Limba corpului de câine: ghidul proprietarului de companie pentru înțelegerea câinilor

Limbajul corpului câineluiCâinii nu pot comunica verbal într-un mod pe care îl putem înțelege. Din fericire, un limbaj de corp de câine oferă o mulțime de indicii pentru a ne interpreta cadrul actual al minții. Înțelegerea că vă va ajuta să favorizați o legătură mai puternică.

Limba corpului unui câine este un indicator destul de precis al ceea ce se simt în orice moment. La fel ca oamenii, câinii pot schimba starea de spirit în câteva secunde, deci este important să monitorizați întotdeauna limbajul corpului unui câine pentru schimbări. Ceva la fel de simplu pe măsură ce luați un pas mai aproape poate trimite un câine calm sau relaxat într-o poziție anxioasă sau înfricoșătoare.

De asemenea, citiți: Dog Expresii faciale explicate de știință

Înțelegerea limbajului corpului câinelui

Limbajul corpului câinelui

Profilele de bază "

Există opt de bază și # 8220; profiluri & # 8221; că vom discuta în acest articol. Vom discuta diferitele semne de limbi ale corpului câinelui pe care le puteți vedea când animalul dvs. demonstrează oricare dintre aceste sentimente.

Amintiți-vă, aceasta nu este o știință exactă. Câinele nu pot vorbi, iar fiecare câine este diferit. În timp ce majoritatea acestor semne ale limbajului corpului de câine sunt frecvente la majoritatea câinilor, nu știți niciodată când o canină poate avea o reacție diferită la anumiți stimuli.

Atent: Este cel mai probabil să vedeți acest lucru într-un câine care a auzit un sunet nou pe care nu îl pot identifica sau de a vedea ceva în câmpul lor de viziune.

Anxios sau nervos: Veți vedea adesea acest lucru la câini când au fost prinși în actul de a face ceva obraznic ca să treacă prin gunoi. Veți vedea, de asemenea, atunci când este un câine prezentat cu un nou stimulent că nu recunosc.

Speriat: Veți vedea acest lucru într-un câine care se simte amenințat de ceva pe care îl consideră o amenințare la adresa siguranței lor.

Supus: Este cel mai probabil să vedeți acest lucru într-un câine care este privit de un alt câine sau un individ mai dominant.

Agresiv: S-ar putea să vă întâlniți Câini agresivi în orice setare, dar cel mai adesea le veți vedea în spatele unei bariere sau la sfârșitul unui lanț. Câinii arată agresiune atunci când se simt amenințați și doresc să sperie sursa amenințării. Câinii care sunt abuzați sau neglijați pot arăta și poziții agresive din cauza socializării și abuzurilor slabe.

Excitat: Veți vedea cel mai frecvent acest lucru într-un câine care vă salută când vă întoarceți acasă de la serviciu.

Jucăuş: Veți vedea această postură atunci când câinele dvs. este gata să joace, de exemplu când își sapră mingea preferată de tenis sau le dați o nouă jucărie.

Relaxat: Veți vedea acest lucru într-un câine care este pe deplin confortabil cu împrejurimile lor până la punctul în care au putut adormi cu ușurință.

Câine

Urechile câinelui

Atent: Urechile sunt în sus sau puse, orientate înainte în direcția sursei atenției lor.

Supus sau calma: Urechile sunt înapoi, dar nu plate împotriva capului sau pot fi posturate laterale.

Anxios sau nervos: Urechile sunt fixate pe partea laterală a capului și, de obicei, trase în jos.

Relaxat: Urechile sunt într-o poziție naturală.

Agresiv: Urechile sunt trase înapoi, dar nu sunt fixate ca rezultat al gurii care sunt deschise și buzelor înapoi (la fel ca urechile umane se mișcă când facem expresii agresive).

Excitat: Urechile se confruntă cu fața în față.

Câine

Ochii câinelui

Relaxat sau neutru: Irisul ochiului este ușor vizibil și ochii apar "moale".

Nerăbdător: Elevii sunt dilatați și ochii par a fi "largi deschise"

Fricos sau stresat: Albii ochilor sunt vizibili și ochii sunt largi. Acest lucru este adesea denumit "ochi de balenă" sau "balenă" și este comun în fotografiile în care câinii se confruntă cu copii care nu dispun de limite.

Supus: Ochii sunt de obicei îndreptați în sus, în timp ce corpul este alunecat și capul în jos.

