Lista de verificare a socializării catelului

Pentru a ridica un câine bine ajustat, aveți nevoie de formare continuă de socializare. Fără o socializare adecvată, câinele poate crește să fie înfricoșător sau chiar agresiv. Lista de verificare de socializare de mai jos va merge prin fiecare pas al acestei formări.

Ce este socializarea catelului?

Socializarea este pur și simplu procesul de expunere a unui catelus la diferite situații și stimul Creșteți familiaritatea câinelui cu ei. De exemplu, luarea unui câine pentru o plimbare în jurul parcului îi expune străinilor, copiilor, altor câini și faunei sălbatice, precum și factorilor de mediu, cum ar fi vântul, sunetele și vremea.

Socializarea unui nou câine este de fapt ușor, dar va dura timp și răbdare. Odată terminat, un catelus bine socializat va fi, de asemenea ajustați mai bine și mai repede la orice altă situație străină sau un nou stimulent, deoarece au fost deja expuși unor lucruri diferite și sunt familiarizați cu diversitatea lumii din jurul lor.

Pe de altă parte, este probabil un catelus nesocializat expune semne cum ar fi frica, agresiunea sau șocul când se confruntă cu stimuli necunoscuți, deoarece nu au nici un concept de diversitate. Acest lucru face dificil să aibă oaspeți în casa dvs. sau să-ți iau câinele cu tine oriunde. În unele cazuri, poate deveni chiar periculos pentru câine sau cei din jurul lor.

Puppy Socializare Lista de verificare

Lista de verificare a socializării catelului

Cum de a socializa un catelus?

După cum sa menționat mai sus, socializarea catelului este despre Expunerea la lucruri - Obiective turistice, sunete și mirosuri - la Desensitizează câinele la nefamiliar. Procesul ar trebui să înceapă cu lăsarea pe catelus să vadă și să experimenteze noul stimulent.

În timpul primelor introduceri, nu depășiți catelul. Aceasta înseamnă că o perioadă scurtă de expunere fără interacțiunea forțată este mai bună decât plimbări lungi care forțează câinele în socializare. Dacă un catelus este interesat să exploreze situația, să le permită să facă acest lucru.

După câteva sesiuni de expunere, lucrați cu catelul dvs. la creșterea interacțiunii. Dacă au fost anterior reticenți să exploreze situația, acum tu o poate încuraja. Puteți face acest lucru utilizând câini tratați, luând parte la explorarea dvs. sau legați obiecte familiare în mediul înconjurător.

Odată ce catelul este confortabil cu o interacțiune minimă și ați extins lungimea fiecărei instanțe de socializare a catelului, următorul pas este Creșteți nivelul de interacțiune. Invitați mai multă explorare în profunzime. De exemplu, întrebați dacă oamenii ar dori să vă apropie de catelul dvs., dar le reamintesc că câinele este timid și nou în astfel de situații. Ca și pasul următor, străinii pot vorbi apoi cu câinele, animalele de companie și pot juca cu ei.

Când să începeți să vă socializați catelul?

Socializarea pentru un catelus ar trebui să înceapă La scurt timp după naștere. Puii tineri socializează cu frații lor și să învețe cum să interacționeze de la mama lor. Întrucât catelul crește, ele sunt tratate de către proprietar, ameliorator sau lucrător de salvare pentru a le expune la atingerea umană.

Mulți crescători de câini de reputați și salvați de animale lucrează, de asemenea, cu puii tineri după vaccinările lor pentru a expune în siguranță câini tineri la alte animale sau situații. Acest lucru se face pentru a crea o mai bine rotunjit care nu va crește să fie agresiv față de ceilalți.

Ce trebuie să știți despre socializarea catelului

Când socializați un catelus, monitorizați întotdeauna câinele limbajul trupului. Dacă câinele dvs. tânăr prezintă semne de a fi incomod în timpul procesului de socializare, eliminați-le imediat din situație. Forțând câinele prin lista de verificare a elementelor de verificare a cățelușului este probabil să atingă efectul opus și faceți mai multă înfricoșător.

Semnează faptul că câinele dvs. este incomod cu o situație și nu trebuie apăsat includ:

  • chircit
  • ascunzând
  • urinare
  • mârâind
  • whining
  • Retragerea
  • Baring dinți
  • părul ridicat pe scrufful gâtului sau spatelui
  • coada ascunsă între picioare

În timp ce este important să-ți folosești catelul de locuri și oameni noi, nu-i împinge niciodată. Acest proces trebuie să se simtă natural și făcut treptat. Forțând un câine într-o situație care creează stres pentru ei poate provoca chiar mușcături, și, de asemenea, lipsa de încredere în tine, precum și agravarea fricii existente de oameni și alte animale.

Când să solicitați sfaturi profesionale?

Majoritatea proprietarilor de câini pot socializa pe puii înșiși fără probleme. Cu toate acestea, dacă catelul dvs. prezintă semne semnificative de Frica sau agresiunea Ca răspuns la încercările de socializare, este posibil să fie nevoie să apelați un profesionist.

Care se ocupă de câinii agresivi înfricoșători nu numai că ar putea duce la cineva rănit, dar și tu ai putea agravează starea mentală a câinelui dvs. Puteți găsi un behaviorist de reputat sau terapeut, consultând cu medicul veterinar.

Diferitele tipuri de socializare pentru pui

Dacă un cățeluș nu prezintă semne de agresiune sau frică în timpul etapelor inițiale ale socializării, atunci puteți continua cu dvs. Există o mână de situații pe care fiecare câine ar trebui să fie familiarizat la început: expunerea la alți câini, copii, străini și expunerea la situații noi și diferite, cum ar fi parcurile și magazinele prietenoase de câine.

