Cum de a rezolva teama câinelui tău de copii

Băiat jucând cu catelus pe pași în aer liber

Câini și copii Faceți o combinație excelentă în condițiile potrivite și adesea formează legături de-a lungul vieții. Când un Câinele este frică de copii, totuși, nu este întotdeauna sigur să le aducă împreună. Este de fapt destul de obișnuit ca câinii să fie atenți la copii (și invers), iar dacă câinele dvs. este printre ei, există modalități prin care puteți să vă adresați temerilor pentru a preveni confruntările.

De ce câinii se tem de copii?

Există două motive majore pentru care câinii pot dezvolta o teamă de copii.

  • O lipsa de Socializarea timpurie: Câinii care nu sunt expuși copiilor ca puii pot deveni înfricoșători atunci când le întâlnesc mai târziu în viață. Când întâlnesc copii pentru prima dată ca Câini adulți, Ele pot fi extrem de înspăimântate de mărimea necunoscută, mirosurile, zgomotele și mișcările copiilor.
  • După o experiență negativă: Câinii pot dezvolta, de asemenea, o teamă de copii după o interacțiune dureroasă sau neliniștită. Copiii mici au adesea o tendință de a trage cozile, apuca mână de blană, jucării de fura și chiar ochii. Unii câini sunt toleranți la pierderea și prospectarea copiilor. Alți câini pot dezvolta o teamă de copii după o singură experiență proastă.

Pasii urmatori

Pentru că este puțin probabil ca un câine să treacă prin toată viața, fără să-și întâlnească vreodată un copil, este important să lucrezi la gestionarea fricii câinelui tău. Acest lucru nu este numai de dragul câinelui dvs. - este, de asemenea, important pentru Împiedicați mușcăturile câinilor și alte răni pentru copii.

Din fericire, există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a minimiza frica câinelui în jurul copiilor.

Socializează devreme

Dacă tocmai ați adus acasă un catel, începeți să o socializați cu copiii imediat. Puii au trecut printr-o perioadă de socializare de vârf la vârsta de 8 până la 12 săptămâni, timp în care ar trebui să fie expuși cât mai multe situații diferite. Rețineți că toate interacțiunile ar trebui să fie supravegheate și păstrate cât mai pozitive, optimizate și cât mai calm. Lucrul la socializare acum vă poate salva o mulțime de timp, efort și anguvi mai târziu.

Mulți oameni au animale de companie înainte de a avea copii. Apoi sunt surprinși când câinii lor se moară sau se aprind la noul copil sau copilul. Aceasta poate fi o situație sporită pentru proprietarul câinelui și câinele, dar cheia pentru prevenirea problemei este socializarea timpurie și frecventă.

Ia măsuri de precauție

Nu lăsați niciodată câinele dvs. nesupravegheat cu copii. Aceasta ar trebui să fie regula pentru toți câinii, dar mai ales pentru un câine care se teme de copii sau dacă nu este cunoscut dacă câinele este frică. Lăsându-le prematur numai pentru a juca pune atât câinele, cât și copiii într-o poziție proastă care poate duce la o frică și mai mare în câine sau la un prejudiciu copiilor. Când un câine înfricoșător (sau un câine nou) este în jurul copiilor, nu vă luați ochii de pe ele pentru o secundă și fiți gata să le separați la primul semn că câinele devine incomod.

Nu forțați câinele să vă facă prieteni cu un copil. Făcând ca câinele să stea în continuare în timp ce un copil se apropie de ea sau de animalele de companie solicită probleme. Dacă un câine înfricoșător este împins prea mult dincolo de zona sa de confort, agresiune poate fi rezultatul, în special dacă este împiedicat să părăsească situația stresantă. Nu puneți câinele într-o poziție în care se simte forțată să se apere.

Furnizați un spațiu sigur

Toți câinii au nevoie de un spațiu liniștit, sigur în care pot fi lăsați singuri. Dacă câinele dvs. este frică de copii, asigurați-vă că are un loc sigur și liniștit pe care îl poate ajunge când copiii sunt în jur, dar că copiii nu pot accesa. Dacă câinele dvs. este Crate instruit, O cutie face un loc perfect ascuns. Nu permiteți copiilor nicăieri în apropierea zonei de siguranță ale câinelui.

Stabilește reguli

Dacă aveți copii și un câine înfricoșător care trăiește în aceeași gospodărie, este important ca copiii dvs. să aibă reguli de urmat. Ei nu ar trebui să li se permită niciodată să interacționeze cu câinele nesupravegheat și ar trebui să știe niciodată să încerce să ia jucării câinelui sau să se apropie de câine în timp ce mănâncă sau dormește.

Este, de asemenea, important să petreceți timp să învățați copiii Calea corectă de a interacționa cu câinii. Aceasta include cum să atingeți câinele dvs. cu mângâiere blândă, mai degrabă decât să vă loviți, să vă distrugeți și să trageți.

Antrenează-ți câinele

Desensibilizarea este procesul de creștere treptată a interacțiunilor câinelui cu copiii pentru ao face mai confortabil cu ei. Deoarece un câine înfricoșător poate deveni agresiv, este important să se ocupe de desensibilizarea cu atenție.

De exemplu, puteți începe prin aruncarea câinelui dvs. câteva tratamente atunci când vede copiii de la distanță și rămâne relaxată. Foarte lent pe parcursul mai multor zile, săptămâni sau luni (în funcție de gravitatea fricii), puteți scădea distanța dintre câine și copii, atâta timp cât nu apar semne de stres, toate în timp ce predați tratamente și laudă. Nu pedepsi niciodată un câine care reacționează din frică, deoarece aceasta confirmă doar câinelui că avea un motiv bun să se teamă.

Găsiți un comportament veterinar sau un antrenor de câine de reputație cu experiență în tratarea câinilor înfricoșători care utilizează numai armătură pozitivă. Deoarece câinii care se tem de copii au riscul de a mușca, este adesea benefică să sunăm la un profesionist. Un formator sau un comportamentist vă poate ajuta să implementați un program de desensibilizare și să obțineți rezultate mai rapid și mai sigur decât ar putea altfel.

Fii răbdător

Aceste lucruri pot dura mult timp, iar câinele dvs. nu poate accepta pe deplin copii. Cu toate acestea, cu răbdare și perseverență, ar trebui să vă puteți minimiza frica și să împiedicați mușcăturile de câine.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a rezolva teama câinelui tău de copii