Dinți îngroșați în iepuri

Dwarf Rabbit cu gura deschisă arătând dinții

Iepurii au dinți care nu se opresc niciodată în creștere și acești dinți pot deveni problematici. Știind cum să păstrați tăierea dinților de iepure și ce să faceți dacă par să fie îngroșată, poate ajuta la prevenirea problemelor grave.

Dinți de iepure normală

Iepurii au 28 de dinți permanenți. Majoritatea erbivorelor, inclusiv iepurii, porcușori de Guineea, și cai, au dinți lungi, în continuă creștere, care sunt foarte lungi deasupra și sub linia gingiilor. Dinții din față sunt numiți incisivi și sunt de obicei cei mai vizibili, dar iepurii au, de asemenea, molari în partea din spate a gurii lor, care pot deveni probleme deoarece sunt mai greu de văzut.

Cum devin dinții de iepure îngrozită?

Acțiunea naturală de măcinare care are loc atunci când un iepure mestecă plantele fibroase poartă în mod normal dinții suficient de jos, astfel încât acestea să fie ținute la o lungime ideală, în ciuda creșterii continue. Dar iepurii de companie de multe ori trebuie să aibă dinții tăiate manual datorită unui număr de factori de sănătate, mediu și genetică.

În timp ce mulți dintre dinții tăi de iepure pot deveni prea lungi, incisivii sunt cei mai ușor să se identifice când vor deveni îngroșați. Sunt capabili să crească atât de mult încât să poată începe să se încurce și să rămână între buzele de iepure. Aceasta este o problemă pentru că s-ar putea să se blocheze pe lucruri cum ar fi barele de cușcă, sau mai rău, cresc în gingiile dvs. de iepure sau pe acoperișul gurii.

Dar, la fel ca incisivii, molarii pot ajunge, de asemenea, la lungimi excesive. Molarii sunt greu de văzut fără utilizarea unui instrument special numit un specul de a le privi în spatele gurii, astfel încât proprietarii de iepuri nu știu adesea dacă acești dinți sunt îngroșați. Iepuri și altele Animale exotice cu molarii îngroșați tind să drool excesiv și să aibă dificultăți de mestecare și de înghițire, deși acestea sunt semne bune pentru a urmări în iepurele dvs. Dacă un iepure nu poate mânca, Ileus se poate dezvolta rapid, provocând o situație care amenință viața.

Tratamentul incisivilor de iepure îngrozitoare

Din fericire, puteți să vă gestionați cu ușurință dinții frontali de iepure. Dacă se face corect, ornamentele dintelui nu sunt dureroase, dar există două metode comune care sunt folosite.

  1. Unghiera - Prima metodă utilizată pentru a tăia dinții de iepure implică utilizarea mașinilor regulate de unghii pentru câini pentru a tăia dinții, deoarece ați tăiat unghiile de la picioare, dar această metodă nu este modul preferat de a tăia dinții. Există un risc ridicat de crăpare sau împărțire a dintelui din cauza forței necesare pentru a folosi mașinile de tăiat. Această metodă poate provoca durere dacă dintele se împrăștie până la nerv sau este tăiat prea scurt.
  2. Unelte rotative - Cea de-a doua metodă necesită utilizarea unui instrument rotativ de mână, ca un Dremel sau o burtă dentară, să tăiați excesul de dinți. Această metodă necesită mai multă pricepere și uneori necesită anestezie sau sedare pentru a păstra încă un iepure, dar poate fi ușor efectuată la biroul veterinarului. Această metodă determină nici o traumă dintelui sau nervului. Singurele preocupări sunt posibile traume ale gingiilor sau buzelor dacă instrumentul de tăiere îl consideră accidental sau dacă un dinte este tăiat prea scurt. Multe spitale exotice de animale de companie efectuează în mod ieftin, dar iepurele dvs. ar putea fi necesar să fie sedate pentru a avea procedura efectuată în condiții de siguranță și în mod corespunzător.

Tratamentul molarilor de iepure în exces

Trimirea molarilor de iepure este mai dificilă decât tăierea incisivilor. Molarii nu sunt la fel de ușor de văzut de către proprietarii de iepure, astfel încât molarii îngroziți să nu fie văzuți până când un iepure are probleme să mănânce sau să strângă. Un medic veterinar va folosi un specul pentru a vizualiza molarii și va confirma că sunt prea lungi. În continuare, iepurele dvs. va trebui să fie sedat pentru a avea molarii săi tăiate. O burtă dentară sau un fișier dintelui special este utilizat pentru a șlefui aceste dinți în jos, însă razele X dentare pot fi de asemenea recomandate pentru a vedea dacă dinții îngroșați sunt bolnavi și necesită extracție.

Cum să preveniți dinții îngroșați într-un iepure

În timp ce nu există nici o modalitate de a împiedica creșterea dinților de iepure, puteți lua pași simpli pentru a le împiedica să devină îngroșată.

  • Examenele orale - Verificați dinții dinții de companie săptămânal ca cel mai bine puteți pentru semne de supraaglomerare.
  • Alimente fibroase - Furnizați iepurele dvs. cu o dietă care este bogată în fibră pentru ao ajuta să-și poarte dinții și să-i imite ceea ce ar mânca în sălbăticie. Iarbă, legume cu frunze, cum ar fi Kale, și fânul sunt bune pentru iepurele voastre.
  • Chew toys - Mestecarea este esențială pentru sănătatea dentară a iepurelor, astfel încât să ofere o mulțime de obiecte sigure pentru a mesteca. Blocuri simple de la păduri sigure și alte plante, de specialitate Rabbit de mestecat jucării, și Jucării de casă sunt toate opțiunile bune.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Iepurii și îngrijirea dentară a rozătoarelorMedicul meu dentist

  2. Ajutor! Dinții mei de iepure sunt îngroșațiWalkerville Vet

  3. Condiții dinților de iepureSpitalul Long Beach Animal, 2020

  4. Rabbit Dental CareCy-Fair Hospital, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dinți îngroșați în iepuri