Cum de a socializa un catelus: lista de verificare a socializării!

cum-la-socializați-catelus

Socializarea noului dvs. catelus este una dintre cele mai impulsori acțiuni pe care le puteți lua pentru a-și îmbunătăți viața!

De ce?

Ei bine, socializați-vă pupa în mod corect mai devreme a pus-o pentru succes mai târziu în viață.

Mulți câini de adăpost sunt renunțați (și chiar în cele din urmă eutanasiați) pentru problemele comportamentale. Aproape toate problemele comportamentale pot fi urmărite înapoi la socializarea, formarea sau genetica inadecvată.

Nu puteți schimba genetica puilor, iar pregătirea poate veni mai târziu. Socializare - pe de altă parte - are o fereastră foarte scurtă în care va fi cea mai eficientă în timpul puppyood.

Socializarea unui cățel tânăr este mult mai ușor decât socializarea unui câine adult, deci plătește să se concentreze asupra socializării puilor cât mai mult posibil în timpul celei mai bune, cele mai eficiente fereastră de timp.

Previzualizarea conținutuluiAscundeți-vă pentru a socializa un catelus: Perioada de socializare a catelului pentru a socializa un catelus inainte de vaccinareShow pentru a socializa catelusul tau in mod in mod in mod in mod in mod corespunzator de cainele tale adult?O tehnică mai bună pentru socializarea catelusilor: o combinație de metodemaking O listă de verificare a socializării personalizate pentru lista de verificare a puppypuppy-ului: șablon de bază

Când să socializați un catelus: Perioada de socializare a catelului

Toți câinii trec prin ceea ce se numește "perioadă critică de socializare", unde tinerii cățeluși acceptă mai multe lucruri noi.

Această perioadă critică de socializare a catelului începe în jur de 3 săptămâni de vârstă și se încheie între vârsta de 12-16 săptămâni, În funcție de rasa câinelui (și probabil alți factori pe care oamenii de știință nu le-au analizat încă).

Puppy-Socializare-Cronologie

Nu vă gândiți la perioada de socializare critică ca o perioadă de școală sau pauză de prânz: nu există nici un început sau începere definitiv, într-adevăr.

În schimb, gândiți-vă ca la copilărie.

Este un pic fuzzy exact atunci când lucrurile încep și se termină, și este un pic diferit pentru fiecare individ!

Încă - nu există nici o îndoială că un catelus vechi de 18 săptămâni va fi mai ușor de socializat decât un câine de 10 ani, Chiar dacă ambii câini sunt din punct de vedere tehnic pe perioada lor de socializare.

Dacă aveți un pui care este deja în afara ferestrei critice de socializare a catelului, nu vă aruncați mâinile în aer și renunțați la. Socializarea este întotdeauna mai bună decât niciodată situația, deci nu este niciodată prea târziu pentru a începe!

Cu toate acestea, dacă catelul dvs. este de zece săptămâni, profitați de această oportunitate valoroasă și să vă crăpați cu socializare cât mai curând posibil!

După cum am menționat mai sus, există trei factori de bază care alcătuiesc comportamentul câinelui dvs .:

  • Socializare
  • Instruire
  • Genetica

Încercați cum ați putea, Nu puteți schimba genetica câinelui. Formarea este extrem de valoroasă, dar va fi întotdeauna timp pentru asta mai târziu.

Socializarea este singurul dintre acești factori care se află pe o cronologie, și va fi mult mai greu de "re-do" socializare atunci când câinele dvs. este un adult și problemele s-au dezvoltat deja.

După perioada de socializare critică, toți câinii sunt în mod natural oarecum "neofob", adică că sunt speriați de lucruri noi.

speriat-catelus

Puppii tineri trec, de asemenea, prin "perioade de teamă", unde sunt mai sensibile la lucrurile înfricoșătoare. Aceasta face parte din motivul că uneori veți observa că un cățeluș brusc pare îngrozit de gunoi, când ieri nu a fost nici un biggie.

Deci, ce puteți face pentru a vă ajuta să vă faceți câinele încrezător și confortabil înainte în viață?

Puteți să vă asigurați că lucrurile mai târziu în viață nu sunt noi - prin expunerea câinelui tău la o varietate de lucruri atunci când e tânăr, și asigurându-se că se bucură de acele lucruri.

Cum de a socializa un catelus înainte de vaccinări

Probabil că doriți să începeți să vă socializați catelul înainte ca câinele să devină vaccinat, având în vedere acest lucru cele mai multe pui nu sunt complet vaccinate până la aproximativ 12 săptămâni.

