Cum să socializați un câine cu oamenii: un ghid al începătorului

Cum să socializați un câine cu oamenii

Un câine nesocializat prezintă riscul de a deveni agresiv față de un alt câine, animal sau uman. Câinii devin agresivi din cauza fricii. Socializarea elimină riscul ca câinele dvs. să devină teamă de ceva care nu este de fapt înfricoșător, cum ar fi oamenii nefamilați. Din acest motiv, este incredibil de important să învățați Cum să socializați un câine.

Primul timp pentru a socializa un câine este atunci când au vârsta de patru luni și mai tineri, deoarece este mult mai greu pentru ca un câine să formeze un obicei după acest punct. Cu toate acestea, dacă un câine este socializat ca un cățeluș și niciodată socializat din nou în viața lor adultă, ei puteau deveni din nou înfricoșători de oameni nefamiliari, câini și zgomote.

Câinii care nu au fost niciodată socializați ca puii pot deveni socializați, dar va fi un proces mai lent. Personalitățile câinelui adulților sunt destul de neschimbate, deci în timp ce vă puteți aștepta câinele dvs. de adult nesocializat la deveniți mai puțin agresivi Datorită socializării adulților, nu vă așteptați la un câine brusc prietenos. Ceea ce încerc să spun este că învățați cum să socializați un câine atunci când tânărul este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face atât pentru dvs. cât și pentru tovarășul dvs. de canin.

Cum să socializați un câine cu oamenii
Ghidul unui începător

Cum să socializați un câine

Cum începeți socializarea câinilor?

Primul pas în învățarea modului de a socializa un câine nu separă câinele din așternut înainte de opt săptămâni de vârstă. În acele opt săptămâni, câinii joacă, luptă și interacționează cu mama și frații lor.

Câinii învață cel mai mult despre a ajunge împreună cu alți câini în timpul celor opt săptămâni, astfel încât separarea câinelui prea devreme poate avea consecințe de-a lungul vieții. De asemenea, permițând ca câinele să trăiască în interior, ajută câinele să construiască abilități de socializare. Când câinii sunt singuri în afara tot timpul, pur și simplu nu vor fi capabili să fie la fel de socializați cum trebuie să fie.

Câinii nesolicitați sunt de 580 de ori mai multe șanse de a deveni agresivi, conform Cummings Scoala de Medicina Veterinară. Când un câine devine agresiv, se datorează fricii. Socializarea corectă este ceea ce va ajuta un câine să treacă peste orice temeri pe care le au.

Când obțineți un câine folosit în afara oamenilor și câinilor, ei nu se vor speria de fiecare dată când cineva se apropie de cineva. Zilnicul zilnic face mult pentru a îmbunătăți socializarea câinilor. Când vă plimbați câinele, ei vor fi obișnuiți să vadă oameni nefamiliari și câini. Ei pot fi înspăimântați la început, dar plimbarea zilnică îi va face peste acea frică repede.

Cum să socializați un câineParcurile de câine sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a ajuta câinele dvs. să devină socializată.

Dacă aveți un câine adult care nu este socializat, ar trebui să încercați alte mijloace de socializare, cum ar fi plimbări închiriate, înainte de a vă aduce câinele într-un parc de câine. Nu doriți să riscați că câinele dvs. poate merge după un alt câine.

Cu toate acestea, dacă aveți un cățeluș sau aveți un câine adult care a fost socializat și are nevoie doar de o reîmprospătare, parcul de câine este perfect. Câinele dvs. va avea ocazia să se întâlnească și să se joace cu toate tipurile de câini, ceea ce merge mult timp de socializare. Introduceți câinele celorlalți proprietari de câini la Parcul de câine. Când câinele dvs. întâlnește oameni din toate formele, dimensiunile și aparențele diferite, ei nu vor deveni alarmați când se întâlnesc cu mai mulți oameni noi.

Un alt loc minunat pentru a vă introduce câinele către alți câini ar fi magazinul de furnizare a animalelor de companie. Știu că sună un pic diferit, dar funcționează. Nu fiecare proprietar de câine își aduce câinele la magazinul de animale de companie cu ei, dar mulți fac.