5 sfaturi despre cum să socializați un catelus

5 sfaturi despre cum să socializați un catelus

1. Încercați clasele de catelus

Clasele de catelus nu trebuie sa fie primul pas pe lista de verificare a catelusului, dar pot fi extrem de utile daca le puteti permite. Amintiți-vă doar că nu puteți semna câinele dvs. pentru cursuri de formare până când nu a primit toate vaccinările esențiale.

O clasă de formare de socializare a catelusului servește multe scopuri, inclusiv:

  • Catelul tău este expus altor câini;
  • Catelul tău este introdus celor străini;
  • Clasele sunt, de asemenea, o oportunitate pentru că catelul dvs. să experimenteze grupuri de oameni;
  • vă veți lega cu catelul dvs.;
  • și clasele vă oferă catelul dvs. cu reguli care îi ajută să interacționeze cu lumea din jurul lui.

Cum alegeți o clasă bună de catelus? Cea mai bună modalitate este să vă faceți cercetările online și să vă consultați cu un medic veterinar sau de alți proprietari de câini care au avut experiență pozitivă. Puteți găsi o mulțime de recenzii online de la alte membri de clasă de formare a câinilor, trecut și prezent, precum și orice critică.

2. Doggy Daycare

Odată ce catelul tău are o înțelegere Comenzi de bază și a primit vaccinările lor, înscrierea lor în îngrijirea copiilor Doggy poate face întreaga parte de socializare mai ușoară. Multe servicii de îngrijire a zilei de agrement există în fiecare oraș, iar unele clinici veterinare oferă și îngrijire de zi.

O îngrijire a câinelui este exact ceea ce sună (cum ar fi grădinița pentru cățeluși) și oferă câine o oportunitate de a socializa cu alți câini de diferite vârstă și dimensiuni. Acest tip de socializare a câinilor este importantă deoarece vă pregătește catelul dvs. pentru a satisface animale ciudate de diferite forme și dimensiuni și pentru a preveni fobia cu câini mici sau phobia mare.

3. Magazine pentru câini

Magazinele prietenoase de câine pot fi benefice pentru socializarea unui catel, deoarece acestea introduc suprafețe unice de mers pe jos, mai mulți străini, mai mulți câini noi, sunete noi, culori noi și atracții și mirosuri unice.

Există multe magazine prietenoase de câine în fiecare oraș, dar din nou, dacă catelul dvs. nu este actualizat la vaccinări sau dacă există o epidemie locală (cum ar fi gripa caninei), trebuie să vă păstrați întotdeauna câinele acasă. Un sistem imunitar al catelusului este prea vulnerabil.

4. Copii

Expunerea câinelui tău la copii în timp ce sunt tineri este crucială, și eșecul de a face acest lucru poate duce la un câine care se teme de copii. Cel mai bun mod de a introduceți un câine copiilor este în timp ce sunt încă foarte tineri.

Vizitele supravegheate cu copiii membrilor familiei sunt un loc bun pentru a începe. Dacă nu aveți copii în familia dvs. sau în cartierul dvs., puteți expune câinele copiilor, luând vizite scurte în parc.

Notă: Indiferent unde, când sau cum introduceți un catelus copiilor, trebuie Întotdeauna supraveghează astfel de interacțiuni pentru a păstra atât câinele, cât și copilul în siguranță.

5. Străini

Câinele dvs. ar trebui să fie familiarizat cu ideea străinilor. Puteți socializa un catelus cu străini, vizitând magazine, parcuri sau pur și simplu de mers pe jos în jurul cartierului.

Scopul introducerii unui câine către străini este de a le desensibiliza la diferite tipuri de persoane. Aceasta va reduce probabilitatea ca câinele dvs. să devină reactiv la tipurile nefamiliare de persoane în viitor și să prevină agresiunea, teama, paza resurselor și multe altele.

Importanța expunerii situației

Este la fel de important să vă expuneți câinele în diferite situații și medii, deoarece acestea sunt de a le expune la diferite persoane și animale. Câinii care se confruntă cu puțină schimbare în peisaje sau sunt familiarizați cu un singur mediu sunt ușor speriate, skittish și pot deveni chiar agresivi.

Puteți evita acest tip de teamă prin introducerea catelului dvs. în multe medii diferite. Acest pas pe lista de verificare a socializării catelului ar trebui făcută numai după ce câinele dvs. a primit toate vaccinările lor, nu arată nici o agresiune și când câinele este sănătos.

Unele dintre cele mai comune locuri de a lua un câine pentru a-și crește gradul de conștientizare a lumii includ parcuri regulate, parcuri de câine, magazine prietenoase cu animalele, cartierul tău, terase în aer liber de terenuri de câine, trasee de drumeții și, desigur, , biroul veterinarului.

Un moment salvează acum o viață de necazuri

Socializarea pentru câini este crucială, deoarece creează expunerea la lume care va fi întotdeauna acolo ca și vârstele câinelui. Un catelus care primește o expunere bine rotunjită va crește într-un câine bine comportat, care are un plan solid al lumii din jurul lor.

Un câine fără socializare, totuși, va fi întotdeauna înfricoșător, eventual agresiv și va fi îndoielnic de împrejurimile lor. Depinde de dvs. să urmați o listă de verificare a socializării pentru capete pentru a vă oferi pooch-ul cu planul pe care îl vor avea nevoie ca câine adult.

Citiți următorul: 10 cele mai bune rase de câine pentru primii proprietari

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Lista de verificare pentru socializarea catelului

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Lista de verificare a socializării catelului