Vestea bună este asta Acest întreg ghid a fost pus împreună cu puii nevaccinați în minte. Pre-vaccinarea este încă un moment minunat pentru a vă socializa pupa, dar va trebui să fiți foarte atenți la aventura oriunde în cazul în care ar putea fi pipi sau de la câini nefamiliare.

Aceasta înseamnă că parcurile de câine și magazinele orientate spre câini sunt NO-GOS pentru moment. Este probabil, de asemenea, o idee bună de a evita parcurile cunoscute a fi frecventate de câini.

În cele din urmă, veți dori să discutați cu veterinarul dvs. despre ce zone sunt sau nu sunt sigure pentru puilor dvs. nevaccinați. Dispozitivul important aici este acela Doar pentru că catelul dvs. nu este vaccinat încă nu înseamnă că nu ar trebui să începeți pe lista de verificare a socializării.

De fapt, chiar tu avea Pentru a începe socializarea câțiva înainte de a fi complet vaccinată, deoarece cea mai mare parte a perioadei prime de socializare se va întâmpla Înainte ca catelul dvs. să poată primi toate fotografiile.

Cum să vă socializați în mod corespunzător catelul

Permiteți-mi să spun acest lucru imediat: socializarea nu este aceeași cu expunerea.

Pur și simplu expunerea puilor dvs. la noii stimuli nu vă va asigura că câinele dvs. este confortabil în jurul acestui stimul în viitor.

Aducerea unui catelus la clasa pre-k și trecerea catelului de la student la student nu va garanta ca catelul este mereu mare cu copiii.

De fapt, acest plan ar putea să se întoarcă. Ar putea să-l învețe pe catelus că copiii sunt puternici, nepoliticoși, în mișcare rapidă și grabă.

Există un echilibru pentru a lovi aici.

Există două modalități comune de a face socializare și vrem să fim în mijloc. Să discutăm cele două metode principale de socializare și voi explica de ce recomandăm o combinație a celor două.

Metoda 1: Metoda de expunere în masă "100 de zile în 100 de zile"

Puppy-Socializare-100-Oameni

Această metodă este exemplificată de maximul comun de "expunerea câinelui dvs. la 100 de persoane în 100 de zile."

Aceasta metoda nu se concentrează cu adevărat asupra calității acestor interacțiuni - doar cantitatea. Înțelepciunea predominantă este că, dacă vă expuneți catelul dvs. la mai mulți oameni, locuri și lucruri, catelul dvs. va fi bine cu ei.

Problema aici: Acest lucru nu va funcționa, așa cum am explicat mai sus, dacă catelul dvs. are experiențe rele. Această metodă este deosebit de periculoasă pentru puii timizi care vor deveni cu ușurință copleșiți și nervoși. De fapt, această metodă la cea mai gravă poate face un puppy timid agresiv.

Metoda 2: Metoda "Totul este uimitoare" Metoda de experiențe minunate

Puppy-Socializare - Totul-uimitor

O altă abordare sugerată în mod obișnuit este sfatul (de asemenea, bine sens) au toată lumea care întâlnește catelul tău să-ți hrănească catelul. Hrăniți-vă catelul când vede câinii, lăsați-o să joace cât de mult poate, și, în general, face lumea cât de minunat posibil. Ca și metoda de expunere, există o mulțime de înțelepciune aici!

Problema aici: Cu toate acestea, acest lucru poate duce la puii care nu învață niciodată să proceseze calmul calm. Ei zboară într-o frenezie excitată atunci când văd o altă persoană, Frantic să te tragă peste faruri de burtă și biți de pui. Nu este foarte distractiv cu un labrador adult (sau chiar un adult Shih Tzu).

De ce nici una dintre aceste metode standard de socializare a câinilor nu este perfectă

Ambele metode enumerate mai sus sunt bine sensibile, dar ușor de pe kilometru, abordări ale socializării. Sunt aproape cu siguranță mai bine decât să nu socializeze deloc. Dar nici o abordare nu este destul de potrivită pentru majoritatea puiilor.

Ambele metode se concentrează în primul rând pe întâlnirea altor oameni și câini, în timp ce potențial neglijează Expunerea catelusului dvs. la alți stimuli importanți, cum ar fi:

  • Suprafețe ciudate
  • Plimbări cu mașini lungi
  • VET vizite
  • Oamenii din scaune cu rotile
  • Alte experiențe mai puțin comune

Socializarea nu este doar despre întâlnirea cu oamenii și câinii. Este vorba despre tot ceea ce face ca catelul vostru va intra intr-un adult!

Care sunt obiectivele dvs. pentru câinele dvs. pentru adulți?