Câinele dvs. va avea ocazia să miroasă mirosuri noi, să întâlnească oameni noi și să-și întâlnească câinii. În plus, luarea câinelui dvs. la magazinul de alimentare cu animale de companie nu necesită mult efort din partea dvs. La urma urmei, dacă trebuie să mergeți deja acolo pentru a ridica consumabile, ceea ce vă aduceți câinele dvs?

LEGATE DE: Mergând la un parc de câine pentru prima dată? 12 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți

Semne de agresiune la câini

Cum să socializați un câineCel mai prietenos câine poate deveni agresiv Dacă sunt surprinși. Zgomotele pot fi foarte înfricoșătoare pentru câini, determinându-le să devină agresivi. Ar trebui să încercați să vă expuneți câinele la cât mai multe sunete posibil.

Gândiți-vă la zgomotele puternice care ar putea să vă surprindă câinele, cum ar fi aspiratoarele și mașinile, și le expuneți cât mai mult posibil pentru acele sunete. De-a lungul timpului, Fido se va obișnui cu acele zgomote și nu va mai avea grijă.

Există anumite experiențe care ar putea fi înspăimântătoare pentru un câine și le-ar face să se ciocnească. Cea mai bună modalitate de a obține câinele dvs. obișnuit cu aceste experiențe este să le expuneți. Fiind apucat de guler, a fost atins pe labe sau axare, iar cu unghiile lor sunt toate potențial de frică - declanșarea în câinele vostru.

Câinele dvs. poate deveni, de asemenea, agresiv dacă cineva este lângă castronul lor alimentar. Cu cât expuneți mai mult câinele la aceste experiențe, cu atât mai devreme vor putea să rămână calm când este necesar. Această tehnică de formare este cea mai eficientă în pui, dar poate fi folosită și la câinii adulți. Cu câinii adulți, fiți mai precauți și răbdători cu acest tip de antrenament. Recompensând câinele dvs. cu tratate atunci când rămân calm, îi vor ajuta să formeze un obicei mai devreme.

Dacă sunteți singurul uman câinele dvs. este în jur, ei ar putea deveni ostili față de alți oameni. De asemenea, câinii se pot înspăimânta de oameni care arată diferit de oamenii cu care sunt obișnuiți. Ar trebui să încercați să vă prezentați câinele la cât mai multe tipuri diferite de oameni posibil.

Dacă câinele dvs. este folosit pentru mai scurți oameni, asigurați-vă că le introduceți la oameni înalți. Dacă câinele dvs. este folosit pentru a mai strecura oamenii, asigurați-vă că le introduceți la oameni mai mari și așa mai departe.

Este foarte important să vă socializați câinele cu copii, chiar dacă nu aveți nimic.

Copiii puteau să se apropie la întâmplare câinele dvs. fără a cere permisiunea și dacă el devine surprins, ar putea să muște un copil. Dacă câinele dvs. este confortabil cu copiii, nu veți avea această răspundere pentru a face față.

Când învățați cum să socializați un câine, țineți cont de faptul că ei obosesc și ei. Câinele dvs. ar putea fi complet conținut, jucând cu un alt câine, până când câinele începe să facă prea mult. Opusul ar putea apărea și.

Câinii ar putea deveni agresivi dacă sunt deranjați de câinele dvs. după ce simt că se fac jucând. Când vă aflați socializarea câinelui dvs., limitați cât timp se joacă câinele cu alți câini. Asigurați-vă că știți personalitatea câinelui dvs. și urmăriți semne că ar putea fi obosit. Odată ce ați prins semnele, este timpul să vă luați câinele înapoi acasă.

Ghidul video recomandat: Cum să antrenezi un câine să se comporte în jurul copiilor

Ce să fie precauți

La fel de important ca și de a vă socializa câinele, trebuie să vă asigurați că o faceți în siguranță. Primul pas în a fi prudent este să știi semne că un câine este în frică sau suferință. Personalitatea fiecărui câine este diferită, așa că asigurați-vă că tu înțelegeți comportamentele care sunt specifice câinelui dvs.