Agresiv: O privire fermă cu contact cu ochii direcți.

Câine

Coada de câine

Relaxat sau neutru: Coada este ținută într-o poziție neutră sau naturală și poate sau nu poate fi entuziasmat.

Anxios sau nervos: Coada se blochează scăzută, dar chiar vârful poate fi.

Speriat sau în durere: Coada este ascunsă între picioarele din spate și poate înfășura tot drumul sub corp.

Supus: Coada este ascunsă peste subbelic, în timp ce câinele este pe spate, expunându-și burta.

Agresiv: Coada este ținută din corp și valuri încet ca un steag de avertizare.

Dominant: Coada este ținută ridicată, făcând cainele să apară mai mare.

Excitat: Coada Wags rapid.

Jucăuş: Coada este în sus în timp ce partea din față a corpului este în jos într-un arc de joc. Coada este învârtită.

Câine

Postura câinelui

Calm sau neutru: Corpul este ținut într-o poziție naturală.

Anxios sau nervos: Corpul se sprijină cu picioarele din față ușor înainte. Câinii anxioși pot, de asemenea, să transforme corpul în loc să se încline înapoi.

Fricos: Corpul este înclinat, dar spatele pare să aibă un arc datorită coada care este ascunsă sub corp.

Supus: Subbelul vulnerabil este expus, pe măsură ce câinele se află pe spate cu labele ascunse și coada în jurul buricului.

Agresiv: Corpul este ținut într-o poziție rigidă, picioarele din față și picioarele din spate sunt, de obicei, distanțate puțin mai departe și capul se confruntă cu ținta agresiunii.

Excitat: Corpul este ținut într-o poziție moale, iar labele sunt adesea folosite pentru a bat sau salt pe ținta entuziasmului.

Jucăuş: Partea de jos este în aer în timp ce partea din față a corpului se plece cu labele din față distanțate.

Relaxat: Corpul este adesea lăsat "deschis" la vulnerabilitate, de exemplu, arătând subbelul fără capătul labei sau tucuirea coada văzută în câinii supuși.

Câine

Vocalizările câinelui

Calm și neutru: Câteva vocalizări.

Anxios și nervos: Lickingul de buze poate fi auzit.

Speriat: Un câine poate elibera o mârâie ușoară sau chiar mică când sunt înspăimântați în funcție de situație.

Supus: Acest câine se poate bate, dar pot rămâne tăcute.

Agresiv: O mormăire adâncă sau o coajă puternică cu dinți bared și o privire tare.

Excitat: Câinii excitați pot "yip" sau whine.

Jucăuş: Câinii jucăuș tind să facă vocalizări jucăușite la jucăriile lor sau la coaja jucăușilor pentru a încuraja jocul de la o persoană sau un alt câine.

Câine

Dog "

Calm sau neutru: Vârful limbii poate arăta peste dinții de jos dacă gura este deschisă. Câinele se poate, de asemenea, dacă sunt obosiți sau fierbinți.

Anxios sau nervos: Limba va linge în mod repetat buzele sau nasul.

Speriat: Limba nu este de obicei vizibilă, dar dacă câinele este nervos, ei își pot linge buzele sau nasul.

Supus: Limba se arată, de obicei, iar gura deschisă pe măsură ce câinele se află pe spate. Câinele poate încerca, de asemenea, să lingă câinele mai dominant.

Agresiv: Limba se poate mișca pe scurt peste dinții de sus, dar cel mai adesea acest câine are gura deschisă într-o expresie înfundată.

Excitat: Vârful limbii poate apărea într-o gură deschisă sau limba poate fi ținută într-o poziție neutră.

Jucăuş: Limba de obicei se află de obicei din gură, iar gura are un gest zâmbitor moale.

Relaxat și odihnă: Unii câini își vor suferi limba când se relaxează și dormi.

Câine

Gura câinelui

Calm sau neutru: Gura este relaxată și, de obicei, parțial deschisă.

Anxios sau nervos: Gura este închisă și trasă înapoi sau dinții de sus se prezintă într-o expresie asemănătoare zâmbitoare.

Speriat: Expresia zâmbitoare Cu afișarea dinților de sus este văzută și în câini înspăimântați.

Supus: Gura este fie închisă, fie deschisă într-o expresie non-agresivă.

