Aflați dacă pisicile pot plânge lacrimi reale de durere sau tristețe

Fotografia unei femei triste care deține o pisică

Dovezile anecdotice sugerează că pisicile pot plânge lacrimi atunci când sunt supărați sau îndurerați. Este adevărat că ochii pisicilor uneori au apă. Și pisicile pot și au emoții - se îndoaie și ei. Dar dacă ați văzut o pisică cu ochii apoasă în jurul aceleiași perioade că au provocat să se întristeze, este probabil doar o coincidență.

Emoțiile de pisici sunt reale

Cercetătorii au descoperit că pisicile fac, într-adevăr, au emoții. Ei pot citi expresii faciale umane și pot experimenta o gamă largă de sentimente despre animale și alte animale. Când au sentimente, pot acționa asupra lor. De exemplu:

  • O pisică fericită poate purtr, frecați, juca sau se angajează altfel cu oamenii și alte animale.
  • A pisică tristă poate să se retragă, să-și piardă apetitul sau să devină mai puțin energic.
  • O pisică furioasă sau înspăimântată poate să se hiss, să se întoarcă înapoi, să se moară sau să se rătăcească la o persoană sau la un alt animal.

Pisicile care sunt anxioase, supărate sau supărătoare pot face sunete care sunt similare cu un whine uman sau scânteie. Aceste zgomote sunt indicații ale emotiilor unei pisici - și astfel, în acest sens, animalul plânge. Dar, potrivit cercetătorilor, ființele umane sunt singurele animale care plâng lacrimile atunci când se confruntă cu emoții puternice sau dureri.

Adevărul despre lacrimile pisicilor

Ochii pisicilor se vor "rupe" sau de apă din mai multe motive, dar toate sunt medicale, nu emoționale. De exemplu, se poate datora iritației ochilor de la o spectacolă de praf sau o zgârietură de la o altă pisică. Lacrimi ar putea fi, de asemenea, cauzate de boli contagioase, cum ar fi Infecții respiratorii superioare. Canțele de lacrimă înfundate (cred sau nu) pot duce, de asemenea, la rupere.

Alte motive posibile pentru ochii lui Girls Ochii includ:

Dacă vă vedeți că pisica voastră se rupe, este important să știți că nu exprimă emoții puternice. În schimb, ei vă arată că ceva este din punct de vedere medical. Adesea, problema este minoră. Cu toate acestea, în unele cazuri, lacrimile de pisică pot fi dovezi ale unei probleme grave sau ceva care are potențialul de a deveni grave fără tratament.

Dacă ruperea apare în mod regulat, este o idee bună să vizitați medicul veterinar. Mângâierea și bunătatea - în timp ce întotdeauna bineveniți - nu veți face nimic pentru a opri lacrimile pisicii.

Când pisica ta este tristă

În timp ce pisicile au cu siguranță emoții, cum ar fi îngroșarea sau depresia, ei nu vor vărsa niciodată lacrimi pentru a arăta acele sentimente. Dacă sunteți preocupat de emoțiile dvs. de companie, căutați alte semne, cum ar fi letargie, retragerea sau dezinteresul în alimente. Aceste probleme pot fi, de asemenea, un semn de boală.

Înainte de a face presupuneri Păstrarea emoțională a pisicii tale, luați întotdeauna primul pas de verificare a sănătății sale fizice.

Uita-te acum: Dacă pisica ta ar putea scrie text, ar spune asta

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Quaranta, Angelo și colab. Recunoașterea emoțiilor la pisiciAnimale: Un jurnal de acces deschis de la MDPI vol. 10,7 1107. 28 Jun. 2020, DOI: 10.3390 / ANI10071107

  2. Infecție respiratorie. Cornell Feline Health Center

  3. Tulburări ale conjunctivei la pisici. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Aflați dacă pisicile pot plânge lacrimi reale de durere sau tristețe