În loc să vă aruncați puștiul în brațe cât mai mulți străini cu biți de slănină posibil, Gândiți-vă la modul în care doriți ca catelul dvs. să reacționeze la lume ca un adult.

Majoritatea dintre noi ar dori ca câinii noștri:

  • Treceți calm de către copii, alți câini și oameni pe plimbări.
  • Plimbare cu încredere pe grătare pe stradă și ignorați pungile de plastic care suflă în vânt.
  • Fii liniștit confortabil în jurul oamenilor pe biciclete, cârje, scaune cu rotile și de rase diferite.

O tehnică mai bună pentru socializarea catelusilor: o combinație de metode

Înțelepciunea predominantă în cercurile de formare a câinilor progresive în aceste zile lovește un echilibru între cele două metode de mai sus. Încerc să mă împachetez în cea mai mare parte a vieții adulte a catelusului meu în spatele lor.

Arată un pic ca acesta:

1. Trăind cea mai bună viață: făcând toate lucrurile pe care proprietarul îl iubește!

Aceasta înseamnă că mergem pentru drumeții și îmi recompensez cățelul pentru a acorda atenție pe mine, În timp ce ignorăm calm viața sălbatică, oamenii și câinii. Sunt un drum mare, așa că având un câine care poate fi fericit este cu adevărat important.

Puppy-Socializare-Întâlnire

Noi Deasemenea:

  • Du-te la veterinar și stai pe scară
  • Faceți cunoștință cu oamenii de pe cârje și urmăriți pungi de plastic
  • Adormi ascultând focurile de artificii pe difuzoare.
  • A se vedea o mare varietate de alte animale și mergi pe panouri wobble

Încerc să mă gândesc la toate lucrurile pe care le vreau ca catelul meu să fie ok ca un adult, și mergem să o facem.

Dacă este calmă în timp ce face toate aceste lucruri, atunci nu este nevoie de tratamente suplimentare. Tratate sunt utilizate numai în anumite situații, pe care o voi detalia mai jos.

2. Tratează pentru un comportament bun: uitați-vă la mine, obțineți un tratament!

De fiecare dată când catelul meu se uită la ceva și apoi se verifică înapoi cu mine, ea primește un tratament. Nu doar că nu sunt tratați în fața ei în mod constant și, de fapt, cer oamenilor să o ignore în cea mai mare parte.

se uită la mine

Îl recompensez pentru a se angaja cu lucruri înfricoșătoare și pentru a-mi acorda atenție. Dacă oamenii mă întreabă politicos, i-aș putea lăsa să se apropie de ea să o petreească. Dar nu o las să mă tragă să spun hi.

Dacă catelul dvs. este mai mult pe partea Aloof / nervoasă, poate doriți să o lăsați să se spună "Bună" străinilor mai des (dacă vrea) să încurajeze acest comportament. Dar aceia dintre voi cu Happy-Go-Lucky, Puppies-Crazy Lab ar trebui să încerce să se ocupe acum de comportamentul de felicitare prea excitat acum.

3. Care se ocupă de chestii înfricoșătoare în termenii noștri

Dacă catelul meu este doar puțin nervos despre ceva, am lăsat-o să o facă.

Dacă vrea să se îndepărteze, asta e bine. Ne întoarcem puțin.

Dacă ea se poate uita înapoi la chestia înfricoșătoare, ea devine tratate. Apoi fac o notă pentru a reveni la "chestia înfricoșătoare" mai târziu. Dacă ea este într-adevăr speriat, plecăm. Fac tot posibilul pentru ao face să se simtă bine și ieșim de acolo.

Întâlni-stimuli-catelus-provocare

Această abordare nu forțează un cățel să fie aproape de ceva care o sperie. În schimb, îi învață cum să se ocupe de faptul că se sperie de partea ei de partea ei.

Învață că o să o lase să se deplaseze și o să o susțină cu mângâierea sau tratează dacă are nevoie. În cele din urmă, acest sprijin poate să-i dea încrederea și să-i ajute să-i facă mai curajos!

Desigur, aceasta înseamnă că o mare parte dintr-un bun plan de socializare are loc în afara grădiniței catelului. De asemenea, înseamnă asta Lista de verificare a fiecărei persoane va fi puțin diferită.

Dacă doriți ca câinele dvs. urban să învețe să navigheze în mod calm și să fie ok cu tot felul de lucruri din oraș, concentrați-vă pe aceasta - și lista de verificare a catelului dvs. va arăta foarte diferită de un potențial câine de vânătoare.

În general, ar trebui să vă răsplătiți catelul dvs. pentru a vă concentra pe voi, observând calm lumea și alegeți să interacționați cu harul, mai degrabă decât hiperactivitatea sau teama.

