Pisicile primesc dureri de cap?

Pisicile primesc dureri de cap

Dintre noi oameni, durerile de cap sunt o afecțiune incredibil de comună, dar știai că animalele noastre pot suferi de ei? Durerile de cap sunt cauzate de o varietate de declanșatoare, de la mușchii gâtului tras la deshidratare. Deoarece prietenii noștri felini au același "hardware", este foarte probabil ca pisicile să le experimenteze și ei. Durerile de cap nu sunt de obicei nimic de îngrijorat și vor dispărea de obicei pe cont propriu, dar anumite comportamente legate de durere pot fi simptome ale unei probleme mai mari la joc.

Mai jos, vom trece prin tot ce trebuie să știți despre durerile de cap CAT: ce le-ar putea declanșa, simptome potențiale și cum să vă ajute pisica când bănuiți că sunt în durere.

Închideți împușcat adorabil

Simptome

Durerile de cap sunt o entitate misterioasă - chiar și la om - și nu este clar dacă și în ce măsură pisicile suferă de ele. Spre deosebire de oameni, pisicile nu pot descrie Simptomele lor folosind limbă, astfel încât durerile de cap sunt mult mai evazive pentru a diagnostica.

Acestea fiind spuse, când pisicile sunt dureroase, vor afișa unele comportamente și simptome destul de universale, ajutându-vă să găsiți când ceva este greșit.

  • Izolare

Multe animale preferă să aibă o anumită intimitate atunci când sunt în durere, iar pisicile nu sunt diferite. A pisica care suferă de durere sau disconfortul se va asigura de oameni și de alte animale din gospodărie, adesea într-un loc confortabil. Dacă observați că pisica dvs. prezintă acest comportament, priviți cu atenție dacă au adoptat o poziție agitată, ceea ce indică în continuare durere.

  • Pierderea poftei de mâncare

Mulți dintre preferă să evite alimentele atunci când avem o durere de cap rău, iar pisicile noastre sunt destul de similare. Dacă observați o schimbare la apetitul pisicii dvs., acesta ar putea fi un semn care se confruntă cu unele dureri - eventual o durere de cap. Dacă ale tale pisica refuză să mănânce Pentru mai mult de o zi, este vital să căutați atenția veterinară imediată. Când pisicile nu mai mănâncă, corpul lor arde prin rezervele sale de proteine ​​destul de repede, lăsând în urmă numai grăsime. Atunci când este metabolizat de ficat, această grăsime poate declanșa o afecțiune gravă cunoscută sub numele de lipidoză hepatică, care poate duce în cele din urmă la insuficiență hepatică și chiar moartea.

  • Sensibilitate la atingere

Unii veterinari suspectează că atunci când animalele evită să fie atinse, acesta ar putea fi semnul unei cefalee. Dacă ale tale pisica este de obicei afectuoasă și se retrage dintr-o dată din atingerea dvs., ei pot suferi de o durere de cap urâtă.

  • Comportament defensiv

Când animalele sunt în durere, ele sunt în mod natural defensive - răspunsul instinctiv pentru a evita disconfortul ulterior. La pisici, acest comportament defensiv poate lua forma de urechi cringing, aplatizate, un avertisment hiss sau înapoi de la tine. Dacă pisica dvs. este de obicei prietenoasă, acesta este un semn sigur că ceva nu este corect.

  • Hiperactivitate

Deși unele animale de companie se ascund când sunt în durere, alții ar putea reacționa în sens opus. Picarea și fidgetarea sunt ambele semne comune pe care un animal este în durere, disconfort sau suferință. Neînsoțită de orice simptome fizice, acest comportament ar putea dezvălui o durere de cap.

  • Gâfâind

La om, supraîncălzirea este o declanșare comună de cefalee, iar mulți veterinari suspectează că același lucru este valabil și pentru pisici și câini. Gâfâind este un semn comun că pisica ta este prea caldă și poate sugera, de asemenea, o durere de cap.

