Aflați cum să vă ajutați pe catelul dvs. Socializează

Puppies interacționează cu o grămadă de copii și adulți

Pentru a fi animale de companie bune, puii necesită socializarea vârstei timpurii. Este un mod fantezist de a descrie modul în care ei învață să interacționeze într-un mod pozitiv cu lumea din jurul lor.

Câinii pot fi instruit la orice vârstă și continuă să învețe pe tot parcursul vieții lor. Dar perioada principală de socializare este o fereastră îngustă în timpul copiloțului atunci când învățați lecțiile "greșite" pot cripta emoțional catelul. Câinii care nu sunt expuși la experiențe pozitive cu oamenii, alte animale de companie, locuri importante și situații în această perioadă pot deveni frică și mușcă din frică.

De ce socializarea este importantă

Socializarea corectă dezvoltă abilitățile sociale și de comunicare canine. Socializarea învață, de asemenea, puii ce este sigur, normal și acceptabil. Orice catelus nu invata despre in timpul socializarii ar putea fi considerat periculos, sa fie temut sau chiar atacat.

Mama știe cel mai bine

Puii sunt cei mai receptivi în timpul unei ferestre de șase până la opt săptămâni, dar câinele dvs. beneficiază de exerciții de socializare pentru primul an. În primele săptămâni, animalele mamei predau multe lecții prin exemplul. De exemplu, dacă Mom-Dog devine isterică în jurul bărbaților, puii ei acordă atenție și copiază comportamentul ei.

Oamenii care ridică gunoi trebuie să înceapă lecții pozitive înainte ca bebelușii să meargă la case noi. Luați în considerare acest lucru ca grădiniță pentru pui. Tinerii au o capacitate sporită de a învăța când sunt tineri, deci este util ca noii proprietari să continue aceste lecții după adoptarea unui pui. Chiar și după ce tipul tău devine un câine crescut, sesiunile de practică regulate îi ajută să-i reamintească că poștașul este de fapt un tip bun chiar dacă poartă o pălărie amuzantă.

Câștigul de grădiniță

Cum creați grădiniță pentru pui? Creați o listă de verificare a tuturor experiențelor pe care se vor confrunta catelul dvs. în primele câteva luni care trăiesc cu dvs. Și apoi introducerea sistematică a fiecărei situații, în timp ce o asoci cu distracție, fericit Beneficii pentru catelus. De exemplu, manevrați labele ei pentru ao ajuta să învețe să accepte cuți. Inelați sondajul și oferiți o jucărie scârțâită, astfel încât să asocieze sunetul și oaspeții cu recompense. Iată 10 categorii largi de situații pe care le puteți aștepta ca noul cățeluș să se ocupe de.

  • Manipularea labelor catelului, urechilor, gurii, ochilor și coada se simte bine. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă pregăti puiul pentru a accepta calm examenele VET.
  • Casele proprietarului sunt diferite, astfel încât să adăugați specificul dvs. la listă. În cele mai multe cazuri, puii vor trăi cu livrare ocazională sau vor repara oamenii care intră în casă, telefonul și soneria de sunet, oaspeții (străini) care sosesc, măturat / mopping / aspirare, zgomotul mașinii de spălat / uscător și mașină de spălat vase și emisiuni TV tare sau muzică.
  • Oamenii vin în diferite vârste, sexe și etnii. Puii nu vor accepta neapărat toți oamenii în același mod. Cei crescuți în adăposturi numai pentru femei au nevoie de ajutor pentru a accepta bărbații. Copii - în special copiii și copiii mici, miros, sunet și mutați diferit.
  • Ceea ce poartă oamenii, transportă sau cum se mișcă schimbă, de asemenea, percepțiile catelusului, așa că socializează copilul la uniforme, impermeabile, pălării, ochelari de soare, bărbați bărbați și chiar oameni cu capete ras sau parfum puternic dacă este potrivit. Ceea ce transportă oamenii sau cum se mișcă, de asemenea, pot surprinde și înspăimânta puii. Cei destinați pentru lucrările de terapie beneficiază în special de a fi socializați oamenilor care folosesc bastoane, cârje, picioare într-o turnare, pași, scaune cu rotile, cărucioare pentru copii, rucsacuri sau mișcare corporală neregulată. Nu neglijați sportivii și echipamentul lor, inclusiv joggers, skateboarderi, bicicliști, tricicli sau vezici de role.
  • Animalele pot, de asemenea, să înspăimânte, intrigi sau atacuri prompte. Chiar dacă catelul tău va fi un singur animal de companie, este important să-l socializați altor pui și Câini adulți, pisoi și pisici mai ales dacă va trăi cu ei. Locuiți în țară? Socializați la animale, astfel încât să nu aveți un pup de pestring urmărind vacile sau găinile.
  • Vehiculele fie enormați sau îngroziți câinii. Pupul tău va trebui să facă călătorii în mașină, dar nu neglija alte experiențe. Lăsați-l să se obișnuiască cu camioanele de susținere, camioane de gunoi, motociclete sau orice alt vehicul pe care l-ar putea întâlni.
  • Zgomotele și vremea pot supăra pe mulți pui. Puteți contracara o mare parte din acest lucru cu socializare. Sirene asociate, tunet / fulger, snowblowers, zăpadă, ploaie, focuri de artificii, oameni strigând și alte zgomote neașteptate cu un tratament preferat, jucărie sau atenție.
  • Echipamentul de curte poate fi înfricoșător, de asemenea. Puii care nu sunt obișnuiți cu o grămadă de grădină ar putea crede că intenționați să loviți cu bastonul. Ia-ți catelul dvs. folosit pentru a împușca, furtunul de grădină, măturat cu o mătură, roabe, mașini de tuns iarbă sau alte echipamente de curte.
  • Suprafețele noi pot părea înfricoșătoare dacă un pup nu a văzut niciodată gheața, de exemplu. Câinii crescuți în canițe ar putea să nu știe cum să pipi pe iarbă sau să acționeze înspăimântătoare de murdărie sau pietriș. Asigurați-vă că puiul dvs. are practică mersul pe toate tipurile de suprafețe, inclusiv ciment, nisip, punți de lemn, covor și învață cum să urce în sus și la parter.
  • Medii vin în toate formele și dimensiunile. Fiecare loc nou ar putea fi înfricoșător, deci luați-vă timpul, dar asigurați-vă că puii dvs. are experiență cu cele importante. Care pot include Masini de ras, Clinica Vet, Clinica Vet, Groomers, Stația de benzină, Banca, Casele prietenului, magazinul de animale de companie, teren școlar, spălarea mașinilor, plimbări după întuneric, traversând un pod sau o intersecție ocupată, drive-prin, mulțimea de oameni, plaja, Trasee de drumeție sau birou.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Aflați cum să vă ajutați pe catelul dvs. Socializează