Majoritatea câinilor vor arăta că sunt aproape de a deveni agresivi prin gâfâind, căscându-se și lipiți coada între picioarele lor. Câinii își pot scutura blănurile atunci când devin subliniate. Dacă părul de pe spate se ridică, s-ar putea simți amenințată.

Ori de câte ori observați aceste semne în câinele dvs. sau un alt câine în jurul dvs., scoateți câinele dvs. de la situația imediat. Acest lucru va împiedica câinele să rănească pe cineva și să împiedice rănirea câinelui.

Când luați câinele dvs. pentru a socializa cu alți câini, fiți atenți la câinii cu care încercați să vă socializați. Dacă aveți un câine mai mic, nu doriți să lăsați ca câinele să se apropie de câini mai mari, nefamiliară. Acest lucru vă pune câinele în pericol, deoarece niciodată nu știți cum poate reacționa un alt câine către el.

Cum să socializați un câineIntroduceți puii dvs la alți câini de dimensiuni similare. Cu câini mai mari sau mai mici decât al tău, cunoașteți-vă celălalt câine înainte de a vă introduce câinele. Discutați cu proprietarul lor și aflați despre temperamentul câinelui.

Dacă se pare că cei doi ar fi capabili să se înțeleagă, să le introducă, dar să le păstreze închiriați în timpul interacțiunii. Permiteți doar câinelui dvs. de pe lesa odată ce sunteți încrezător că câinii sunt confortabili unul cu celălalt.

Dacă simțiți că socializarea nu merge nicăieri cu câinele dvs., căutați cursuri de formare. Acest lucru este mai probabil să fie necesar cu câinii adulți care au deja stabilit, obiceiurile de-a lungul vieții. Cursurile de formare vă vor oferi câinele noi, supravegheați, șansele de a interacționa cu alți câini și vă va ajuta să vă învățați despre obiceiurile câinilor dvs.

Dacă nu aveți succes în socializarea câinelui dvs. singur, este posibil ca să existe ceva despre câinele dvs. pe care nu îl prindeți. Un antrenor profesionist vă poate ajuta să vă dați seama de ce aveți probleme și vă ajută să le reparați.

Învățând cum să socializați un câine ar putea părea plictisitor, la urma urmei, este într-adevăr atât de important? Răspunsul este da, este absolut esențial. Socializarea corectă îi va păstra pe cei din jurul câinilor dvs. în siguranță, ceea ce previne apariția problemelor. De asemenea, un câine socializat nu va instala o luptă cu un câine nefamiliar (posibil mai puternic).

Din păcate, câinii agresivi vor fi deseori scoți. Prin urmare, manipularea problemelor de agresiune cu câinele dvs. îl ține în siguranță.

Similar: Cele mai agresive rase de câine

Gândurile finale

Cum să socializați un câineCel mai bun moment pentru a socializa un câine este atunci când sunt un cățeluș. Cu toate acestea, puteți învăța cum să socializați un câine atunci când sunt adulți, doar cu puțin mai multă răbdare. Activitățile de socializare regulate, cum ar fi plimbări, sunt o modalitate excelentă de a vă asigura că câinele dvs. va rămâne la fel de social ca și când erau un cățeluș.

Expunerea este cheia. Cu cât câinele dvs. este expus altor câini, oameni, interacțiuni, zgomote, și așa mai departe, cu atât mai bine va reacționa câinele dvs. Izolarea este cea mai ușoară modalitate de a anula socializarea, deci evitați păstrarea câinelui izolat cât mai mult posibil.

Asigurați-vă întotdeauna că vă puteți spune când câinele dvs. devine înfricoșător, defensiv sau agresiv. Fiecare câine este diferit atunci când vine vorba de a arăta semne, dar în general, limba corpului este similară în fiecare câine.

O coadă ascunsă între picioare, gâfâie excesivă, căscândă și părul se lipesc sunt toate semne care nu ar trebui niciodată ignorate. Când observați aceste lucruri, Scoateți imediat câinele din mediul înconjurător. Păstrarea câinelui, alți oameni și alte animale sigure trebuie să fie prima dvs. preocupare atunci când învățați cum să socializați un câine.

Citiți următorul: Cum să se ocupe de agresiunea câinelui fără coliere de antrenament

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să socializați un câine cu oamenii: un ghid al începătorului