Bazele de comunicare a iepurelor

Maro iepuraș de iepuraș

Limbajul corpului de iepure poate fi complex. Iepurii comunică multe informații prin modul în care își poziționează și își mișcă trupurile, iar un proprietar cu experiență poate învăța să-și citească destul de bine semnalele de iepure. Iată câteva dintre elementele de bază.

Uriaş

Când o bătaie de iepure sau stomps pe pământ cu un picior din spate, poate face un zgomot surprinzător de tare. Acesta este modul în care iepurii comunică pericolul altora iepuri și, uneori, este un semn de supărare. Interpretare: "Sunt speriat și nervos" sau "Sunt supărat cu tine."

Șlefuirea dinților

Blând, măcinarea moale dinții într-un iepure relaxat comunică mulțumirea (și sunete aproape ca o pisică de pisică). Pe de altă parte, măcinarea puternică a dinților este un semn de durere sau disconfort, iar iepurele dvs. vor fi adesea tensionate sau juncheze atunci când se întâmplă acest lucru.
Interpretare: Dinții de șlefuire ușoară: "Acest lucru este minunat."

Cu voce tare dinții: "Oooh, sunt în durere și nu mă simt bine" (acest lucru înseamnă, de asemenea, o excursie la medicul veterinar este în ordine cât mai curând posibil.)

Chin frecare

Ați marturisit iepurele dvs frecându-și bărbia pe obiecte sau chiar oameni. Iepurii au glande de parfum pe bărbații lor pe care le folosesc la terori și obiecte de parfum (mirosul nu este detectabil de oameni, totuși, mirosul este strict pentru comunicarea de iepure). Interpretare: "Aceasta este a mea!"

Binky

Brky este saltul unic și acrobatic însoțit de răsucirea corpului sau lovind picioarele. Iepurii folosesc Brky pentru a comunica că se simt foarte fericiți și jucători. Interpretarea: "Viața este minunată! sunt atât de fericit!"

Lins

Un iepuraș pe care l-ai acceptat pe deplin și vă arată afecțiunea. Interpretare: "Îmi place."

Înconjurați picioarele

Un iepure care vă urmărește în jurul valorii de în jurul picioarelor dvs. poate încerca să vă atragă atenția, dar mai probabil că iepurele dvs. este maturizată sexual și vă pregătește (mai ales dacă sunteți însoțită de zgomote moi sau zgomote). Interpretare: înseamnă de obicei "Sunt îndrăgostit de tine" și înseamnă că este timpul să obțineți iepuraș spayed sau neutered. Uneori înseamnă pur și simplu "aici sunt, să jucăm."

Rabbit plat

Când un iepure se aplatizează pe burtă cu capul în jos și urechile au fost foarte apple, el sau ea este înspăimântată și încearcă să se amestece în împrejurimile sale. (Notă: Un iepure relaxat poate fi, de asemenea, plat, dar un iepure relaxat are un limbaj corporal diferit: mușchii și expresia relaxată.) Interpretare: "Sunt speriat!"

Bastonadă

Un iepure de conținut care stă încă sau îngrijire poate flop brusc pe partea ei și se poate lăsa încă. Proprietarii se tem adesea de ceva, dar este un semn de relaxare totală. Interpretare: "Oh, sunt atât de relaxat."

Lunging

O mișcare bruscă față de tine cu capul în sus, coadă și urechi înapoi este o formă foarte clară de comunicare a iepure: o amenințare inconfundabilă. Interpretare: "Nu-mi place asta, înapoi!"

Vocalizări

Iepurii sunt capabili de anumite vocalizări pe care le folosesc pentru comunicare, care uneori surprinde proprietarii. Iată interpretările lor:

  • Scârțâit moale sau scânteie: supărare ușoară sau nemulțumire.
  • Grunt, mârâind, snorting și șuieră: toate comunică etapele variate de furie, stres sau sentiment amenințate. Pot fi urmate cu o farsă sau mușcătură.
  • Soft Honking sau Onking: Comunica interesul sexual. Dacă iepurele dvs. vă înconjoară și vă hrăniți, este timpul pentru sterilizare.
  • Țipând: un semn de durere sau frică extremă. Nu ignorați - vă reasigurați iepurele și dacă nu există niciun motiv evident că iepurele dvs. ar putea fi îngrozit, ia-ți iepurașul unui veterinar.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 9 moduri simple de a-ți iubi animalul de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bazele de comunicare a iepurelor