care se mișcă, alertă la zgomot

În ceea ce privește păstrarea unui animal de companie liniștit, cu toate acestea, zgomotul nu este doar despre vocalizări. Iepurii sunt cu siguranță unul dintre cele mai ciudate animale de companie pe care le puteți avea, dar ar trebui să luați în considerare și sunetele pe care le pot face. Odată cu îngrijirea și atenția adecvată, poate fi posibilă păstrarea unui iepure de companie într-un apartament de dimensiuni rezonabile, dar considerați vecinii dvs. de la parter care ar putea să se ocupe de sunetele clicky, clacky ale unui iepure care se desfășoară toată ziua și, chiar, toată noaptea. Din fericire, păstrând unghiile dvs. de iepure, ar trebui să vă ajute cu acest lucru, dar ar trebui să luați în considerare cât de enervant ar putea fi pitterul de labe mici.

Vocalizările de iepure și ce ar putea însemna

Un alt aspect important al zgomotului de iepure este ceea ce ar putea însemna probabil. Deși sunetele pot fi relativ rare și liniștite, iepurii fac zgomote, mai ales dacă sunt obișnuiți să trăiască în captivitate și nu au trăit niciodată aproape de un potențial prădător. Iată o listă a zgomotelor, atât bine cât și rele, că ați auzit și ce ar putea indica despre gândurile lui Rabbit.

  • Purring

Să începem cu vestea bună - uneori iepurașul tău face un zgomot pentru că sunt fericiți. Unul dintre semnele mai evidente ale fericirii este purtring. Da, iepurii pot purta ca pisicile! Cu toate acestea, un iepure purrs prin frecare ușor dinții împreună decât prin utilizarea gâtului lor. Dacă iepurele dvs. face acest zgomot, faceți ceva corect și sunt relaxați și fericiți.

  • Bumming

Un al doilea sunet de iepure pozitiv este umilitor. Toți iepurii pot zici când sunt într-o stare bună, dar, în primul rând, umilindu-se de la iepurii masculi când încearcă să impresioneze un iepure de sex feminin. Este un zgomot dulce, fluturaș că crescătorii sunt adesea deosebit de fericiți să audă.

Iepure

  • Clipește

Ultimul dintre toate, iepurele dvs. se poate bloca. Acest lucru nu înseamnă cu adevărat să-l încalci ca un pui, dar îl veți recunoaște ca un sunet dur, dar foarte liniștit, profund click. Cel mai adesea, acest sunet ar trebui să apară când mănâncă și indică faptul că se bucură cu adevărat de mâncarea lor. Aceasta înseamnă că puteți utiliza acest sunet pentru a determina ce sunt tratate preferate absolute.

  • Guiţat

Poate că cel mai frecvent zgomot de iepure este scârțâit, dar este, de asemenea, cel mai greu de înțeles corect. De cele mai multe ori, scufundarea este un semn pozitiv, deoarece demonstrează fericirea lor. Cu toate acestea, unele scârțâi pot rezulta din frustrare și frică ușoară. Aceste scânteieri negative sunt puțin mai profunde, dar ar putea fi nevoie să faceți timp pentru a vă cunoaște iepurele individuale și ce ar putea însemna scânteile diferite.

  • Țipând

Pe măsură ce iepurii sunt folosiți pentru a trăi cu amenințarea constantă de pericol, au multe zgomote mai negative și de avertizare decât pozitive. Cel mai evident este țipând. Acesta este un sunet oribil care, din fericire, majoritatea proprietarilor nu vor auzi niciodată. Este un semn de frică și stres adevărat, deci acționați cu atenție, dar urgent, deoarece acestea pot fi în pericol original, imediat.

  • Hissing

Un alt zgomot pe care nu îl puteți asocia cu iepurii este șuierat. Ca șerpi, șuierarea este un zgomot defensiv care este folosit în mod specific atunci când un iepure se simte amenințat de un alt iepure. Hiss este folosit pentru a avertiza acel iepure "nu mă încurcă cu mine". Dacă auziți acest lucru, iepurii dvs. vă pot ataca reciproc sau voi.

  • Whining

Un alt semn evident trist și negativ este wining sau bâzâit. Cel mai adesea, acest sunet apare în captivitate atunci când un iepure este manipulat și nu vrea să fie. Dacă bâfișul tău de iepuraș în brațe, pune-le ușor în jos. Puteți, de asemenea, să auziți-o în protestul unui nou colegiu, în special pentru un iepure feminin care este însărcinată.

  • Mârâind

Deși puteți asocia mârâul cu animale mult mai mari, iepurii pot și face, mârâi când sunt supărați și defensivi. Poate merge mână în mână cu snorting, și dacă auziți fie că este foarte probabil ca ei să se rătăcească la tine să te muște, sau altcineva. Dacă sunteți suficient de rapid și atent, ar trebui să încercați să eliminați amenințarea percepută din mediul lor cât mai repede posibil pentru propria lor protecție

  • Șlefuirea dinților

Deși nu este strict o vocalizare, măcinarea dinților este un alt zgomot de iepure obișnuit cu care vă puteți familiariza. Procesul de curățare a iepurii și măcinarea dinților poate fi similară, dar sună foarte diferită și înseamnă lucruri foarte diferite. În timp ce purtarea este pozitivă, șlefuirea dinților este de obicei un semn de durere, deci dacă o auziți, ar trebui să vă luați iepure la veterinar pentru a fi verificat.

  • Piciorul stomping

Un alt zgomot care nu este strict o vocalizare și poate deranja vecinii, este stomping picior. Iepurii se înclină picioarele din spate când sunt foarte nervoase și înspăimântate. Este comportamentul lor de avertizare pe care îl folosesc pentru a alerta alți iepuri pe care un prădător îl este în apropiere.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Iepurii fac zgomot