Agresiv: Buzele sunt trase înapoi, dinții sunt bați sau gura este deschisă, dinții arătând în timp ce câinele latinează.

Excitat: Gura este relaxată și deschisă.

Jucăuş: Gura este deschisă, limbă LOLLING.

Relaxat: Gura este moale și închisă.

Câine

Câine "

Calm sau neutru: Toate cele patru labe ușor plasate pe pământ.

Anxios sau nervos: Labele din spate sunt distanțate pe scară largă ca și labele din față. Pipele din față sunt împinse ușor, pe măsură ce câinele își sprijină corpul înapoi.

Speriat: Toate cele patru labe sunt pe teren, dar picioarele se află într-o poziție înclinată, pe măsură ce câinele încearcă să se simtă mai mici.

Supus: Câinele este pe spate, iar labele din față sunt trase în piept. Picioarele din spate sunt, de obicei, ușor spuse.

Agresiv: Pipele din față sunt plantate ferm, picioarele din spate sunt ușor îndoite ca și cum câinele este gata să vadă înainte.

Excitat: Labele pot sau nu pot fi pe podea, câinele poate fi bătut sau sărituri în entuziasm.

Jucăuş: Labele din față și "antebrațele" sunt plate pe podea, în timp ce câinele stă pe picioarele din spate cu labele din spate plantate ferm.

DE ASEMENEA: Câinele meu mă iubește? Mituri și fapte despre emoțiile de câine

Limbajul corpului câinelui

Ce să faceți dacă întâmpinați un câine ciudat?

Calm sau neutru: Acest câine este confortabil cu situația actuală și nu vă pune nici o amenințare. Acest lucru se poate schimba dacă vă apropiați mai mult. Dacă doriți să vă apropiați de câine, adresați-vă manipulatorului dacă ați putea. Dacă nu este prezent niciun manipulator și câinele este slăbit, urmăriți limba corpului câinelui pe măsură ce vă apropiați încet.

Anxios sau nervos: Un câine anxios sau nervos poate mușca din frică. Cel mai bun pariu este să lași acest câine singur și să nu mai apropie, chiar dacă acest câine este lăsat cu manipulatorul lor. Dacă acesta este un câine liber, nu încercați să le abordăm, dar contactați autoritățile de control al animalelor. Înapoi dacă observați semne de limbaj agresiv al corpului câinelui.

Speriat: Limbajul corpului câinelui în acest caz va fi similar cu ceea ce am explicat mai sus cu un câine anxios sau nervos.

Supus: Un câine supus este, în general, sigur de abordare. Ei v-au evaluat deja că sunteți mai dominanți în situație. Dacă câinele este cu manipulatorul lor, este încă cel mai bine să întrebați dacă vă puteți aborda. Dacă câinele este slăbit, abordați cu prudență și monitorizați orice modificare a limbii corpului câinelui.

Agresiv: În primul rând, NU FUGI! Deși este primul dvs. instinct, alergând de la un câine agresiv, va invita doar să vă urmărească. În loc să alerge, stai liniștit, dar priviți departe (în timp ce păstrați câinele în câmpul dvs. de viziune). NU FACE face contact direct cu ochii. Pe măsură ce limbajul corpului câinelui începe să se înmoaie, mergeți încet înapoi până când nu sunteți în afara vederii. Nu întoarceți niciodată spatele pe un câine agresiv.

Excitat: Acest câine este fericit să vă vadă și să inițieți contactul de la dvs., să vă simțiți liber să interacționați cu ei, atâta timp cât aveți permisiunea proprietarului lor.

Jucăuş: Limbajul corpului câinelui în acest caz va fi similar cu ceea ce am explicat mai sus cu un câine încântat.

Relaxat: Acest câine este fericit ca ei. Dacă nu dorm și nu arată nici o schimbare în postură atunci când vă apropiați de faptul că le puteți anima pe spate sau pe piept. Dacă câinele pare obosit sau dormi, lăsați-i în pace! Trezirea unui câine de dormit sau deranjează un câine obosit poate duce la surprinderea lor, ceea ce vă va face mușcați.

Citiți următorul: 20 de cărți de câine cele mai bune despre sănătatea și îngrijirea caninei

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Limba corpului câinelui - Ghidul proprietarului de companie pentru înțelegerea câinilor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Limba corpului de câine: ghidul proprietarului de companie pentru înțelegerea câinilor