Dacă vedeți un comportament pe care nu-l place (sau un stimulie pe care nu credeți că puiul dvs. este gata), utilizați tratează sau alege catelul în sus pentru a ieși din situație. Apoi, puteți încerca din nou mai târziu cu o versiune mai ușoară a acestui scenariu de problemă.

Efectuarea unei liste de verificare a socializării personalizate pentru catelul dvs

Gândiți-vă la viața pe care o doriți ca catelul dvs. să trăiască ca adult.

În versiunea ideală, versiunea realistă și într-o oarecare măsură apreciată de viața catelului dvs., ceea ce este cel mai probabil să se ocupe de o bază semi-regulată? Cu alte cuvinte, care sunt lucrurile care:

  1. Will-ul dvs. de catelus categoric trebuie să se ocupe de o bază zilnică?
  2. Puppy-ul tău probabil va trebui să se ocupe în cele din urmă sau ocazional?
  3. Lucrurile pe cățelul tău ar putea trebuie să se ocupe de?

Concentrați-vă pe acestea!

Puppy-Socializare-Heirarhy

Am construit o listă de verificare de socializare cuprinzătoare, dar ar trebui Concentrați-vă în mod specific pe zonele care sunt cel mai probabil să fie o mare parte din viața câinelui dvs.

Puteți să adăugați sau să vă ajustați la lista de verificare a puppy-ului, deoarece apar noi probleme. Dacă începeți să observați că catelul dvs. are probleme deosebite cu stimulii specifici (de exemplu, obiecte în mișcare sau bărbați cu barba), începeți să vă concentrați mai mult pe asta.

Încercați să vă asigurați că atingeți fiecare element pe lista de verificare în câteva medii diferite și în diferite momente ale zilei.

Mulți câini sunt mai nervoși în lumina slabă, astfel încât stimulii aflați în acel moment al zilei poate fi o adăugare avansată!

Țineți minte că, dacă catelul dvs. nu mănâncă (mai ales dacă este în mod normal un câine de chow), situația este probabil prea interesantă, înfricoșătoare sau stresantă.

Cum să înscrieți lista de verificare a socializării

Scor fiecare element, de fiecare dată când catelul dvs. întâlnește, de la 1-3:

Puppy-Socializare-Scor

1: are nevoie de muncă serioasă. Catelul a fugit, a ascuns, a mârâit sau a luptat. Poate să nu mănânce alimente.

2: Re-vizitați cu mai multă distanță. Puppy a sărit, latrat, tras puternic spre, înghețați sau arătați semnale de calmare. Poate fi capabil să se reface cu tratamentele.

3: Merge bine. Puppy Cally angajat cu obiectul sau persoana, chiar făcând bine fără alimente.

Pentru toate elementele pe care Câștigul dvs. scortează scăderea, continuați să revizuiți. Revizuiți stimulii cu scoruri scăzute la un nivel de intensitate mai scăzut. Puteți diminua intensitatea:

  • Pornind de la o distanță suplimentară
  • Lucrați cu un stimulent mai lent
  • Obținerea unei versiuni mai mici a stimulilor

Pentru că, de exemplu, dacă puii dvs. nu răspunde bine unui bărbat cu barbă, încercați din nou la o distanță suplimentară.

Puppy Socializare Lista de verificare: șablon de bază

Aceasta este o mare listă de verificare a socializării de socializare pentru a începe cu - asigurați-vă că ați adăugat propriile elemente de verificare în funcție de stilul dvs. de viață, hobby-urile sau obiectivele pentru câinele dvs.

oameni

Reguli: Recompensați-vă catelul dvs. pentru a observa calm. Permiteți unor persoane să fie animale de companie dacă catelul dvs. este calm.

  • Bărbați
  • femei
  • Oamenii mai în vârstă
  • Copii (12-16)
  • Copii (8-11)
  • Copii (5-7)
  • Copiii (2-4)
  • Bebelușii (sub 2)
  • Bărbați cu barbă
  • Oameni cu pălării
  • Oameni cu măști
  • Oameni cu rucsacuri
  • Oamenii care transportă cutii
  • Oameni cu stâlpi de trekking, bastoane sau bastoane de mers pe jos
  • Oamenii care se culcă
  • Oamenii jogging
  • Oamenii care joacă un joc sportiv pick-up
  • Oameni de rase diferite
  • Oameni care se amestecă sau limp
  • Oameni pe cârje
  • Oamenii din scaune cu rotile

Câini

Reguli: Recompensați-vă catelul dvs. pentru a privi câinele ciudat, apoi privindu-vă înapoi la tine. Permiteți jocul off-leash cu doar câini cunoscuți, toleranți. Evitați saluturile la leash.