  • Accidente

Dacă pisica dvs. este bine pregătită în arta cutii de gunoi, Accidentele din jurul casei ar putea sugera un fel de afecțiune. Acest tip de comportament ar putea fi, de asemenea, un semn al suferinței digestive, deci este o idee bună să vă consultați medicul veterinar dacă accidentele continuă.

  • Plimbări puternice

Multe pisici nu sunt foarte vocale, așa că dacă le observați să se ignore cu voce tare sau pentru o lungă perioadă de timp, acest lucru ar putea fi un semn de durere. Rețineți că pisicile vocale uneori încearcă să atragă un partener. Dacă animalul dvs. de companie nu a fost neterat, acest viewing puternic este probabil normal.

  • Gingii roșii

Dacă sunt în durere, pisica dvs. nu vă poate permite să examinați gura lor. Dacă ei do, Priviți-vă pentru gingiile roșii, inflamate. Acest lucru poate fi un simptom al durerii dintelui, supraîncălzirii sau otrăvirii de monoxid de carbon, toate au potențialul de a declanșa o durere de cap.

Dacă pisica dvs. prezintă una sau mai multe dintre aceste comportamente sau simptome, probabil că se confruntă cu un fel de durere și este o idee bună să vă consultați cu veterinarul dvs. cât mai curând posibil, dacă persistă.

Cauze

În ciuda ubidității lor, durerile de cap sunt o condiție misterioasă. Experții suspectează că următoarele declanșatoare ar putea provoca dureri de cap la animale:

  • Gât sau traumatism cap

Dacă pisica ta a suferit o ciocnire pe cap sau a tras un mușchi în gât, acest lucru ar putea duce la o durere de cap.

  • Collars

Dacă pisica dvs. poartă un guler sau un ham, acest lucru ar putea declanșa o durere de cap. Colierele pot deveni prinse, fie mobila sau ramurile, iar hamurile pot fi trase prea tare în timpul unei plimbări. Această traumă ușoară ar putea duce la durerea capului.

În legătură cu o postare: Cele mai bune gulere de pisici

  • Alergii

Mulți oameni care suferă de alergii pot avea dureri de cap ca un simptom. Deoarece pisicile pot avea și alergii, veterinarii cred că starea ar putea declanșa durerea capului.

  • Extenuare de la caldura

Când oamenii se supraîncălzește, trăim o serie de simptome, de obicei, depășite cu o durere de cap urâtă. De cand Pisicile pot supraîncălzi, De asemenea, logica sugerează că o durere de cap felină ar putea să apară.

  • Produse chimice

Expunerea la anumite substanțe chimice poate declanșa dureri de cap la om și, cel mai probabil, alte mamifere. Aceste substanțe chimice includ:

  • Monoxidul de carbon - format în timpul arderii incomplete
  • Pesticide
  • Fertilizare
  • Glutamat monosodic
  • Schimbare

Nu este neobișnuit ca noi oamenii să experimenteze durerile de cap de stres, și acest lucru poate fi, de asemenea, adevărat pentru prietenii noștri felini. O schimbare semnificativă, cum ar fi pierderea unui membru al gospodăriei sau a mișcării acasă, ar putea declanșa dureri de cap de stres în pisica dvs.

  • Tumorile

Deși majoritatea durerilor de cap sunt inofensive, cazurile mai severe pot sugera prezența unei tumori, fie căzătoare sau malignă. Când tumorile cresc, ele provoacă o presiune suplimentară și inflamație care poate duce la dureri localizate - uneori în regiunea capului.

  • Deshidratare

Pisicile ar trebui să aibă acces constant la apă curată și proaspătă. Dacă vor deveni deshidratat, Acest lucru poate duce la bolile tractului urinar, pietrele vezicii urinare, boala renală și, eventual, dureri de cap.

  • Postul

Nu este neobișnuit ca noi oamenii să dezvolte o durere de cap atunci când mergem prea mult timp fără a mânca și același lucru ar putea fi adevărat pentru pisici. Cu toate acestea, dacă dvs Cat nu mănâncă, durerile de cap ar trebui să fie relativ minore interesante și ar trebui să solicitați sfaturi veterinare cât mai curând posibil.

