Cum să găsiți un medic veterinar pentru animalul exotic

Veterinarul care deține un dragon barbă

Stabilirea unei relații de încredere cu un medic veterinar poate fi o provocare pentru orice proprietar de animale de companie, mai ales dacă aveți un Pet de companie exotic. Un proprietar exotic de animale de companie trebuie să găsească numai un medic veterinar care este dispus să vadă și să știe ceva despre animalul lor de companie, dar are și facilitatea, echipamentul și materialele pentru a trata tipul lor specific de animale. Nu toate veterinarii au aceste lucruri, astfel încât este important să știți unde va merge un animal de companie exotic înainte de a avea nevoie de asistență medicală.

De ce nu toți veterinari tratau animalele exotice?

Mulți veterinari sunt experimentați în tratarea pisicilor și câini și se pot bucura de lucru cu animale de companie exotice, dar majoritatea nu au cheltuit cât mai mult timp cu diferite specii, deoarece au canini și feline comune. Acest lucru este, de obicei, deoarece câinii și pisicile sunt pur și simplu mai frecvent văzute ca animale de companie și majoritatea medicilor veterinari și personalul lor au foarte limitat, dacă există, formarea cu animale de companie exotice. Cursurile de colegiu se concentrează mai mult pe câini, pisici și animale de fermă, astfel încât să se facă foarte puțină pregătire în Animale exotice medicament. Din cauza acestei lipse de experiență și formare, unii medicii veterinari care au un interes în animalele exotice pot fi dispuși să ofere o îngrijire de rutină sau preventivă unor specii mai frecvente, cum ar fi iepuri, Ferrets, și porcușori de Guineea Dar dacă apare o preocupare medicală majoră sau dacă o specie mai puțin observată are nevoie de îngrijire, ei vor trimite proprietarii de animale de companie unui specialist veterinar.

Ce veterinarii vor trata animalele exotice?

Veterinarii care sunt dispuși să trateze animalele exotice au primit în mod obișnuit formare suplimentară din clasele de educație continuă, stagii, colegii și practicile practice. Majoritatea instruirii se face după școala veterinară și nu toți veterinoși vor căuta aceste cunoștințe dacă nu au un interes personal pentru alte animale decât câinii și pisicile. Unii veterinari chiar se specializați în medicina de companie exotică. Specializarea necesită un medic veterinar să-și dovedească cunoștințele și abilitățile în medicina animală exotică și apoi să treacă un examen de bord de licențiere. Acest lucru nu este necesar ca orice medic veterinar să le permită să lucreze pe animale exotice, dar arată un proprietar de animale de companie că au un interes adevărat și experiență în tratarea animalelor exotice.

Specialiștii exotici ai animalelor de companie pot fi greu de a veni, astfel încât cea mai bună opțiune a proprietarului de animale de companie este să găsească un medic veterinar care pur și simplu are experiență de tratare a animalelor exotice. Când căutați un medic veterinar, întrebați-le despre formarea, acreditările și apartenența la organizații de specialitate, cum ar fi Asociația Veterinarilor Aviani (AAV), Asociația Veterinarilor de Mamifere Exotice (AEMV) sau Asociația Veterinarilor de reptile și amfibiene (ARAV). Cel puțin, alegeți un medic veterinar cu un interes real în speciile exotice care sunt dispuși să afle mai multe despre ele și să se consulte cu un specialist atunci când este necesar.

Unde găsiți un exotic veterinar

O recomandare personală este adesea cea mai eficientă modalitate de a găsi un medic veterinar. Prietenii, crescătorii sau organizațiile astfel de societăți herpetologice locale sau grupuri de salvare specifice speciilor sunt puncte de plecare bune pentru a vă ajuta să găsiți un medic veterinar care să fie capabil să trateze animalul exotic. Organizațiile profesionale menționate mai sus își prezintă, de asemenea, veterinarienii membri pe site-ul lor și pot fi mari resurse pentru găsirea veterinarilor de companie exotice.

Când are nevoie de un animal de companie exotic?

Proprietarii de animale de companie nu ar trebui să aștepte niciodată până când se va întâmpla o urgență pentru a găsi un veterinar. Dacă animalul dvs. de companie ar trebui să se îmbolnăvească, un medic veterinar pe care îl simți confortabil care lucrează și care este confortabil, tratarea speciilor dvs. specifice de companie va face situația mai puțin stresantă atât pentru dvs. cât și pentru animalul dvs.

Înainte de a avea nevoie de îngrijire veterinară de urgență, o verificare inițială este bine recomandată pentru orice animal de companie nou. Aceasta este o șansă bună de a satisface veterinarul, pune întrebări și confirmați ce ore sunt disponibile pentru situații de urgență. De asemenea, puteți vedea cum se descurcă și cât de confortabil sunt cu animalul dvs. de companie și văd dacă vă place medicul veterinar. Uneori există o ciocnire de personalitate și acest lucru poate face dificilă încrederea și lucrul cu un medic veterinar.

Ce să așteptați de la un veterinar de companie exotic

Un medic veterinar familiar cu exotics va petrece o mulțime de timp discutarea îngrijirii și a creșterii unui animal de companie particular, deoarece multe probleme cu animalele exotice sunt legate de dieta sau zootehnia necorespunzătoare. Veterinarul ar trebui să apară, de asemenea, încrezător și confortabil manipularea animalului dvs. de companie și au echipamentul adecvat necesar pentru a înregistra o greutate exactă și pentru a examina animalul dvs. special. Personalul informat este, de asemenea, vital pentru a oferi îngrijire excepțională la animalele exotice, astfel încât tehnicienii, asistenții și membrii echipei de la recepție ar trebui să fie, de asemenea, familiarizați cu animale de companie exotice.

Având un veterinar primar și unul sau doi veterinari de rezervă în cazul în care cineva este în afara biroului sau închis când aveți nevoie de ele este ideal. Sperăm că nu veți mai trebui niciodată să vedeți noul dvs. Exotic Exotics pentru altceva decât o verificare de rutină, dar știind unde trebuie să mergeți dacă animalul dvs. de companie are o urgență este neprețuită.

Editat de Adrienne a. Kruzer, RVT, LVT

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să găsiți un medic veterinar pentru animalul exotic