  • Câini mari
  • Câini mici
  • Câinii adulți care joacă bine
  • Câinii adulți care vor mustra / corecta ușor un catel - utilizați un câine pe care îl cunoașteți bine cine are experiență cu puii pentru a păstra lucrurile în siguranță.
  • Câini foarte pufoase
  • Câini fără cozile
  • Câini cu urechi tăiate

Alte animale

Recompensați-vă catelul dvs. pentru a vă uita înapoi după ce le-ați observat. Permiteți sniffing numai dacă este sigur

  • Pisicile
  • Cai
  • Vaci
  • Animale mai mici (caprine, oi)
  • Păsări zburătoare
  • Păsări de mers pe jos (rațe, găini)

Mutarea obiectelor

Reguli: recompensa catelul dvs. pentru a le privi, apoi privindu-vă înapoi la tine.

  • Biciclete
  • Skateboards
  • Scutere
  • Motociclete
  • Mașini
  • Camioane
  • Autobuze mari de oraș
  • Lucrurile suflau în vânt
  • Cutii de gunoi pe roți
  • Oamenii scutură covoare
  • Obiecte reflectorizante cum ar fi conurile de trafic

Sunete

Reguli: recompensa catelul dvs. pentru a observa sunete. Redați sunete în timpul mesei și naptimei.

  • Tunet
  • Focuri de artificii
  • Bebelușii plângând
  • Avioanele care decolează
  • Sonerie
  • Ușa de lovire
  • Mașina de backfairing
  • Usa de la garaj
  • Gunshots
  • Vid
  • Alarme
  • Muzica tare
  • Sirene
  • Trafic
  • Bebelușii plângând
  • Copiii joacă

Manipularea

Reguli: practicați manipularea câinelui și recompensa după fiecare pas.

  • Alege-ți catelul tău
  • Ținându-i spatele de guler sau ham
  • Ușor de ridicare urechile pentru a examina
  • Ridicarea coada pentru a examina
  • Labele de ridicare
  • Strângeți ușor unghiile
  • Ridicarea pielii pe gât, lovind ușor (ca și când vaccinarea)
  • Deschiderea gurii
  • Palparea buricului
  • Hips de palpare
  • Îmbrățișarea catelului
  • Extinderea fiecărui picior
  • Ștergeți corpul cu prosop
  • Holding în lap

Suprafețe

Reguli: Încurajați-vă catelul să joace pe ele, recompensa dacă este nervos. Evitați utilizarea unui tratament pentru a atrage catelul pe o suprafață.

  • Apă
  • Pietriş
  • Țiglă slick sau alte etaje dure
  • Pardoseli reflectorizante
  • Slick Metal ca o masă de examen veterinar
  • Scări
  • Noroi
  • Gheață, zăpadă, îngheț
  • Bendy Plastic (ca un covor pentru sub scaun de birou sau un piscină pentru copii)
  • Teeter-totters sau alte echipamente de agilitate wobbly
  • Bile Bosu sau alte roluri Roll, Squishy Supraft
  • GRATUIT (puteți utiliza cutia sau stiloul de exerciții)
  • Metalul de culminare ca capacele de gheață

Situații

Reguli: Concentrați-vă pe locațiile în care câinele dvs. va merge probabil. Fiți gata să plecați dacă catelul dvs. pare nervos.

  • Biroul veterinarului
  • Plimbări cu mașini lungi
  • Opriți-vă
  • Într-o cutie pe tranzitul public
  • Trasee de drumeții
  • Străzile orașului aglomerate
  • În interiorul clădirilor prietenoase câinelui, cum ar fi depozitul de acasă sau Lowe`s
  • Mall Parcare
  • Streeturi suburbane liniștite
  • În aer liber, patios prietenos de câine (aveți grijă să răsturnați alți câini și oameni)
  • Parcuri de oraș
  • Școli
  • Casele prietenilor
  • Clasa de catelus
  • Concursuri sportive pentru câini

Ține minte că Socializarea ar trebui să fie relaxantă - o experiență pozitivă fără a fi palpitantă. Încercați să vă păstrați calm și să vă bucurați de procesul.

Dacă observați că catelul dvs. este în mod constant înspăimântător, agresiv sau prea multă entuziasmat de lucruri, în ciuda lucrului continuu, luați în considerare lucrul cu un antrenor profesionist.

Ce ați găsit cel mai interesant despre socializarea câinelui dvs? Am pierdut un stimul pe care credeți că este important? Distribuiți experiențele dvs. de socializare a catelului în comentarii!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a socializa un catelus: lista de verificare a socializării!