Identificarea și tratarea ileusului de iepure, o tulburare comună gi

Rabbit starea pe iarbă

Iepuri sunt adesea denumite "curajul cu blană", deoarece sunt atât de predispuși la ileus, cunoscuți și sub numele de stasis gastrointestinal. Dacă Ceva merge prost într-un corp de iepure, intestinele lor sau curaj - vor fi în mod obișnuit primele lucruri afectate.

Ce este ileus?

Când intestinele a iepure opriți mișcarea alimentelor prin colon și, în cele din urmă, rect, se numește ileus sau stază gastrointestinală. Un iepure ar trebui să mănânce întotdeauna și să defecteze, dar când se opresc să facă una sau ambele lucruri, bacteriile din interioarele lor încep să producă gaze excesive. Acest gaz este dureros și împiedică iepurele dvs. de a vrea să mănânce mai mult. Deoarece iepurii nu pot vomita, proprietarii lor trebuie să îi ajute să lucreze alimentele și gazul din corpul lor folosind medicamente și stimulare.

Medicamente utilizate pentru ileus

Ta exotică VET poate prescrie medicamente pentru motilitatea intestinului, cum ar fi metoclopramida (Reglan) sau cisapridă (care nu sunt disponibile în mod obișnuit) împreună cu medicamentele durerii. Terapia fluidă pentru deshidratare și medicamente pentru a reduce cantitatea de gaz, cum ar fi simeticonă (gaz-x), sunt uneori recomandate. Forța de hrănire este o necesitate dacă dvs Rabbit nu mănâncă deoarece alimentele trebuie să fie puse pentru a obține deșeuri care ies.

Gestionarea și tratarea ileusului

Până când iepurele dvs. mănâncă și defectează în mod normal, ar trebui să o tratați ca un caz ileus. Cu o acțiune rapidă și un tratament adecvat, iepurele dvs. se va întoarce la normal în cel mai scurt timp. Ileus poate fi mort dacă este lăsat netratat, așa că, în 24 de ore de la iepure, care nu mănâncă sau defectează, trebuie să începeți tratamentul. Dacă nu puteți intra într-un veterinar exotic în acel interval de timp, începeți prin hrănirea seringilor (mâncarea legată de legume amestecate sau îngrijirea critică) și oferirea de apă într-un vas sau prin seringa.

Cele mai bune alimente pentru iepuri cu ileus

Oxbow Critical Care este o alegere populară și eficientă pentru iepurii cu ileus. Este o formulă de fânul sub formă de pulbere la care adăugați apă. Are o nutriție mai completă decât alte produse și iepuri similare, de obicei, cum ar fi. Este hrănit cu o seringă și vine în două arome, anason (aroma originală) și mere-banană.

Dacă iepurele dvs. nu va avea grijă de îngrijire critică sau nu aveți acces la niciunul, grind peletele de iepure amestecate cu apă sau alimente mixte de legume (fără cartofi sau amidon în IT) ca alternative. Veterinarul dvs. vă va spune cât de multă mâncare ar trebui să vă hrăniți-vă iepurele, dar probabil că va fi mai mult sau mai puțin 20-30 ml de două ori pe zi. Dacă iepurele dvs. mănâncă puțin pe cont propriu, ar putea fi mai puțin.

Ce ar trebui să mănânce un iepure pentru a preveni ileusul?

Iepurele ar trebui să mănânce o grămadă de fân de iarbă (Timotei, livadă, Bermuda etc.) dimensiunea corpului lor pe zi (dacă nu mai mult). Alfalfa Hay este prea mare în calciu pentru un iepure adult. Verde, întuneric, cu frunze verzi (verde de păpădie, kale, escarole, endive, patrunjel, etc.) ar trebui să fie oferite la aproximativ 1 cană pe cinci kilograme de greutate corporală pe zi, de asemenea.

Peletele sunt partea cea mai puțin importantă a Pet Rabbit dieta. Un iepure pentru animale de companie poate obține 1/4 ceașcă de pelete zilnic, dar nu mai mult. Fructul este considerat un tratament, dar, de asemenea, nu este recomandat și broccoli, conopidă și alte legume care formează gaz ar trebui evitate. Înmuierea verziilor cu frunze într-un vas de apă este, de asemenea, recomandată pentru a crește aportul de apă.

Exercițiu și ileus

Un iepure care poate fi ileus ar trebui să fie încurajat să exercite. Creați spații ample și sigure pentru iepurele dvs. pentru a rula în jurul sau, cel puțin, masați burta de iepure pentru a vă încuraja curajul să mutați alimentele.

Alte boli cu ileus

Ileus nu poate fi singurul motiv pentru care iepurele dvs. nu mănâncă sau defectează. Dinții ei pot fi îngroșați, poate avea o piatră vezică sau poate fi doar subliniată. Este important să diagnosticheze motivul pentru care iepurele dvs. are ileus și nu doar tratați ileus sau altfel ileusul nu poate să plece și iepurele dvs. îl poate contracta din nou, chiar dacă va trece.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Staza gastrointestinală la iepuriChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

  2. Stasis gastrointestinal (GI) la iepuriCasa de animale din Chicago

  3. Boli neinfecțioase ale iepurilorManualul veterinar, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Identificarea și tratarea ileusului de iepure, o tulburare comună gi