Tratament

Dacă bănuiți că pisica dvs. poate avea o durere de cap, nu panică. Există o mulțime pe care o puteți face pentru a le sprijini în timp ce se recuperează.

  • Furnizați un loc liniștit

Când suferim de dureri de cap, un spațiu liniștit de recuperat poate fi exact ceea ce avem nevoie. De asemenea, puteți lua această abordare cu animalul dvs. de companie, luându-le într-un loc liniștit, confortabil și izolat, verificându-le din când în când.

  • Ajutați-i hidratați

După cum sa menționat mai sus, deshidratarea poate provoca cu siguranță dureri de cap la om și, eventual, la pisici. Pentru a exclude deshidratarea, asigurați-vă că vă oferiți apa proaspătă de pisică oriunde ar fi. Chiar dacă o durere de cap nu este problema, hidratarea adecvată este un aspect important al sănătății feline.

Postări asemănatoare: Cele mai bune fântâni de apă pisică și Cel mai bun castron de apă pentru pisici

  • Oferă alimente ușoare

Dacă pisica dvs. pare să fie în durere, mângâierea lor cu un tratament sau două le-ar putea ajuta să se relaxeze și să se recupereze. Încurajarea acestora să mănânce poate, de asemenea, să contribuie la prevenirea problemelor, cum ar fi lipidoza hepatică. În cele din urmă, văzând dacă pisica dvs. este dispus să mănânce poate ajuta la procesul de diagnosticare.

În legătură cu o postare: Cea mai bună pisică tratează

  • Încurajați exercițiile delicate

Uneori, o întindere mică delicată poate ameliora anumite tipuri de dureri de cap, așa că dacă credeți că sunt la ea, ar putea fi o idee bună să vă deplasați pisica. Le-ai putea să le coax pentru o plimbare blândă despre casă cu tratează de jucăria lor preferată - doar aveți grijă să nu încurajați supraexprirea și să vă opriți dacă par a fi deranjați de încercările voastre.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării pentru pisici

  • Evitați tratamentele umane

Pisicile nu ar trebui să li se administreze niciodată medicamente care conțin acetaminofen, cum ar fi Tylenol. Chiar și în doze foarte mici, acetaminofenul poate dăuna grav pisicilor - corpurile lor nu metabolizează substanța în același mod în care oamenii pot, și, ca urmare, celulele lor roșii din sânge pot fi deteriorate.

  • Știți când să vedeți un veterinar

Dacă animalul dvs. de companie afișează una sau mai multe comportamente enumerate mai sus pentru mai mult de o jumătate de zi, șansele sunt că ceva mai grave decât o durere de cap este la joc. Dacă simptomele persistă, încercați să notați pe scurt exact ceea ce sunt, când au început și dacă s-au intensificat. Acest proces simplu va face ca procesul de diagnosticare să funcționeze mai ușor când tu Vizitați Vet.

Din păcate, pisicile pot suferi dintr-o gamă largă de condiții, deci este greu de spus ce este în neregulă fără contribuția unui profesionist. De aceea este important să vorbiți întotdeauna cu un veterinar dacă aveți îndoieli.

În concluzie

Durerile de cap sunt surprinzător de evazive, și fără capacitatea de a ne spune simptomele lor, nu este clar dacă pisicile le pot experimenta sau nu. Cu toate acestea, deoarece pisicile de mamifere au aceiași mușchi, vasele de sânge și nervii pe care îi facem. Aceasta înseamnă că cel puțin au capacitate să simți o durere de cap.

Dacă observați că pisica dvs. prezintă un comportament neobișnuit, legate de durere, este posibil ca o durere de cap să fie vinovatul. În acest caz, este o idee bună să vă sprijiniți pisica dvs. cu un loc liniștit de odihnă și o mulțime de apă, înainte de a căuta ajutor veterinar dacă starea lor nu se îmbunătățește.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile primesc dureri de cap?